What are you looking for?
2013-05-02

Пудра Essence - all about matt!

Ето, че и май месец настъпи...Времето лети :)
Днес ви представям новата матираща пудра на Essence - all about matt!. От много време исках да си взема матираща пудра, но постоянно се лутах сред различните марки и ревюта. Едно от основните неща, които ме спираше беше избора на цвят.Да, различните фирми имат богата гама на цветове,но ме притесняваше това, че съвсем скоро лицето ми ще придобие тен и ще ми трябва друг тон пудра.Аз поне не успявам да изразходя една пудра за 2-3 месеца и съответно щеше да остане или ми трябваха 2 различни цвята. Реших да взема тази на Есенс след коментара за нея на womanberry.  
Опаковката е прозрачна със сребристо капаче и червеникави надписи.Има и надпис "new", тъй като била обновена.Нямам представа от стария вариант ,но този ме устройва напълно.В опаковката няма четка или тампон и трябва да носите/ ползвате отделно, което не я прави много подходяща за чанта, но при мен се оказа, че няма нужда от подновяване.
Пудрата е прахообазна с капачка тип "солница", която не е много удобна и доста често се разсипва, при отваряне, но количеството е огромно.Самата пудра е много фино смляна и бяла на цвят, но сложена на кожата е напълно безцветна.Това беше и основното, което бе грабна при избора й.Може да се носи по всяко време и с всеки грим.
Ето и състава й:
Искрено мога да потвърдя, че напълно изпълнява обещаното матиране и фиксиране. Щом температурите се повишиха и кожата ми започна все повече да лъсва през деня.Тези, които имат смесена или мазна кожа знаят колко е неприятно да изглеждаш като намазан с олио.С тази пудра този проблем е решен поне за няколко часа.Аз останах предоволна, защото ме спасява за около 5 часа.В края на 5-мия час вече съм започнала леко да лъсвам, но нямаше нищо общо с преди, когато след 2 часа бб-крема ми изглеждаше като мокър (ББ-крема ми е този за мазна кожа на Мейбълин, но определено не матира). 
Може да се ползва на цялото лице,но я използвам основно в Т-зоната.Нанесена по цялото лице трябва да се внимава с количеството, за да не изглежда брашняно.Ползвала съм пудрата и без фон дьо тен или бб-крем и не си личи, че имам нещо на лицето, а матирането се запазва.Не очаквайте да прикрива несъвършенствата по кожата - това определено не е част от функциите му. Определено става един от моите предпочитани продукти за лятото, а когато свърши след година може би, ще пробвам и компактната пудра от серията.
Една бюджетна пудра с цена 7,39лв. за 11гр. продукт.
А вие от кои пудри сте доволни?

Add your comment

  1. Стана ми интересно за тая пудра, трябва да погледна и какви са съставките, на Essence съм ползвала общо взето само гримове и лакове, от фон дьо тените не бях доволна.
    За мен най-добрата setting powder е тази: http://www.etsy.com/listing/115887517/60-off-summer-sale-setting-powder?ref=shop_home_active
    Освен, че е само с натурални съставки, матира идеално, направо фотошоп ефект и кожата става невероятно мека. Пудрата е с много фина текстура, абсолютно невидима като се разнесе с четка! Купувам тази пудра, както и минералните фон дьо тени на Madison Street Beauty от около 2 и години не не мисля да спирам! Не съм открила по-добри и въпреки, че държа един-два кремообразни фон дьо тени от други марки (не мога да се спра да пробвам нови неща :), ВИНАГИ имам и техните под ръка и най-често тях си ползвам- най-добрите, които съм ползвала, а и цените са повече от добри за такова качество.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ееее, сега ми грабна любопитството с толкова похвали на тази пудра.Ще я погледна задължително!Мерси за идеята :)))

      Изтриване
    2. Моля, моля! Ако се случи да я пробваш, гарантирам пристрастяване :–)
      Иначе наистина с много setting powders често го има ефекта "брашняно лице" и трябва да се внимава, според мен се получава, когато самата пудра не е достатъчно фина, въпреки, че на пръв поглед повечето изгеждат така :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS