What are you looking for?
2013-05-11

Bioderma Sensibio H2O - Мицеларен разтвор


В последно време много нашумяха мицеларните разтвори (води). Сигурно си мислите "Уф и тази ли?!", да, аз съм поредната блогърка, която ще ви говори за тях. Ще споделя моя опит с мицеларната вода и няма да изпадам в подробности що е то мицеларната вода, защото съм сигурна, че вече знаете. Все повече марки имат на пазара мицеларна вода и изборът е голям. Първият път щом чух за това почистващо средство си купих мицеларна вода на Кауфландската марка Blanchette b, поради ниската цена и идеята да пробвам.С две думи продуктът отиде в коша (един от малкото такива), защото не сваляше грим и ми щипеше ужасно на очите.Подобен проблем имам много рядко с почистващи продукти. Основната разлика в мицеларните води е техния състав.Тази на Blanchette b не можеше да се нарече безвредна.Пиша ви всички тези неща, за да ме разберете правилно. Има редица продукти от нисък клас, които достойно заместват тези от среден/висок и предпочитам да дам по-малко пари, защото не държа на марката. Но има и продукти, които имат повод за цената си.
След неуспешния ми първи досег с мицеларна вода и постоянно четене из бг и чужди блогове за нея, издебнах промоция и се сдобих с тази, от която започва всичко - Bioderma.В сайта на марката видях  коя е най-подходяща за мен - Sensibio H2O.
При първоначалното ми ползване очаквах нещо Уау и дори останах леко разочарована.Бях с много нереалистични надежди от многобройните положителни коментари.Очаквах, че с едно минаване по лицето ми и кожата ще стане перфектна, но не познах.Това все пак не е вълшебна пръчица (вода), така че не очаквайте чак чудеса ;) В последствия обаче останах очарована. Водата е наистина прекрасен продукт и в момента е единственият, с който си махам грима.Едно от удобствата е че може да се почиства цялото лице, включително очите и околоочиния контур. Нямам нужда от два продукта - един за лице и един за очи.С няколко тампончета, маха и най-силния грим по лицето без проблем.Остава усещане за чистота и свежест.Няма щипане, опъване и сухота.Няма и усещане за мазен филм по кожата на лицето.След почистване с мицеларен разтвор не е нужно лицето да се мие с вода или друг продукт.Много пъти съм почиствала лицето си само с водата и съм си лягала.На сутринта за моя радост няма поражения.
На тази снимка можете да видите какво количество от моята бутилка съм изразходила.Водата е купена на 11 февруари 2013 и е снимана днес 11 май 2013. (Може да не ви се вярва, но откакто водя блог си записвам кой продукт кога е купен и др. подробности) Бутилката е 250 мл. и си почиствам лицето без значение дали съм с грим или не поне два пъти на ден.Бих казала, че е изключително икономична, а аз не съм от пестящите продукт. Промоцията, която уцелих беше за две бутилки, като втората излизаше 2,99, така се сдобих с общо 500мл. мицеларна вода за 24,99лв.Така като гледам сигурно ще ми стигне за година. Почиствала съм също раздразнената кожа на половинката ми и също имаше ефект - зачервяването изчезна за една вечер.
Сега към основното състава
WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.

Основният проблем е махането на спирала за мигли.Аз действа подобно на показаното от клипа по-долу.Вземам тампон, напоявам го, сгъвам го на две и го поставям върху миглите на затворено око, така че миглите да са между в средата на тампона.Задържам няколко секунди "да се накиснат" и леко издърпвам.При мен пада всякаква спирала, ако се налага повтарям.Важното е да не търкате и да се раздразва кожата и очите.
Поствам статия с подробности за топ десет на мицеларните води от едно медицинско списание, за тези, на които им е интересно :  10-те най-добри мицеларни води
 
Кои са вашите фаворити?

Add your comment

  1. Аз имам зелената. Но и аз не останах очарована след многото положителни отзиви за нея и я оставих в шкафа с запасите си. (Сигурно звучи, че се готвя за потоп :D ) Май е време да я извадя и да й дам втори шанс.
    А тази на Blanchette B за мен е добра. Не ми щипе и ми сваля грима. Вече съм я преполовила.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай розовата! Аз също започнах с зелената, която на мен ми идваше по-тежка. Розовата е много нежна.

      Изтриване
    2. Благодаря ви, момичета! :) Ще потърся из аптеките.

      Изтриване
  2. В дългосрочен план определено ми харесва.Наистина опитай розовата :))

    ОтговорИзтриване
  3. И аз обожавам розовата. И аз в началото не виждах особен ефект, но сега не мога без нея. Обаче на мен май не ми е толкова икономична, аз си взех същата промоция, март месец мисля, и първата опаковка вече е почти празна...

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS