What are you looking for?
2017-08-03

Ежедневна слънцезащита с La Roche-Posay и Avene

В разгара на сезона няма как да не поговорим за слънцезащита.Тази година реших да отделя темата в два поста - продуктите, които ползвам ежедневно и тези, които ползвам на плажа.Днес е ред на първия вид - продуктите, които нанасям всеки ден преди излизане от вкъщи, защото за разлика от предишното офис ежедневие сега съм навън минимум няколко часа.
Това лято редувам няколко продукта, в зависимост от усещането и нуждите на кожата ми сутринта.
Когато искам тониран продукт ползвам Bioderma Photoderm Max Tinted Aquafluid, за който ви писах миналото лято тук.Днес няма да се спирам отново на него, а на другите два, които са много различни един от друг.
Първо ще спомена "бързия" продукт, който е идеален, когато нямам време, а именно - La Roche-Posay Anthelios Invisible Fresh Mist SPF50 Спрей Мист*.Това лято е бумът на спрей мистовете на различни марки и постоянно се появяват от някъде.Факт обаче е, че са адски удобни за бързащи майки или мързелани като мен.При този продукт опаковката представлява дезодорант по подобие на термалните води, който пръска супер финни капки.
Опаковката е малка, което я прави удобна за носене в дамска чанта и подновяване през деня без опасност от разваляне на грима например.
Най-просто казано се ползва като термалната вода като се напръсква лицето със затворени очи.Лично аз пръскам под формата на спирала от около 15см разстояние.Усещам лекият воал от капчици, който се получава на лицето ми и досега не съм имала случай, в който то да побелее или да има нужда да размазвам някъде.
Съответно е подходящ за всеки цвят кожа, а още по-хубаво е че оставя естествен матов финиш.На снимката долу напръсках ръката си от около 2см разстояние, за да се види отблизо формулата на продукта.Нанесен на лице изобщо не си личи.
Аз ползвам La Roche-Posay Anthelios спрей мист, когато не искам тежки продукти по лицето си.Обикновено нанасям само серум (Vichy Slow Age, който също има слънцезащита или Uriage Eau Thermale Water Serum) и преди излизане пръскам с миста.
Освен това съм го ползвала самостоятелно без слънцезащитна основа и не съм имала проблем.Аз съм често навън и досега нямам зачервяване или изгаряне през това лято.Така, че го определям като отличен, удобен и лесен за употреба продукт.Цената на La Roche Posay Anthelios SPF50 Спрей Мист в аптеките е около 22-25лв за количеството от 75мл.
Другият продукт, който често ползвам през деня е кремът Eau Thermale Avene Solaire Anti-age SPF50+*.Той също е подходящ за чувствителна кожа, изложена често на слънце, а формулата с Ascofilline и Sunsitive® protection се бори с фотостареенето.
Avene Solaire Anti-age идва в туба с обезвъздушена помпа, от която е лесно да се изпомпи продукт.Както се повтарям, това е любимият ми принцип на опаковка - чисто и хигиенично, без да се налага да бъркам с нокти в продукта.Компактната опаковка позволява да се разнася из дамска чанта без проблем.Аромат не усещам, а формулата представлява бял воднист крем.
Този крем ползвам, когато усещам кожата си по-суха или изтощена от матиращи продукти.Обикновено пръскам почистеното си лице с термална вода и нанасям Avene Solaire Anti-age.Той попива за около минута без да оставя бели следи.
При този крем финишът не е тежък и мазен като на голяма част от слънцезащитните кремове (особено предвидените за плаж), но е далеч и от матов.Поне на моята смесена към мазна кожа задължително се вижда нуждата от матираща пудра например Aura Shine Killer.След около 5-6 часа забелязвам, че лицето ми лъсва и има нужда от попиване с матиращо листче.
Факт е също, че в дните когато слънцето се усеща супер силно още от сутринта прибягвам към този крем, защото ми дава плътна защита.За лице и шия ползвам около 4-5 помпички, тъй като не излиза твърде много продукт.Често посягам към Avene Solaire Anti-age за защита на лицето ми и на плажа.
Бих казала, че е добра основа за грим и не съм имала трудност с нанасяне на фон дьо тен в последствие.За разлика от миста, не е удачно да се нанася върху вече нанесен грим.
Относно фотостареенето мога само да забележа, че тази година нямам новопоявили се пигментни петна по лицето или задълбочаване на мимическите бръчки.
Както споменах по-горе за това лято нямам изгаряне или зачервявания на лицето, а един доста добър тен, въпреки високия фактор на слънцезащита.
Цената на Avene Solaire Anti-age крем за лице и висока, но вложението в бяла козметика за мен си заслужава и ще стигне спокойно за цяло лято употреба.По аптеките продуктът се предлага за 39.80лв.
Сами виждате колко са различни двата продукта, но не са изключващи се помежду си, а по-скоро се допълват един друг.В последните няколко горещи дни сутрин нанасям крема, а през деня подновявам защитата с миста.
Забелязвате постоянното присъствие на термална вода на снимките, която е ежедневен мой спътник във всяка чанта.Имам малки опаковки от различните видове води и ги ползвам постоянно за освежаване, разхлаждане или успокояване на моята и детската кожа.Разликата между различните марки е минимална като усещане.Има ревюта на голяма част от термалните води, които съм ползвала.
*Продуктите са ми предоставени от ПР.Ревюто е основано на личния ми опит и мнение.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS