What are you looking for?
2017-05-10

Clinique Pep-start 2 в 1 ексфолиращ гел

Последната серия Pep-start  на Clinique доста нашумя и нямах търпение да пробвам някой продукт.Поради голямото наличие на кремове у дома се спрях на ексфолиращия гел Clinique Pep-start 2 в 1, за който прочетох супер отзиви.
Опаковките от серията Pep-start ми допадат повече от стандартните зелени, тъй като са ярки и закачливи.Голямата цикламена тубичка привлича погледа в банята и е доста girl-и.Успявам да си сипя точното количество без затруднения.
Гелът учудващо е ярко оранжев на цвят с течна формула.На пръв поглед нищо ново, но веднага щом го разнеса по кожата си, усещам супер фини ексфолиращи частици.Не са груби като захар, а по-нежни като сол.Ароматът е лек и не се усеща по кожата след измиване.Тук може да видите състава:

Количество, колкото бадем нанасям на влажна кожа, като избягвам зоната около очите, докато се образува лека пяна и изплаквам с топла вода.
Няма нужда да търкам дълго, за да усетя ефекта след подсушаване.А, именно чиста и полирана кожа.Гелът премахва с лекота мъртвите клетки, нечистотиите и излишния себум.Успява да се справи и с премахването на лек грим - ббкрем + пудра и руж.
Пробвах го с любимата си електрическа четка за лице, макар да не е препоръчително с нея да се ползва продукт с частици, но нямаше раздразване на кожата и съм доволна от ефекта.От време на време го ползвам и с нея, но на първа степен.Когато го ползвам с четка, гелът се пени доста повече.

Най-много ми харесва, че при употребата на Clinique Pep-start 2 в 1 няма усещане за изсушаване или опъване.Кожата става страшно чиста, мека и гладка като след полиране, без обаче дерящото усещане на груби частици.
Лично аз харесвам Clinique Pep-start 2 в 1 много повече от 7-Day Scrub Cream и го препоръчвам.Особено като наближават горещините и кожата ми се замърсява още повече ще върши добра работа за премахване на нечистотии, слънцезащитни продукти и грим.
Купих Clinique Pep-start 2 в 1 ексфолиращ гел на цена 42лв за 125мл, но от марката често правят намаления в БЗ и Дъглас, както и в бутиците им.

Add your comment

  1. Много обичам усещането за чиста кожа като бебешко дупе след използване на ексфолиращ продукт! Само веднъж ли ексфолирате кожата си в седмицата? Понякога се изкушавам да го правя няколко пъти, защото усещам порите си запушени, но ми струва, че ще се изсушава прекалено.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този гел ползвам всеки ден или през ден.Дълбоко ексфолиране правя един или два пъти седмично :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS