What are you looking for?
2013-07-02

Perfect нагревател за кола маска + съвети

Лятото дойде и няма как да не помислим за обезкосмяването.Много се чудих на тази публикация и накрая реших да я пусна поради големия интерес към машинката.Поради липсата основно на време,а и на качествена козметичка си правя кола маска в домашни условия.Понякога и по никое време вечерта.
През годините съм ползвала каква ли не и след като попаднах в малък салон си харесах машинката, с която работеше дамата.Намерих я случайно и от над три години ми е верен помощник - Нагревателят за кола маска на Perfect.
Нагревателят се включва към тока, в него се слага пълнител с кола маска и след като се разтопи, започвате да действате.Не е тежък и е доста удобен за употреба.Аз ползвам и пълнителите с кола маска на Perfect.
Самите "патрончета" с кола маска са различни цветове и аромати, но основната разлика е типа кожа, за който са подходящи.Моята любима е тази за упорити косми в чувствителни зони:
За да се загрее пълен пълнител са нужни поне 30 минути.Аз обикновено го включвам да загрява и си върша други неща.След като се загрее достатъчно кола маската вземам машинката без да я изключвам и започвам да нанасям с ролката на самото патронче.
Един такъв пълнител ми е предостатъчен за цели крака, цели ръце и остава за още ползване.Цената му е около 2-3 лв. в зависимост от магазина.Съжалявам за вида на снимките, но все пак показаният пълнител е ползван :
Пълнителят не се вади, защото е много горещ.Ако ви е по-удобно можете да изключите кабела, но когато колата започне да се втвърдява пак трябва да се затопли.С въпросната машинка не е по-безболезнено, но е по-чисто и по-удобно.Нанася се плътен слой на кожата по посока на косъма и после се издърпва в обратна посока с хартиена лента.Аз си купувам такива на пакет и си ги режа на половина, защото ми е по-удобно.
Пакетът със 100бр. ми стига за повече от година, като всяка лента се ползва за няколко дърпания, а не еднократно.Цената му беше около 5-6 лв.Има и пакети с по-малко бройки, на по-ниска цена.
Като цяло кола маската с нагревателя са подходящи за всеки и всякакви зони.Правила съм и на мъжката половинка нямаше проблеми и всичко мина гладко.
Преди да започнете кожата ви трябва да я измита (за предпочитане и ексфолирана), подсушена и не трябва да е намазана с лосиони/масла и т.н.
Кола маската трябва да е достатъчно течна и да се маже точно като масло, без да опъва или прекъсва.
След епилиране не трябва да мокрите епилираното място поне няколко часа, за да не се възпали.За да не ви лепне, да премахнете остатъците от кола маска и да успокоите кожата я намажете с някакво масло(олио).Аз лично съм ползвала бадемово и кокосово, но предпочитам кокосовото.Бебешкото олио също върши идеална работа.Важното е да е мазно.
Тъй като на места кожата ми е доста чувствителна пръскам също с термална вода, ако имам налична в момента.
Тъй като имам проблем с врастнали косъмчета забелязах, че намаляха при употребата на кола маска спрямо тази на епилатор.
След употреба оставете пълнителят да изстине и да се втвърди.Оставете го прав, за да не засъхне по самата ролка и после да се върти трудно. :))
Друг вариант ако искате да си спестите купуването на машинка е да си вземете само пълнител и да си го нагрявате в микровълнова печка.(Ако обаче се пукне чистенето е ад, казвам го от опит)
Нагревателят за кола маска е на промоция с купон от списанието в дрогерии Лили и излиза на цена 14,67лв.,а пълнител с купон струва 1,88лв. На редовна цена е 20-22 лв.
Предполагам знаете нещата, които съм написала, но ако имате въпроси или други коментари ще се радвам да отговоря.
:) :) :)

Add your comment

  1. За мен тази публикация си е много информативна. Отдавна се канех да си взимам пълнителите на Перфект, а и също имам купон за Лили :) Нагревателия ми е на друга фирма и в момента ползвам други пълнители, но не съм доволна честно казано... много трудно се мажат и накрая прибягвам до отваряне на пълнителя и мазане директно от него с шпатула. Ще пробвам с Перфект, дано наистина се маже "като масло".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!Пробвай с един пълнител и се надявам да останеш доволна.Лично аз оставям да стане много течна и така действам.Тогава се маже "като масло" Понякога чакам 40 мин, а ако бързам първо си я загрявам в микровълновата и после я слагам в нагревателя, за да я поддържа загрята.Слава богу не ми се е налагало да отварям пълнител, защото шпатула нямам :))

      Изтриване
  2. I az se pravq samo s kola maska samo che dosega vinagi sum bila po kozmetichki,zashtoto si misleh che tezi mashinki sa po 100+ Sega kato prochetoh publikaciqta i kolko e evtin opredeleno mislq da si go kupq (20lv mi izliza 1 kola maska celi kraka,taka che opredeleno cenata e idealna) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено е изгодно, стига на човек да му се занимава, защото си е играчка :))

      Изтриване
  3. Много полезна и интересна публикация. Да попитам откъде се купуват пакетите със 100 броя ленти, че по-изгодно излиза като цена? Благодаря предварително

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси :) Пакетите с ленти си купувам от Елитис :)

      Изтриване
  4. Здравейте!
    И аз си взех от нагреателите на Перфект след добрите отзиви, които прочетох. В Лили имаше само два вида пълнители. Къде мога да открия пълната гама от продукти, които предлагат?
    :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! :))
      Аз намирам най-голямо разнообразие от пълнители в магазини Елитис и купувам моите от там.

      Изтриване
    2. В аптеки Ремедиум също ги има :)

      Изтриване
  5. Има ли онлайн магазин?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Досега не съм попадала на он-лайн магазин на Перфект, но сега проверих и има по други Интернет магазини.Може да погледнеш в Google.В сайта на аптеки Римедиум също има промоция за 18,69лв:
      http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=264564

      Изтриване
  6. Вече явно няма, но благодаря за информацията!

    ОтговорИзтриване
  7. Темата е страхотна Поздравления на автора, изключително полезна, Благодаря Ви!!!!
    Има PERFECT нагреватели за кола маска с една год. гаранция на цена 20.95лв/комплект със захранващ кабел в магазини Lili: http://www.lillydrogerie.bg/lilly-magazini , както и пълнители с ролон натурална и шоколад кола маска с ед. цена 2.69лв/100гр., също и перфектни ленти 2.75 за 25-т броя!!!! Там има също и
    разнообразна маркова българска козметика, както и френска, всичко това съчетано с перфектно,изключително любезно и професионално обслужване е наистина вълшебен старт на деня!!!!
    Пожелавам на всички търсещите Успех, а на закупилите Честито!!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Много благодаря за статията,наистина е полезна. :) А от къде може да се закупи освен от онлайн магазин?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да се купи от дрогерии Лили, магазини Елистис, а тази седмица видях в ДМ подобни машинки на друга марка. :)))

      Изтриване
  9. Много полезна статия, а и блог, поздравления!

    И два въпроса:
    А улавя ли косъмчетата на по седмица, или както обикновено си трябват поне 2 седмици?
    И как се почиства машинката?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      При мен хваща всякакви - като се има предвид, че моите растат много неравномерно и дори такива на по 1-2 мм.
      Машинката вътре не се зацапва.Отвън и самите пълнители почиствам със салфетка (парцалче) напоено с някакво масло/олио :)

      Изтриване
    2. А колко време ти отнема почистването на краката? Че се чудя да си купувам ли такова чудо или да си продължавам с епилатора ...

      Изтриване
    3. Докато му свикна ми отнемаше повече време от епилатора.Сега за половинки крака ми трябват 20-тина минути.За цели около час.
      Ако искаш вземи само пълнител и малък пакет ленти и го загрей в микровълновата за проба.Ако не ти върши работа няма смисъл да дават 20-30лв за машинката. :)
      Аз го предпочитам, защото с епилатора 80% от космите ми стават подкожни и ми е ад после да ги вадя.

      Изтриване
    4. Привет, преди два дни си купих същата машинка, първо гледах една в DM, но беше 20W, и приятелката ме която е бивша козметичка ме посъветва да взема по-мощна, така попаднах на тази на Perfect. Вчера я пробвах с патрон натурална кола (нямам идея каква марка е патрона) и съм безкрайно доволна. Цели крака, мишници, и по-голямата част от триъгълника - и в патрона има още.
      Колата я почистих с кокосово масло.

      Изтриване
    5. Супер! Радвам се, че си останала доволна :)

      Изтриване
    6. Iskam da popitAM spored vas ima li znachenie kakvi lennti se polzvat,moite sa a jankar i mnog one sam dovolna ot tqh

      Изтриване
    7. Според мен основното е кола маската, но и лентите имат значение.Опитай с други ленти, защото тези, които ползваш може да не захващат добре колата. :)

      Изтриване
  10. Каква е мощността на нагревателя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сега ме хвана яд, защото тъкмо си купих нагревател, и то от Lilly, но не е Perfect, а другия, който е марка Lilly (или без марка). Понеже не знаех кой да взема и на Lilly беше малко по-скъп, си помислих, че сигурно ще е по-добър. Сега видях, че е 25W, a Perfect-a е 50W. Утре ще направя опит да го сменя. Дано да не ми откажат. :(

      Изтриване
    2. Дано да ти го сменят.А ако не стане, не губи надежда и пробвай по-слабия :)

      Изтриване
  11. А за всички зони ли е подходящ? Видях, че си споменала ръце и крака. Става ли за бикини зона, триъгълник и подмишници? :)
    Мерси предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, става.Просто е доста по-неудобен за тези зони :))

      Изтриване
  12. Много полезен пост! Благодаря <3

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте, много ми хареса статията, искам да попитам възможно ли е отварянето на един такъв патрон и напълването му с кола маска от кутия т.к. по мой пресмятания крайната сметка би излязла по-малка. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти!Честно казано не съм отваряла патрон и нямам идея дали ще се получи.Не мисля че ще може да се закрепи отново капака с ролката след като веднъж вече се отлепи :))

      Изтриване
  14. Здравейте, случвало ли ви се е да не се върти ролката на патрона (дори и след загряване до течна кола маска) и какво се прави в този случай?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти :) Имах същия проблем няколко пъти.Единственото, което имаше успех при мен беше "груба сила".Прекарвам много тънък нож между ролката и пластмасата, за да се отвори разстояние.Някои пълнители явно са стегнати прекалено много при производство и първоначално не може да се завърти ролката :))

      Изтриване
    2. Благодаря, ще опитам и аз с нож да отворя разстояние. Не ми се ще да хвърлям два пълнителя.

      Изтриване
    3. Стискам палци.Идеята е просто да мине острието между ролката и пластмасата и веднъж да се завърти.После става лесно :))

      Изтриване
  15. Zdraveite prochetoh hubavite neshta i dnes si zakupih nagrevatelq i kola maskata na perfekt.iskah da popitam kogato sloja pulnitelq v nagrevatelq trabva li da slagam kapacheto na nagrevatelq?drugoto koeto me interesuva kogato se zagree kolamaskata trqbva li da izkluchvam nagrevatelq,zashtoto na opakovkata pisheshe da ne izpolzvam kolamaskata dokato e vkluchena? Blagodarq.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей :) Докато загрява колата се слага капачето.После се изключва нагревателя и така се работи с него.Като започне да изстива кола маската пак се включва.Аз си правя кола и докато е включен към тока и досега не съм имала проблем :))

      Изтриване
    2. Blagodatq za otgovora.dnes shte q izpolzvam na gurdite na moq priqtel posle na men i utre shte pishe kakvo e stanalo.ima oshte neshto koeto me ptitesnqva.poneje az si gi kupih ot lily i na pulnitelq pishe samo shokoladova kola maska perfect i nqkakvi neshta na drug exik smisul ne pishe za kakvi kosmi e ili za kakva koja e.

      Изтриване
    3. Шоколадът беше за всеки тип кожа :))

      Изтриване
  16. Dobur vecher.vchera kazah che shte spodela kakvo e stanalo s purvata kolamaska pravena ot na moq priqtel i vsichko se poluchi chudesno.edinstveno nqkude malko bavno zagrq kolamaskata no az ne q izkluchih prez cqloto vreme i beshe vsichko stana dobre.blagodarq za suvetite i i za chudesnata publikaciq zashtoto vsichko napisano ot vas e vqrno i az sum mnogo dovolna.prekrasna vecher na vsichki:)

    ОтговорИзтриване
  17. Здравей, виждам, че имаш опит с кола маската, затова се обръщам към теб с няколко въпроса:)
    На какво се дължи образуването на синини на места, където не съм повтаряла да дърпам 2 пъти на едно и също място? Как може да се избегне? Днес си правих кола маска на ръцете, но на места ми се образуваха синини.
    На ръцете космите растат доста разнопосочно и явно на места не съм уцелила точно посоката на растеж, за да дръпна обратно на нея, в резултат на което имам накъсани косъмчета на места.Как да се справя с този проблем? Честно казано ми е трудно да се ориентирам за посоката на растежа на места по ръцете - колкото и глупаво да звучи.
    И как точно да процедирам с лактите? Там не мога така добре да махна космите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти :)) Според мен образуването на синини на места, където не е дърпано два пъти се дължи на слаби капиляри и нежна кожа.При мен също се образуват такива петна най-често на китките и вътрешната свивка на лакътя.
      Как се избягват не съм много сигурна.Аз лично започнах да слагам много тънък слой кола и да дърпам по-леко местата, където знам че кожата ми е по-нежна и има опасност от синини.Въпреки това от време на време пак си правя синки точно на ръцете.
      За накъсаните косми също няма окончателно решение.Дори в козметични салони са ми накъсвали космите и затова понякога повтарям, за да ги обера :)
      Лактите ги оставям за накрая.Свивам ръката, за да се опъне кожата на лакътя и го минавам от всяка страна, обикновено срещу огледало, за да виждам добре.Дано си ме разбрала :) Ако нещо не е ясно, ще пиша пак :))

      Изтриване
    2. Благодаря ти:) Точно от вътрешната страна на ръката, над вените ми се образува едната синка, а другите - малко над китката. Явно си трябва практика, докато се научи човек да не си прави синки. Разбрах обяснението как да действам с лактите, мерси много :)

      Изтриване
  18. Супер полезна публикация! Откога се колебая да си купя комплект за кола-маска за вкъщи и май този пост ме убеди, че е време :) Благодаря за информацията. Дано не се окепазя много вкъщи :Р

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте, взех въпросния нагревател с ролка (шоколад) от въпросната дрогерия Лили. Пробвах вече, но нещо не става... Или колата с шоколад е смотана или аз. Нанасям слой и дърпам, но освен болка и оклепване друго не става. Космите си седят... Сега я загрявам пак добре и ще пробвам отново, но явно шоколада е слаба и не може да ми издърпа космите...

    ОтговорИзтриване
  20. Втория опит с маската беше по добър, но ужасно много днес ме боли кожата на третираните места и е зачервено. Много неравномерно е обезкосмено....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е хубаво да се прави толкова често и вече на раздразнена кожа.Ако има от къде бих ти препоръчала да вземеш натурална кола-маска и да пробваш дали с нея ще е по-добре.Кожата преди процедурата трябва да е напълно чиста и суха - без лосиони, масла и т.н. Нанасяш колата по посока на косъма и дърпаш лентата в обратна посока :))

      Изтриване
  21. То не е хубаво да се прави, но като тука има, тука няма косми... не може да остане така, а не искам да ползвам самобръсначката. Просто явно космите ми са много силно захванати (мъж съм).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре че поясни за пола, тъй като съм тормозила мъжа ми :)) В случая махай шоколадовата кола и си вземи натурална, тази червената горе или зелена с хлорофил.Има също и черна кола маска точно за мъже, но не съм виждала и пробвала.Като дърпаш колата, кожата трябва да е добре опъната.
      Космите не трябва да са много къси (под 3-4 мм),но и при прекалено дълги не се получава и по-скоро кожата се разранява без космите да се махнат.

      Изтриване
  22. Ще видя да си взема от тези видове, които спомена, но това ще стане след морето. Добре че експериментите с колата ги направих малко по рано за да ми се оправи кожата че беше нещо ужасно... (червени петна, пъпки и т.н..). Понеже остатъка от космите минах с епилатор забелязах, че един косъм го скубе по няколко пъти за да го махне. Е нямаше такова мъчение просто. Тея косми все едно са циментирани... Като пробвам след морето ще пиша отново. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  23. Здравейте. Поздравления за авторката на страхотният пост. Именно той ме убеди да си взема нагревател и патрони на Perfect. Тази вечер за първи път ще си правя кола маска сама и ще споделя и моят опит :)))

    ОтговорИзтриване
  24. Както писах вчера, днес ще споделя първият си опит да си направя кола маска сама с аксесоарите на Perfect. Като за първи път в живота ми сама да се почистя по този начин не беше никак зле. Бях много бърза, за 45 мин. почистих двата си крака основно. Пробвах и на едната подмишница, но там резултатът е плачебен, само рани си направих и почти нищо не успях да отскубна. Може би трябва да пшробвам пак с кола маска за чувствителни зони, защото сега правих всичко с натуралната. За целите крака ми отиде малко повече от половин пълнител. Днес на светлото видях, че тук там имам накъсани и пропуснати косъмчета, но следващият път ще съм по-прецизна.
    Един важен съвет от мен : Момичета и момчета, когато си правите кола маска използвайте светлата част на денонощието или се снабдете с преносима лампа със силна светлина !!! Много е важна светлината за добрите резултати.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Браво!Много бързо и сръчно си се справила.Напълно съм съгласна и че светлината е от голямо значение при процедурата :))

      Изтриване
    2. Zdraveite az syshto imam tazi kola maska, no mislq che ponqkoga ne mi se poluchava. Primerno kato si gi maham na krakata I ima mesta kudeto izobshto nsh ne stava . Ostava si kola maskata vupreki che sym drupnala veche I se poqvqva zachervqvane. Izpolzvam natyralnata , a moite kosmi sa tvurdi daprobvam li s drug vid

      Изтриване
    3. На мен понякога ми се получава така в зависимост от кола маската и когато стане прекалено гореща и течна нищо не хваща.Пробвай с друг вид дали ще ти се получи по-добре :))

      Изтриване
    4. Blagodarq :)) shte probvam s drug vid

      Изтриване
  25. a da popitam s kakvo da maja korema sled kola maskata,zashtoto vseki pat mi izlizat ujasni papchici,koito minavat mnogo trudno

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За премахване на кола-маската мажа с олио (кокосово/бадемово/или бебешко), каквото има под ръка.После пръскам с термална вода за успокояване на кожата, а ако раздразнението не се маха слагам бебешки крем Бочко, срещу кожни раздразнения. :))

      Изтриване
  26. bochko ne mi pomaga osobeno,no shte probvam s termalnata voda dano da pomogne,blagodarq

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тогава пробвай с някой по-успокояващ крем.Също така след кола-маската е добре няколко часа да си с широки дрехи, които да не дразнят допълнително кожата.Пробвай да я правиш вечер няколко часа преди лягане :)

      Изтриване
  27. Здравейте, понеже за пръв път си взех кола маска на пълнител и реших сега да не си взимам машинката,ако не остана доволна да не давам излишни пари.Та въпросът ми е в микровълновата печка за колко време трябва да се грее?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много зависи от мощността на самата микровълнова.Аз първо пускам на 30 секунди, проверявам и така, докато не стане напълно течна.Внимавай да не се пукне пълнителя или да изтече, защото се чисти адски трудно.Освен това пластмасата също доста се нагорещява и я хващай с хавлия или нещо друго, което да изолира горещината, за да не се опариш :)

      Изтриване
  28. Пробвах патрончетата преди време - шоколад и стандартното ако не се лъжа. Не се сбогувах с нито един косъм, а седях нещастна, космата и омацана. С това окончателно се отказах от кола маската като средство за епилация.

    ОтговорИзтриване
  29. Здравейте,искам да попитам някой знае ли дали се продава все още нагревателя в Lilly? Ще съм много благодарна, ако ми се отговори.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А може ли само машинката да се вземе?

      Изтриване
    2. Преди имаше и кутия само с машинка.

      Изтриване
  30. Някои видове са за всеки тип кожа, на други пише върху пълнителя и всеки преценя къде да ги ползва.Например на четвъртата снимка. :)

    ОтговорИзтриване
  31. Задължително ли пълнителя трябва да е на perfect, може ли да се използва друга марка пълнинел за този нагревател?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е задължтелно да е Perfect.Има и други марки с тази форма и размери.При машинката за кола маска на Veet например не стават други пълнители :)

      Изтриване
  32. Здравей,знам че поста е стар,но все пак искам да попитам нещо.Прочетох поста и коментарите,но ме интересува конкретно нещо.Мисля да пробвам да си правя кола маска на интимната зона вкъщи,подходящ ли е този уред или не?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей.Правила съм си кола маска на интим с този уред.Става с този уред, но където има извивки и малки зони е по-трудно.

      Изтриване
  33. Здравейте, бихте ли дали линк към лентите или пък да кажете на коя марка са? :)

    И също така- ако се загрява пълнителя в микровълновата- как се разбира, че кола маската е готова за ползване?

    Благодаря предварително! :)

    ОтговорИзтриване
  34. Лентите нямам спомен на коя марка са, избирам най-голямото количество на изгодна цена обикновено.Такива например:
    https://krasotaistil.com/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8/%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0-100-%D0%B1%D1%80
    За загряването на кола, пускам патрончето на няколко минути и като го извадя виждам колко е течна.При нужда го слагам в микровълновата за още няколко секунди/минути :)

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS