What are you looking for?
2013-12-16

Avène Мицеларна вода Micellar lotion и Почистващ гел Cleanance gel

Казвала ли съм колко обичам травъл-размер продукти?!Харесвам ги, защото са в удобни опаковки, прилично количество, разумна цена и можеш да си изградиш бегло мнение преди да купиш цяла опаковка.Един ден съвсем случайно попаднах в аптеката на тези малки "сладури" и веднага ги купих.Така се сдобих с Почистващ мицеларен лосион (Micellar lotion) и Почистващ гел Cleanance gel на Avene (който си личи, че привършвам).
За почистващите свойства на мицеларната вода вече няма човек, който да не е чувал, затова няма да изпадам в подробности.Мицеларният лосион на Авен има лек парфюмен аромат и почиства кожата без да я дразни.Няма нужда от измиване на лицето след почистването му с мицеларната вода и не се усеща мазен или лепкав филм.Премахва грим малко по-трудно и е нужно по-голямо количество от продукта.Като недостатък мога да спомена това, че ми щипе на очите.
Състав: AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). PENTYLENE GLYCOL. POLOXAMER 188. BISABOLOL. CETRIMONIUM BROMIDE. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). PEG/PPG-14/4 DIMETHICONE. PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE. PROPYLENE GLYCOL. SODIUM CHLORIDE.
Почистващият гел без сапун Cleanance gel е подходящ за смесена и мазна кожа, тъй като регулира отделянето на себум от кожата и я матира.Липсата на сапун в състава помага за нежно почистване на кожата, съхранявайки защитния й филм.Гелчето се оказа много добро попадение, защото наистина матира кожата поне за няколко часа.
Въпреки липсата на сапун в състава се пени и оставя едно свежо усещане.След употребата му усещам леко опъване на кожата, което веднага изчезва с напръскване с термална вода и нанасяне на крем. Cleanance гел е много икономичен и количество, колкото грахово зърно е напълно достатъчно за почистване на цялото ми лице.Ако използвате твърде много от продукта, опъването на кожата се усеща по-силно.Гелът има лек парфюмен и приятен аромат и със сигурност бих го купила в реален размер.
Състав: AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). WATER (AQUA). SODIUM LAUROYL METHYL ISETHIONATE. ZINC COCETH SULFATE. POLYSORBATE 20. SODIUM COCOAMPHOACETATE. CETEARETH-60 MYRISTYL GLYCOL. PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL. CITRIC ACID. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). GLYCERYL LAURATE. GREEN 5 (CI 61570). SODIUM BENZOATE. SODIUM HYDROXIDE. YELLOW 5 (CI 19140). ZINC GLUCONATE.
От друга страна бих купила отново и малките опаковки, защото са удобни за пътуване или ходене на почивка - не заемат много място и са достатъчни за седмица-две употреба.Цената на всеки от двата мини продукта беше около 3 лв.
За Коледните празници Авен подарява отстъпка от 25% за всички продукти, в определени аптеки.Можете да видите повече информация тук.
  

Add your comment

  1. Супер, мерси за препоръката Веси :) Обожавам Авен както ти казах, днес специално ходих до Марешки по твоя препоръка купих гелчето в малък размер, беше останало само едно (съдба, хаха) , дори беше 2.66, а даже не 3 лв... Сега ще го пробвам с гъбичката на Ebelin , дано малко ми стигне за много време, защото и другия гел ми е на привършване... Но много се радвам, мерси за препоръката! (f)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се надявам да ти хареса и да останеш доволна.Сподели после мнение :) При мен и малко количество е достатъчно да си почистя лицето и е много икономичен :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS