What are you looking for?
2013-04-22

Alverde - Дуо-стик сенки за очи

Здравейте!
Продължавам с натуралните продукти.И тъй като този месец съм писала за червило, лосион и т.н. реших да разнообразя с нещо, за което не съм писала скоро - сенки.Сдобих се в новия интересен молив-сенки на Alverde за опушен грим.Това, което грабна вниманието ми беше опаковката.

Сенките се предлагат в два нюанса: черно-сив и кафяво-бежов.Моите са в кафявата гама.Опаковката е много интересна и прилича на двойно червило.От едната страна е тъмен кафяв цвят,а от другата - светъл бежов.



Идеята е във вътрешния ъгъл на окото и по неподвижния клепач да се сложи светлия цвят, а върху подвижния клепач и външния край на окото да се постави тъмния цвят.Съответно цветовете се преливат.С тези сенки преливането не е получава много лесно и най-удобно ми беше с пръсти.Не са много пигментирани и трябва да се повтарят.Изглеждат меки, но са по-скоро като молив, отколкото кремообразни.Както се вижда от снимките аз ги употребявам отделно и наблягам на бежовия цвят.Определено много ми харесва за озаряване на очите.Цветът се слива с кожата и придава един лек блясък и свежест.Кафявото е топло с много ситни златисти частици.Използвам го по-рядко и мисля, че ще стои по-добре, през лятото, когато е слънчево и лицето ми има повече тен.Сенките са много удобни за носене в чантата и можете да ги коригирате по всяко време без нуждата от четка или апликатор - директно "рисувате" с тях по окото.Единствения им недостатък поне при моите мазни клепачи е тяхната трайност.Не знам дали заради натуралния състав или кремообразната структура, но сенките се събират в сгъвките на клепачите ми за по-малко от 2 часа.Пробвах с база, без база - същия ефект. Дано при хората със сухи клепачи няма този проблем.Ето и цветовете:
Със светкавица
Без светкавица
Сенките са много икономични и съдържат 2,5гр. продукт.Цената им е 7,99 лв. А на вас допада ли ви идеята за сенки в подобна форма? :))

Add your comment

  1. Аз имам сенки под тази форма и не са ми удобни. Както казваш, трудно се преливат, а и за мен е мираж прецизното нанасяне. Ползвам ги в ролята на нещо като доста дебел молив за очи. Така не се събират в сгъвките на клепача :) Иначе светлият нюанс изглежда наистина интересен.

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS