What are you looking for?
2013-05-14

Max Factor Colour Elixir Giant Pen Stick - Passionate Red

Червено...по-червено, най-червено, мноооооого червено.Това беше главната ми цел при търсене на ново червило. Новите цветни моливи станаха актуални много бързо и аз трябваше да се сдобия с такъв.

Тръгнах с намерението да си взема червило на Ревлон и основно ме привлече ментовия аромат, но се оказа, че няма цвета, който търся.Така попаднах на щанда на Макс Фактор."Моливите" на Max Factor за разлика от горепосочените две марки са по-скоро червила във формата на молив, отколкото цветни балсами (balm stain). Като размер Colour Elixir са по-малки от другите разновидности, нищо че се водят Giant (гигант).Изборът от цветове не е голям - 6 цвята.Моят цвят е Passionate Red - ягодово червено с едва забележими златисти отблясъци.Тъй като ми предстои посещение на сватба и роклята ми е ярко червена, нямаше как и червилото да не е такова.
Класическа черна опаковка със златни надписи - нищо претрупано.Прочетох доста коментари, че формулата на Colour Elixir Giant Pen Stick е сбор от балсам, червило и гланц.Оказа се че са верни.Консистенцията е плътна, а нанасянето е лесно.Първо можете да очертаете устните и после да ги запълните или да го нанесете като обикновено червило.Нито прекалено меко, нито прекалено твърдо.
Силно пигментиран цвят, както споменах, но устните остават меки и хидратирани.Дори след няколко часа ги усещах меки и подхранени.Оставя бляскав финиш само с едно нанасяне.Не се разтича и не лепне.Няма нужда от молив.Трайността се оказа неочаквано голяма.На моите устни издържа 3-4 часа, ако не се храня или пия. Когато пия кафе, хапвам и т.н. издържа около 2 часа.Губи блясъка си, но устните продължават да са силно оцветени. Изтрива се равномерно, а не само в средата на устните.
Единственият недостатък за мен е подострянето.За разлика от другите марки при Макс Фактор трябва да се ползва острилка, а не просто да завъртиш края на моливчето.В крайна сметка не е фатално :))
На снимките можете да видите как стои на устни.Няма нанесен балсам и гланц, само червилото:
Аз си го купих на цена 11.90 лв.Кои са вашите любими молив-червила?Споделете в коментарите или оставете линк :))
Целувки :* 

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS