What are you looking for?
2013-10-14

Термална вода La Roche-Posay

Здравейте, дами!
Моята седмица започва с някаква ужасна настинка, така че вие се обличайте и се пазете :)) Бях започнала да пиша за ползите от термалната вода, след употребата на няколко марки на пазара и днес искам да ви покажа тази, която избрах за Моята термална вода с главно М.На вашето внимание La Roche-Posay Eau Termale.В предходната публикация ви казах, че си купувах малки разфасовки на термалните води, за да преценя коя е най-подходяща за моите нужди.Е от тази вече имам две големи опаковки.
Всички термални води са богати на различни минерали и микроелементи.Тази на La Roche-Posay е естествено богата на Селен - микроелемент с мощни антиоксидантни свойства.Балансираната комбинация от минерали и микроелементи действа успокояващо и противовъзпалително, премахва зачервяванията и спомага за превенция на стареенето на кожата. Подходяща при възпаления на кожата, усещане за парене, алергии, сърбеж, след лазер, пилинг, епилация, дерматити. Освен лечебните свойства може да се използва за овлажняване на дехидратирана кожа, освежаване, а също така за фиксиране на грима.
Термалната вода Ла Рош Позе е под формата на спрей, а капките са супер фини и образуват лека мъгла върху лицето.Пръска се от разстояние 20-30 см и след около минута излишъкът се попива с тампон.Ако не се попие остатъка може да има обратен ефект и да предизвика дехидратация, макар че няколко пъти ми се е случвало да не я попия и нямах проблем.Подходяща е за чувствителна кожа, също за всеки член от семейството, включително децата.
Аз лично я употребявам по няколко начина:
  • След почистване на лицето и преди нанасяне на крема за лице
  • Преди поставяне на маска за лице
  • След епилация, бръснене и кола-маска
  • При раздразнение и зачервяване на кожата някъде по цялото тяло
  • За фиксиране на грима - фините капки не размазват нищо
  • При слънчево изгаряне/зачервяване
  • За освежаване - при пътуване; също така в дните, когато имам грим и няма как да намокря лицето си; 
  • За тонизиране по всяко време
При мен това се оказа термалната вода, която наистина успокоява раздразненията на кожата ми и ми оставя усещане за свежест.
Цената за 50 мл. беше 6,50 лв., количество, което ми стигна за месец ползване.Също така удобна за носене в дамска чанта.След останалите ми срещи с различни термални води се сдобих с опаковка от 150 мл. за 16,90лв.
Втората ми голяма опаковка получих от анкета във фейсбук страницата на La Roche-Posay Bulgaria, заедно с един куп тестери на новите им кремове.След толкова похвали из различни чужди блогове смятам да се сдобия и с крема La Roche-Posay Effaclar Mat, чийто матиращи свойства предизвикаха любопитството ми.
Целувки :))

Add your comment

  1. Много ви благодаря, че ни показвате тази ода.Не съм я ползвала, но от известно време си търся подходяща, тъй като имам доста проблемна кожа, особено през зимата и през летните дни. Както се казва тъкмо се оправи и пак на ново зачервявания. Изненадах се че става и преди епилацията.Ще я потърся и ще започна и аз да я ползвам, дано да остана с такова положително впечатление както сте и вие.На пазара има толкова много мазила, че е трудно да се спреш на конкретна, затова ако има кой да ти препоръча е от полза.

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS