What are you looking for?
2013-02-06

Nivea BB cream - Medium to dark

Здравейте, момичета!
Не можах да се стърпя и купих новия ББ крем на Нивея 5 в 1.Няколко дни съм постоянно с него и дори половинката ми се шегува, че дори у дома пак съм наконтена...Целта ми беше да видя как крема влия на моята можа във различни ситуации.Серията Нивея ББ има два нюанса- тъмен и светъл.Съжалявам, че отново направих глупавата грешка да купя нещо набързо без да го тествам на лицето си, а само на ръка и си взех по-тъмния нюанс на ББ крема (Medium to dark), който в момента ми идва доста тъмен. Скоро не съм ходила на солариум и съответно смятам да го оставя за продължително ползване лятото, когато тена ми е в повече.
Първият плюс е опаковката, която е картонена кутийка и фолио, което помага избягването на отворени продукти..(Опаковката) С другите момичета коментираме колко е неприятно да закупиш продукт и колко е разочароващо да видиш, че той е отварян и/или ползван.Отделно на рафта имаше тестери, които ползвах. Ето и 5-те функции, които обещават от Нивея:


  • Изглажда тена и прикрива видимо порите
  • Прикрива несъвършенствата по кожата, като петна, белези на умора, кръгове под очите, пъпки, зачервявания и фини линии
  • Подчертава и изравнява естествения тен на лицето
  • Осигурява лека и бързо абсорбираща се хидратация
  • Предпазва кожата от вредните влияния на слънцето и преждевременното стареене благодарение на  SPF 10 
Кожата наистина изглежда гладка, но при мен това не е било проблем никога и порите може да се каже, че са прикрити задоволително. Проблемните места също бяха прикрити, но не и кръговете под очите (а моите не са големи). Относно изравняването на тена обаче не ми допадна, че ми придава доста ясен розов подтон на лицето.Не мисля също, че е подходящ за смесен тип кожа - за около 3 часа кожата на Т-зоната ми (челото, бузи и брадичка) лъсна.В неделя тук температурата достигна 20 градуса, а лицето ми "лъсна" още по-бързо, което изобщо не ми хареса.Като текстура ми допада - лек и достатъчно хидратиращ с лек аромат. За предпазването от слънцето се надявам да е така, аз така или иначе нямам проблеми със слънцето.
Кремчето не е прекалено гъсто и се разнася лесно по кожата.При продължително стоене през деня не става на петна.Това е разнесено по ръката.Снимките на лице просто не се получиха с апарата, който имам в момента.
Цената на ББ крема е 8,99лв. за 50мл продукт.Ако нещо съм пропуснала можете да ме питате :) Това не е най-подходящия за мен ББ крем за съжаление и ще продължавам да търся подходящия. Ще се радвам да чуя, кои са вашите фаворити :)
Поздрави!

Add your comment

  1. Днес ги гледах, че са и в промоция Гарниер, но пак бях намацотена и нямаше как да тествам.Когато не ми пасне цвета много се дразня

    ОтговорИзтриване
  2. Доста се чудех дали да го взема, добре,че не съм явно.. имам доста светла кожа :(

    ОтговорИзтриване
  3. Аз съм много разочарована от този BB крем на Нивеа. Като се намажа цялата ставам на петна.Пробвах няколко пъти за да видя да не би аз нещо да греша,но ефекта е един и същт.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Банална ставам,но наистина от кожа до кожа има разлика и за всеки е различно.Определено те разбирам.Сега ползвам Гарниера за мазна кожа, от който всички са доволни,но при мен примерно не матира повече от 3 часа :(

      Изтриване
  4. Гледах го в ДМ, но дори и светлия ми се стори тъмен...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено трябва да си оправят цветовата гама... Като чета явно нито светлия, нито тъмния са им сполучливи :))

      Изтриване
  5. Определено и светлият не става. Мазах се няколко пъти с него и сега си стои захвърлен и самотен :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно този продукт не е от най-успешните на Нивея :))

      Изтриване
  6. На мен опредлено много ми харесва кремът. Но не мога да разбера разликата между light и hell. На български език и на двете пише светъл тон, не намирам съществена разлика в цвета. По магазинте light и medium to dark са опаковани в целофан, а hell не е и всеки може да ги огваря и затваря. Някой знае ли за какво става въпрос?

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS