What are you looking for?
2013-05-08

Bilka - Хидратиращ гел и Крем с бяло грозде

Здравейте, сладури!
След толкова празници е време за работа и блогване.Днес се обръщам към българските продукти - тези на Билка (Bilka collection). След толкова суперлативи за продуктите им нямаше как да не пробвам някои.И тъй като не пиша всеки ден ревюто ще бъде 2 в 1. Радвам се, че родните фирми създават все по-голяма гама от продукти, като наблягат и на качеството.
Кремът за лице Енергия за кожата с бяло грозде си го купих през февруари и преди седмица свърши.Беше в някаква промоция, както си личи от стикера по опаковката.Продуктът е в картонена кутия,а самия крем е в прозрачно пластмасово бурканче на винт, със сребриста капачка.Пише, че е подходящ и за чувствителна кожа.
Самият крем не е плътен,а е по-скоро като флуид.Разнася се лесно, но му трябват поне 2-3 минути да попие в кожата.През зимните месеци определено не беше достатъчно хидратиращ и в по-студените дни използвах друг крем, а се има предвид че кожата ми е по-скоро смесена.Оставам с впечатление, че е много подходящ за пролетните и топли дни, поне при мен.За хора с много суха кожа според мен няма да е достатъчен.Има доста силен гроздов аромат, който се усеща по лицето поне 10-15 минути.
Дали бих го купила отново - да, но в момента искам нещо матиращо за лятото и съм се спряла на друг крем.Не е нещо уау, но за цената си от 4,90лв. се справи доста добре.Количеството е 40мл. и в състава му няма парабени, но пък има парафин.Ето и подробен състав:
 За Хидратиращия гел за измиване на лице с екстракт от пъпеш и краставица беше изписано толкова много в http://www.bg-mamma.com и въпреки, че имах няколко измивни продукта се изкуших и го купих.
Ползвам го над месец и въпреки положителните коментари и хвалби, не може да ме грабне.Има много приятен аромат на пъпеш и се пени добре.Представлява гъст прозрачен гел и е доста икономичен.
Почиства кожата добре от остатъци от грим и дори я усещам много гладка, сякаш след ексфолиране. Обещаното хидратиране при мен го няма и определено усещам кожата си доста опъната след това.Наистина е по-нежен от гела ми на Нивея, но явно аз очаквах повече. Естествено че слагам крем,но в момента ползвам друг почистващ крем на бг производител и този ефект го няма.И при този, както при други подобни продукти се избягва зоната на очите и понеже е твърде деликатна предпочитам да го спазвам.Попадало ми е в очите и не дразни, което също е чудесно. В състава си обаче има парабени, Пропилен гликол и (SLS) Sodium Lauryl Sulfate.Повече:
За цена от 3-4 лв. получавате 210мл. продукт.Дали бих повторила - едва ли.Знам че този гел е любим на много дами, но това все пак е моето мнение,а както се казва "Всеки луд с номера си". :))))
Поздрави!

Add your comment

  1. Един приятел го има гела и много му опъва кожата и ме отказа да си го купувам. Ще се радвам по-нататък да прочета публикацията ти за новото кремче, което си си харесала, че моето предполагам до 2 месеца ще ми свърши и ще ми трябва нещо точно за горещите месеци.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Новото кремче също се оказа, че не матира и явно спасението е матиращата серия на Биодерма.Но още й се чудя :)

      Изтриване
  2. Благодаря за изчерпателното ревю! Този състав определено ме отказа от покупката и на двата продукта.

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS