What are you looking for?
2013-02-23

Маска Pantene aqua light и Avon Dry Ends Серум

Здравейте!
Днес ми е ден за грижа за косата и ще споделя мнение за два от любимите си продукти.А това са маската за коса Pantene aqua light и серумът за сухи краища на Avon (Dry Ends Serum).
Първо за маската на Пантен.Ползвам я няколко пъти седмично, когато нямам много време, а удобството при тази маска е, че няма нужда да се стои с нея повече от минута-две.
Както вече писах за себе си, косата ми е мазни корени и сухи краища, и не искам маската да е прекалено тежка и да омазнява косата, нищо че я изплаквам добре.Така или иначе не ползвам балсам, именно поради омазняването и с тази маска нямам проблем при разресването в последствие.Поне веднъж през седмицата ползвам някоя по-плътна маска за основно подхранване на косата или Стимуланта на Икаров.
Като структура е течно-кремообразна със страхотен аромат. Подхранва косата без да я утежнява. Производителят обещава и лесно разресване, което също е вярно, но аз нямам особени проблеми в това отношение по принцип.Слагам снимка на съдържанието и начина на употреба. (цъкнете на снимките за да увеличите)
Цената е около 8 лв. за 200мл. продукт и аз бих я закупила отново.
Другият ми любим продукт е Avon Dry Ends Serum - Серум за сухи краища за всеки тип коса.Краищата на косата ми са сухи и имат нужда от подхранване след всяко миене.Нанасям една-две помпички на влажна коса - предимно в краищата и после изсушавам със сешоар.Има случаи, в които съм пропускала сешоара и косата не стои лепкава или на "клечки". Функциите му са да заглажда косата и да придава блясък - изпълнява ги, без косата да изглежда замърсена.Флакончето е прозрачно и с удобна помпичка.
Използвала съм кристалите на BioPharma (Cristalli Liquidi) за същата цел и определено бяха твърде тежки за косата ми.Посещавам фризьор поне веднъж месечно, но от няколко месеца цъфтежите бяха постоянни, въпреки подстригването.Сега обаче краищата на косата ми са подхранени и цъфтежите намаляха, естествено от комплексното използване на продукти и стилизанти, не само благодарение на серума.От първата снимка на двата продукта може да видите, че серумът е използван до средата,а го ползвам поне от 4 месеца и бих казала, че е много икономичен.Цената му в каталог на Avon е 11лв, но постоянно е в промоции и можете да го закупите за 7-8лв. за 30мл. продукт.Аз ще продължа да го използвам поне докато намеря нещо по-добро.
Целувки :*

Add your comment

  1. Аз съм доволна от шампоана от серията Aqua Light. Отлично премахва всякакви замърсявания, само че при по-продължително ползване изсушава косата. Може би в комбинация с маската ще е по-добре, трябва да пробвам (:

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробвай го, според мен си струва.А шампоанът е хубаво да се сменя на няколко седмици, защото скалпа привиква.Аз имам 6 различни и май ги сменям на всяко миене :)

      Изтриване
    2. Ехе ти имаш цяла колекция :Р Моите са само 3, но мисля скоро да си купя и някой медицински, че не съм пробвала до сега. (:

      Изтриване
    3. Аз мога само от шампоани да напълня блога с ревюта,но се ограничавам, все пак косата ми е проблемна. Опитвала съм медицински, както и професионални серии, но при мен ефект няма.Така че постоянно опитвам различни неща :)

      Изтриване
    4. Вчера попаднах на този пост http://goo.gl/qjSWh (съкратих линка, че е гигантски :D) може да ти е от полза (:

      Изтриване
    5. Благодаря :) Аз следя блога на Ками и вече четох ревюто.

      Изтриване
  2. Серумът на Avon е наистина много добър. Преди време направо преобрази косата ми!

    ОтговорИзтриване
  3. Ще взема да го поръчам тоя серум на Avon най-накрая, гледам го от доста време и все се чудя. Като цяло шампаните и балсамите им не са нищо особено, освен, че ценита са добри, та се чудех серума доколко върши работа. Бях ползвала едно на Avon (някакво с кайсия) за лесно разсерване, което между другото хич не е лошо. Първо пръскам с него, после слагам кристали, но освен че придават блясък и заглаждат, не знам доколко спасяват от цъфтежи, май само ножицата помага накрая :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробвай го, не е скъп :)) Аз съм доволна и че не ми омазнява косата, както повечето кристали.А цъфтежите се махат само с ножица.Идеята е после да не се появяват :D

      Изтриване
  4. Моята коса по едно време по краищата беше много изтощена и ползвах кристалите на Сери - честно казано останах много доволна, икономични са и цената им не е кой знае колко висока. Косата ми не цъфтеше, ставаше мека, бляскава и аромата се задържаше до няколко часа. :)

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS