What are you looking for?
2016-06-23

Четка за грим Sigma Flat Kabuki F80 - Оригинал срещу имитация

Четките за грим са ми много любим продукт.Имам доста четки от всякакви типове, евтини, скъпи, естествен/изкуствен косъм.Имам си обаче една любима четка, в която едва ли не се кълна и за която реших да пиша днес.
В началото като лаик в гримирането си мислех, че всички четки едва ли не са еднакви и само цената им е различна.Точно тази четка обърна представите ми и наистина ме накара да осъзная, че има разлика в качеството.Естествено не всички скъпи четки са страхотни, а има и чудни бюджетни попълнения за без пари.
За мен четката за фон дьо тен е само една и се нарича Sigma Flat Kabuki F80.За тази четка има писано много в чуждестранните блогове, неслучайно е най-продаваната четка на Sigma изобщо и повярвайте отне ми доста време обмисляне дали да дам 33 лв. за една едничка четка (тогава беше и по-евтина).
Като сравнение мога да кажа, че има и други четки за фон дьо тен, включително на RT, но никоя не може да даде финиша, който постигам със Сигма, без значение от фон дьо тен.
След като започнах редовно да ползвам Сигмата и бях безвъзвратно влюбена в нея, реших да си поръчам китайско менте, с идеята  да си ги менкам, докато едната съхне.В крайна сметка нали всички се произвеждат в Китай и плащаме само за марката.Пък и колко по-различни могат да бъдат.Оказа се доста.
Първо на външен вид дръжката на ментето дори не е лакирана като при оригинала, а матова.Закрепянето на дръжката към металната част е доста нестабилно, но досега не се е разпаднала.Най-важното за мен – космите.Все пак те вършат основното предназначение.При Sigma F80 са Sigmax® влакна, който са сравнително твърди,равномерни и разположени на гъсто (буквално сбити).При китайската имитация са доста тънки и много по-рехави.
Все пак външният вид не е всичко и важно е каква работа върши.Точно заради рехавите косми китайката не ми харесва какво покритие дава.Справя се прилично с леки текстури, които дават леко покритие, но с по-плътен фон дьо тен прави черти и не го нанася равномерно, колкото и да блендвам.Със Sigma-та нямам такива проблеми.Без значение от текстурата на продукта винаги постигам идеален финиш.Между двете не може да се прави сравнение и в това отношение.
Сигмата ми служи вярно вече 3 години при почти ежедневно ползване.Пера я също доста често, чистена е също със спрейове и досега няма паднал дори един косъм.При имитацията вече имам някой друг загубен косъм, но не е фатално.Поради гъстите влакна Сигма-та е много по-трудна за цялостно почистване, но се преживява.
Както писах разликата в цената е също фрапантна.Имитацията е от сет с 4 четки, който струваше около 4 $ и четирите четки.Sigma Flat Kabuki F80 е поръчвана от американския сайт на марката през 2013г по време на черния петък, когато правят безплатна международна доставка. Пристигна в пощата и не минава митница.Тогава платих 21$, а сега гледам че струва 24$.
Цената за единична четка е висока и я приемам като инвестиция, която се изплаща с годините употреба.Вече има английски и бг сайтове, от които може да се поръча стига да имате желание и възможност.
Определено препоръчвам оригинала, който при мен върши отлична работа.
Споделете в коментарите вие как нанасяте любимият си фон дьо тен.

Add your comment

  1. Аз така свикнах с бюти блендера... Майка ми използва същата четка като теб и е много доволна (шапка ви свалям как успявате да се справите с четките)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пък съм скарана с бюти блендерите и се радвам на всеки, който борави с тея сложни гъби :D

      Изтриване
  2. Аз съм свикнала със stippling четка и тази ми изглежда малко гъста, но ме заинтригува. Иначе 33лв. е съвсем нормална цена за четка от среден клас. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нормална е, да, но за човек, който мисли че всички четки са еднакви и може да си кара с такава от 3лв примерно, ми се виждаше доста.После видях разликата и започнах да подбирам :)

      Изтриване
  3. Знаеш, колко много обожавам и аз моята F80. Скосената ѝ сестричка е също готина, но в никакъв случай не успя да засенчи кака си. :) F80 forever! :D
    :*

    ОтговорИзтриване
  4. май оставам почитател на пръстите си при нанасяне на фдт :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Към това нЕма да се завърна.Виж за сенки може пръстчета понякога, но за тази мацаница с фдт- never :D Обикновено имаше после нацапана дреха, телефон и т.н Сега поне страдам от мързел да пера четки ;)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS