What are you looking for?
2013-08-08

Спрей за почистване на четки за грим Victoria

Днешната публикация няма да допадне на всеки, но се надявам на момичетата, които ползват четки за грим да им бъде интересно. Едно от нещата, които не обичам да правя е да чистя четките си за грим (макар че не са много). Рядко ходя в магазин Jumbo, но попаднали там обикалям с часове.Детските играчки не са ми по вкуса, но джунджуриите за дома и козметичните дреболии са ми любими.При последното ми посещение попаднах на нещо интересно за мен - спрей за почистване на четки Victoria.
Марката е абсолютно непозната за мен, но все пак реших да го пробвам.Опаковката е с помпичка и е много удобна.При пръскане се усеща аромата на спирт
Употребата е елементарна - напръскваш четчицата и я избърсваш в кърпичка.Спреят почиства и дезинфекцира. Можете да видите упътването и съдържанието:
Изпълнява функцията си добре и съм много доволна за ежедневно бързо почистване.Ето и снимка на ефекта:

При големите четки за пудра/руж ефектът от спрея е повърхностен, но при малките четки почистването е почти цялостно. 
Искам да уточня, че въпреки ежедневната употреба на спреят за дезинфекция не пропускам поне веднъж седмично основно почистване на четките с вода и бебешки шампоан.
За мен спреят напълно оправда "огромната" си цена от 2,99лв. за 100 ml. и при следващо ходене в магазин Jumbo пак ще си купя, макар че е доста икономичен.
Ще се радвам да чуя за продуктите, с които вие си чистите четките :))
Поздрави!

Add your comment

  1. Не съм виждала този спрей, но ще погледна за него следващия път, когато отида до Джъмбо. За по-повърхностно чистене на малки четки ползвам мокри кърпички за сваляне на грим и съм доволна макар почистването с тях да не е като измиването. А всяка голяма четка си 'има' продукт, т. е. ако искам да ползвам друг продукт с четката, се налага да я измия преди това. За
    това имам по няколко четки от всеки вид например една за мат пудра, една за блестяща, една за бронзираща, една за руж, една за хайлайтер ... а не една за всички продукти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много точно казано, че всяка четка си "има" продукт.Въпреки това по нея полепват бактерии и мазнини от лицето, колкото и да е чисто то.А пусти мой мързел, не ми се мие всеки ден :D

      Изтриване
  2. На Джъмбо най не му харесвам, че е забито мноого далеч и свестен графски транспорт до там няма. Доста пъти чувам за интересни еща от там и след това се надявам някак да ме огрее да отида :)
    Веднуж се навих и с приятелка пътешествахме до там, после беше голямо щастие :дд
    Искааам този разтвор, много добре ще ми дойде от практична гледна точка ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно е забит в нищото.Мен с колата ме мързи да ходя до там, а с градския транспорт абсурд :))) Иначе има интересни неща, да.

      Изтриване
  3. Когато работех на щанда на една козметична марка ползвахме този спрей за почистване на четките, с които работихме. Както и ти каза за малките четки е супер, но на мен лично ми идва в повече силния аромат на спирт. Иначе ако се разровите в youtube може да намерите много рецепти за ваш си DIY разтвор за почистване на четки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Криси, аз го ползвам набързо почти всеки ден.Това подробно чистене с разтвора и водата го правя веднъж седмично.Реално ми спестява време, защото не мога всяка сутрин или вечер да се занимавам с миене на четки :)

      Изтриване
  4. Аз моите, освен че ги мия на 5 дни, редовно им правя дезинфекция със спирт. Понякога ги почиствам с антибактериален гел за ръце :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси за идеята.Не се бях сетила за антибактериалния гел за ръце <3 :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS