What are you looking for?
2017-05-13

Cien Tropical Summer - Масло за тяло, Скраб и Лакочистител

Предполагам забелязахте, че лятната лимитирана козметична линия Cien Tropical Summer на Lidl набра доста популярност още с излизането си.Аз реших да я ползвам няколко седмици преди да споделя мнение и след като събрах достатъчно впечатления ги споделям с вас.Продуктите от тази лимитка са доста като видове и функции, а ароматите са точно летни и свежи - манго, кокос, хибискус.Аз си взех Масло за тяло Манго (Mango Body Butter), Скраб за тяло с манго и хибискус (Dead Sea Salt Exfolianting Scrub), както и Лакочистител Dip-in nail polish remover с гъбичка без ацетон.
Скраба Dead Sea Salt Exfolianting Scrub е разкош в кутия.Кутията е със защитно фолио и няма опасност някой да го е отварял или да се развали предварително.Още с отварянето на фолиото от него се носи силен аромат на манго, който изпълва цялата баня.За моя радост се задържа и по кожата след подсушаване.
Формулата на скраба е много специфична и няма да се хареса на всеки.Частиците са много ситни, точно като сол, но се усещат осезаемо по кожата при разнасяне.Няма нужда да втривам дълго, за да усетя как премахва мъртвите клетки.Той е на принципа на скабовете с масло, които оставят плътен маслен филм по кожата след изплакване и няма опасност от изсушаване или опъване.
В по-горещите дни дори пропускам да нанасям лосион/масло след баня, когато съм ползвала скраба.Мисля че ще допадне дори на хора със суха кожа.Количеството на пилинга е 250мл, а цената 6.49лв.
В маслото за тяло Mango Body Butter първоначално ме привлече опаковката.Много харесвам такъв тип буркани и стават да употреба дори след свършване на продуктите в тях.Маслата се предлагат в три разновидности - пъпеш, кокос и манго.Като пъпешът миришеше супер силно и реално, кокосът също беше много ароматен.Аз съм върл фен на мангото като аромат във всякакви продукти и затова се спрях на него.То мирише най-слабо от трите, но пак се усеща поне час по кожата.Честно казано ароматът му ми идва леко химичен, за разлика от този на скраба.
Формулата му е точно като за бутер т.е. по-гъста от стандартен лосион и й трябва добро втриване в кожата, за да попие.Ако ви кажа, че попива с едно движение, значи да ви излъжа.
Икономичен е тъй като е плътен и малко количество стига за подхранване на голяма зона, когато се разнесе добре.Оставя мазен филм, който се усеща леко лепнещ.
За лятото маслото би било подходящо за суха кожа или за периодите след плаж и силно дехидратирана кожа.Лично мен маслото не успя да ме грабне, така както другите два продукта.Количеството му е голямо - 400мл., а цената му е 7.99лв.
Лакочистителят Dip-in nail polish remover изобщо не мислех да включвам в ревюто първоначално, но за мен се оказа страхотно попадение и трябваше да го снимам допълнително, защото много исках да присъства.
Продуктът представлява пластмасово бурканче, в което има гъбка напоена с лакочистител.В средата на гъбката има прорез, в който пъхам пръста си, завъртам няколко пъти и вадя нокът без лак.Просто, лесно и ясно.Няма полепнал памук по другите пръсти, няма нацапани пръсти с лак, изобщо песен.Притеснявах се дали няма да щипе на кожичките ми, но няма никакво дразнене или болка.Дори не са изсушени след това.
Лакът също пада много бързо.Очаквах да трябва да стоя така минути и да въртя пръсти, но с две-три завъртания в гъбичката всичко е паднало, включително стикерите.Това, че не съдържа ацетон за мен е плюс.
Изобщо супер продукт за 2,49лв по спомен. 
Вие пробвахте ли нещо от тази серия и доволни ли сте?

Add your comment

  1. От поста Ви разбирам, че явно ползвате скраб за тяло доста често. Не влияе ли това зле на кожата? Лично аз ползвам подобен продукт веднъж на няколко седмици.. По-дълбоко ексфолирам преди началото на летния сезон и преди да започна да събирам тен, защото иначе мъртвата кожа пречи на дълготрайния тен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Скраб ползвам веднъж седмично или на две седмици, зависи от натроението ми.Не влияе зле на кожата, ми а по-скоро усещам че "диша" след премахване на мъртвите клетки.Освен това не използвам прекалено груби продукти.
      Тенът при мен не е проблем, защото съм на морето :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS