What are you looking for?
2013-08-13

Борба с изпотяването - All in one

Няма как през най-горещият сезон да се пропусне борбата с изпотяването - едно от най-неприятните неща за мен.Има хора, които почти нямат този проблем и аз благородно им завиждам.Аз не спадам към тази група хора и всячески се опитвам да премахна неудобството от мокрите мишници.Забелязвам при себе си, че кожата ми привиква към някой продукт и той става не толкова ефективен, колкото в началото, затова ги редувам на определен период.Това са наличните ми към момента:
Накратко ще споделя какво очаквам аз от един продукт - премахване/намаляване на изпотяването, премахване на неприятния аромат, да не изсушава прекалено кожата ми и да не оставя бели следи по дрехите.
От всички показани най-добре с премахване на изпотяването се справя рол-онът Mitchum Advanced control, който за мен беше напълно непознат. Той се оказа производство на Revlon и го забелязвам вече и по стелажите им.Стабилна опаковка и доста силен аромат.Когато съм с него кожата ми не отделя пот, но при постоянна употреба доста я  изсушава.Оставя бели следи по дрехите, но въпреки това го предпочитам в най-големите горещини.Цена около 4 лв. за 100мл.
Следващият ми любимец е дезодорантът Garnier mineral Intensive 72H, който открих наскоро.Той ме предпазва от изпотяване поне няколко часа и е изключително нежен към кожата. Основното, което ми харесва в него, е че наистина не оставя бели следи по дрехите ми (направо звуча като някоя реклама) :D Взех го на промоция 3,99лв. за 150мл.
Пред да си купя рол-она на Ревлон ползвах редовно стика Garnier mineral Extra care. Също
предотвратява изпотяването за няколко часа, подходящ за чувствителна кожа, но остава бели следи по дрехите.Цена 5,60 за 40мл.
Дълго не можех да намеря антиперспирант под формата на крем. Накрая все пак видях крем-дезодоранта против изпотяване на Dove Original.Много приятен лек аромат, типичен за Dove.Предпазва от потене няколко часа в големите жеги, не изсушава кожата и оставя следи по дрехите.Този вид се намира вече рядко по магазините.Цена около 6 лв. за 50мл.
Последен е крем-дезодоранта Balea Sensitive.Също кремообразна формула, подходяща за чувствителна кожа.Не ми допада особено много аромата и го ползвам основно след епилация, за успокояване на кожата.С потенето се справя отново за няколко часа и оставя петна по дрехите.Цена около 3 лв.
Ходилата ми рядко се потят, но в такива случаи ползвам пудрата на Felce Adzzurra
Общо взето е мултифункционален продукт.Обикновено я ръся по обувките на половинката и моите през зимата.Директно може да се нанася по краката и цялото тяло.Има много силен и специфичен аромат.Много икономичен продукт на цена 3,90лв за 150мл.
Описала съм ефекта от продуктите спрямо моето тяло и не при всеки биха действали така.Какви са вашите начини да се справяте с изпотяването? 

Add your comment

  1. Мичъм ще е! Иначе ако не искаш бели петна - на Балеа Мед има део, което не оставя никакви, ама в горещините не гарантирам за него...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, усещам че си пробвала всичко на Балеа от мед-серията :D Ще му хвърля един поглед.

      Изтриване
  2. И аз съм доволна от спрейовете на Гарниер,но реших сега да пробвам рол он на Нивеа,но положението е трагично..но пък има един светло лилав дезодорант на Нивеа и от него съм доволна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Споделям мнението ти за рол-оните на Нивея.Вчера тествах един дезодорант-спрей и не беше лош.

      Изтриване
  3. Една позната много ми похвали продуктите на Lycia и то мокрите им ролки, но все още не съм ги пробвала, а и сигурно ще тествам дезодоранта, а не мократа ролка.
    Иначе в момента ползвам Garnier mineral Intensive 72H и съм почти доволна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Станахте два гласа за Lycia :)) При положение, че съм много доволна от лентите им кола маска за лице, ще се търси и ролката.

      Изтриване
  4. Аз използвам ролките на Lycia и съм много доволна. От къде мога да си купя mitchum - няма го в Lilly и DM ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моят го купих от Кауфланд.Забелязвам, че по щендерите на Ревлон има део-спрея.Също го видях и в Елитис :)

      Изтриване
  5. I don't understand a word :D
    but I really like the deos from Dove ;)

    http://coco-colo.blogspot.de/

    ОтговорИзтриване
  6. Аз съм много доволна от деото на Vishy, но то не попада в този ценови клас. При мен той спира изпотяването за няколко часа и премахва неприятната миризма за целия ден. В момента го взех на промоция 2 броя за 22 лв.

    ОтговорИзтриване
  7. I use this Balea product as well, and its really great.

    Have a nice day,

    Julia

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS