What are you looking for?
2017-07-01

Козметичен несесер при полет само с ръчен багаж

Не остана жив човек, който да не разбра че бях в Милано за четири дни и днес ще споделя каква козметика (силно казано) носих с мен.
Реших да заложа на пълен минимализъм и да нося основно мостри.За четири дни не изразходвам кой знае какво количество, а не виждам смисъл да разнасям излишно.
Както знаете, ограничението за течности в ръчния багаж при полет е до 100мл за опаковка и всичко да е събрано в прозрачен плик с големина до 1л.
На отиване имах миниатюрно пликче, в което бях следните неща:
Крем Bioderma Photoderm Max Tinted Aquafluid - За този крем имам самостоятелно ревю и пълноразмерна опаковка.Имах обаче и мостра, която ми стигна за два дни и знаех че няма да ме подведе като слънцезащитен продукт.Освен това кремът е тониран, та спестих разнасянето на фон дьо тен.
Корейският бб-крем Skin79 Super+ BB cream е много известен и ми беше интересно да го пробвам.Има плътна текстура, която се разнася малко трудно и има нужда да попие добре.Дава леко тежко усещане, но хидратира и изравнява тена чудесно.С пудра се матира лъскавината.Справи се отлично със слънцезащитата.При толкова обикаляне не изгорях, което е супер.Едва ли бих взела пълноразмерен продукт обаче.
Интензивно успокояващи флуид La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluide взех за нощна грижа и се справи добре.След дневния грим и слънцезащитните продукти исках нещо леко и ненатоварващо като това.Подхранваше без да дразни на сутринта кожата ми беше свежа като е подходящ едовременно за околоочната зона и цялото лице.
Околоочен концентрат на Ahava Dead Sea Osmoter Eye Concentrate - оказа се доста лепкав продукт с леко химичен аромат.Имаше нужда да попие за няколко секунди и след това се усеща нужда от нещо по-подхранващо дори за моята нормална кожа.Идеята му е по-скоро на серум.
След концентрата нанасях околоочен крем (Intensive Eye cream) на Kivvi cosmetics, марка за която ще говоря скоро.Кремът има цитрусов аромат и лека, но богата формула.Попива бързо и остава кожата много мека и хидратирана.Останах приятно изненадана.
Шампоанът и душ гелът забравих да снимам, но бяха минита на Balea.
За тяло взех лосион Ahava Mineral Botanic Body Lotion - Hibiscus & Fig, който се оказа божествен.Мирише прекрасно на плодове, без грам химическа нотка, има лека текстура, която попива за няколко секунди и даде нормална хидратация на изстрадалата ми кожа след баня.
Исках да взема и нещо за разресване, затова се спрях на Balea Repair + мини балсам(който забравих да снимам, защото беше в банята отново).Идва в удобна опаковка и се справи с косата ми.Улесни разресването и не утежняваше, не забелязах някакви супер грижи, но и не очаквах повече.
Мицеларните кърпички Nivea Micellar Wipes 3-in-1 Care Cleansing се оказаха чудесна алтернатива за път и нежеланието ми да нося води и тампони.Премахват добре цялостен неводоустойчив грим като имах леко затруднение само със спиралата.След тях си измивах лицето с вода.
Нямаше как да пропусна пилата за нокти, защото ще се появи проблем в най-неподходящия момент и затова взех този мини сладур на SNB с мен при първа помощ за нокти.
При температури около и над 30 градуса нямаше как да пропусна продукт против изпотяване.Вземах душ минимум два пъти на ден и след това под мишниците нанасях стика Rexona Cotton Dry.Не се справи с изпотяването, но поне нямаше неприятен аромат и миниатюрната опаковка и удобна за пътуване или носене в дамска чанта.
Разбира се носех мостра на един от любимите си парфюми Lanvin - Marry Me.
Нямаше как да пропусна и грима.В случая заложих на този травъл сет Clarins Make-up Palette и грам не съжалявам.В него има мини спирала, глос, 6 цвята сенки, пудра и руж.С тези продукти ми се получаваше чудесен ежедневен грим, както очаквах.Повече подробности, както и суочове може да видите тук.
Единственият пълноразмерен продукт, който взех беше моливът за вежди L'oreal Brow Artist Shaper.Продължавам да го харесвам все толкова много, а след слънцето и горещините, които издържа го считам за мой тотален фаворит.
Мини четката за коса с огледалце имам много отдавна от Avon и свърши добра работа без да тежи или заема излишно място.
Real Techniques Mini Brush Trio имам от доста време.Честно казано смятах тези три мини четки за безсмислена покупка, но чак сега открих колко са полезни при така обзелия ме минимализъм.С четката за очи успях да направя цялостен грим, а четката за пудра ползвах и за руж.Съхнеха за няколко часа, тъй като са много малки и можех спокойно да ги ползвам отново. 
Смятах да вземам еднократна самобръсначка, но след няколкомесечна домашна фотоепилация, нямах нужда от нея.
Снимки може да видите в Инстаграм.
Козметиката, с която се върнах е предмет на друг дооооста по-голям пост, защото само бюти блогър след списъка със забележителности си прави списък с козметичните магазини...съдба.Ако ви е интересно какво си купих от Милано, пишете и ще споделя.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS