What are you looking for?
2014-11-03

Avene Hydrance Optimale серум за лице

Продължавам с предизвикателството на Avene и поредният техен продукт на козметичното ми рафтче.Когато надзърнах в пакета с учудване видях Avene Hydrance Optimale хидратиращ и успокояващ серум за лице.
Както хиляди пъти съм споменавала при кремовете и грижата за лице търся матиране и този избор подходящ за мен доста ме учуди.Досега не съм ползвала кремове/серуми на марката, тъй като ми се струваха подходящи предимно за суха кожа.В последствие разбрах, че съм грешила в мнението си.  
Опаковката представлява прозрачен стъклен флакон, който не е тежък и е доста здрав.Разполага с помпа, която не позволява да влезе въздух в продукта и лесно мога да определя количеството, което да "изпомпя".Икономичен е и една помпичка стига за хидратиране на цялото ми лице.
Консистенцията е точно на серум и при допир с кожата на лицето става почти водниста.Ароматът е лек и ненатрапчив.
Серумът има следния състав:
Първоначално бях раздвоена дали да ползвам серума като дневна грижа или да го оставя за нощна.Притесняваше ме дали след няколко часа няма да лъсна като коледна елха, тъй като все пак е представен като хидратиращ серум за всеки тип кожа, а моята е смесена и залагам на хидратиращи продукти за нощна грижа.
Реших все пак да рискувам и първоначално да ползвам продукта една сутрин през уикенда.За мое учудване попи много бързо - за няколко секунди и остави кожата ми хидратирана, без неприятен или лепкав филм и дори без признаци на омазняване.След това не съм нанасяла допълнителен крем.През целият ден следях след колко време ще се омазни лицето ми и резултатът беше същия като предходния матиращ крем, който ползвах.Останах доста приятно изненадана и с течение на застудяването, което настъпи Avene Hydrance Optimale се превърна в ежедневната ми сутрешна грижа за лицето.Откакто го ползвам, първоначалното ми мнение за продукта се изцяло се затвърди.
Както се оплаках във фейсбук, правихме ремонт на семейната вила и уикенда бях по цял ден навън в това доста студено време.Въпреки студа и мръсотията кожата на лицето ми се запази хидратирана, без раздразнения и зачервявания.
През няколко то предходните още по-студени дни след серума използвах матиращ крем и нямах проблеми - без излишно омазняване или кир-ефект.
Съдържанието на 77% термална вода според производителя спомага за оптималното успокояване на кожата, с което съм съгласна.
Не бих казала, че е най-добрата основа за грим, тъй като оставя по-скоро матов финиш и фон дьо тен и ББ-кремове не се разнасят толкова лесно по кожата, но това се коригира с основа за грим, която ползвам и за скриване на порите.
Доволна съм, че продуктът се оказа подходящ за смесената ми кожа, която явно имаше нужда от дълбока хидратация през този студен период.Нямам представа как ще повлияе обаче през по-топлите месеци.
В заключение мога да кажа, че серумът е чудесен и изпълнява всяко от обещанията си, начело с отлична хидратация на кожата.
Цена 45,62 лв за 30мл продукт.
* Продуктът ми е предоставен от PR.Ревюто е основано на личния ми опит и мнение.

Add your comment

  1. Прекрасни са продуктите на Avene :)

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно звучи този хидратиращ серум :) хубаво е, че ти се е отразил добре на кожата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, няма го и досадното изсушаване на кожата от вятъра тук :))

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS