What are you looking for?
2013-10-21

Ленти за кола-маска на лице Lycia + моите трикчета

Отново на тема кола-маска. След като ви споделих за кола-маската за тяло в домашни условия с нагревателя на Perfect, искам да ви кажа и как си правя кола маска на лицето. Тъй като съм с тъмна кожа и съответно с тъмен косъм, над горната ми устна има лек мъх. Според някои не се вижда, но в крайна сметка аз го виждам и го махам.Изсветляването(изрусяването) на този мъх за мен не е ефективно, тъй като отново се вижда според мен.От време на време ходя на кола при козметик, но предимно си я правя у дома.Ползвала съм най-различни ленти и от няколко години се спрях на тези на Lycia.Те ме удовлетворяват в съотношението цена-качество.  
 Лентите за лице Lycia са три вида
  • за чувствителна кожа (розова опаковка)

  • за нормална кожа с лайка (синя опаковка)

  • за всеки тип кожа с минерали (сива опаковка)
Ползвах и трите вида, но най-много ми допаднаха тези с минерали.В една кутийка има 10 двойни ленти и две кърпички за след епилиране.Цената на кутийката е 5,60 лв. и я ползвам 10 пъти.Така всяко махане на космите ми излиза по около 0,56 лв.
На снимката кърпичките ги няма, защото не ги ползвам и ги давам на майка ми :)) Лентите ми харесват с това, че хващат и най-фините косъмчета, не дразнят кожата.С течение на времето космите изтъняват и се разреждат.
Съдържанието на лентите и кърпичките за след епилация:
Ето и моите трикчета за правене на кола маска на лице.Искам да добавя, че правя всичко без значение каква марка ленти ползвам :)))
Първо почиствам зоната, която ще епилирам с мицерна вода.Ако нямам, ползвам мокра кърпичка и подсушавам със салфетка.Въпросното почистване го правя дори да съм излязла току що от банята и да съм мила лицето си с лосион/екфолиант и т.н.
Който е ползвал такива ленти знае, че те трябва да се затоплят в ръцете преди употреба - според мен не е достатъчно и прецаква ефекта.Аз вземам чаша с дръжка (за да не ми пари), пълня я наполовина с вода и я загрявам в микровълновата печка (не е нужно да е вряла). После вземам лентата и я допирам по външната част на топлата чаша.Резултатът е достатъчно течна кола маска, която да хване всяко косъмче.Ето така (обикновено държа лентата с две ръце, но сега трябваше да снимам :D ):
Опъвате кожата, слагате едната лента по посока на косъма, натискате я, за да хване добре и издърпвате рязко в посока обратна на растежа на косъма.Важното е кожата да е опъната добре с едната ръка.
Ако имате останало от колата по кожата или някъде има косъмчета, повтаряте, но не повече от един път.Ако ползвате лентата втори път я разтопете отново на чашата.Аз използвам две ленти за двете страни на лицето, т.е. една двойна лента като тази от снимката за едно почистване на лицето.
След като приключа не мия мястото с вода, за да не се възпали.Пръскам с термална вода, почти винаги имам налична, но не е задължително.После се използват кърпичките от кутията, които аз не обичам :)) Аз нанасям крем за чувствителна кожа, някакво масло, бебешко олио или друг продукт за успокояване.Напоследък използвам бебешки крем Бочко при подсичане и кожни раздразнения с екстракт от смрадлика.Много е хубав и го препоръчвам, особено при цена 1,20-1,50 лв.
Така написано сигурно изглежда, че процедурата се прави 3 часа и половина в домашни условия, но честно казано всичко "от-до" отнема около 10 минути.
Никога не ползвайте пинсета за зоната над горната устна! Пинсетите са за вежди и нека си останат в тази зона :))) Тъй като съм свидетел какво причинява дърпането с пинсети, мога да кажа, че при кола маската няма удебеляване на космите, а обратния ефект.Дори при човек, който с години е правил грешката да ползва пинсети, сега косъмчетата изтъняват и оредяват.
Аз естествено не откривам топлата вода и може би знаете всичко това, но се надявам да съм била полезна.Не казвам и че това е най-добрият метод, но мен ме устройва напълно. Вие си преценявате дали лазерна/фото епилация, крем или кола маска.Ако нямате такива проблеми, сте късметлии! :))
Ако и вие имате трикове за по-лесно премахване на окосмяването, ще се радвам да споделите в коментарите.Винаги съм отворена към нови идеи :))

Add your comment

  1. Олиото се ползва, за да се отлепят евентуални остатъци от кола-маската. После ползвам и Сулфатиацол-пудра, за да предотвратя гнойните пъпчици.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Някои от козметичките наистина ползваха и пудра, но никога не съм се сещала да питам.Това е добра идея (h)

      Изтриване
  2. Звучи добре,аз ходя на козметик да ми ги махат,но не винаги имам време и затова с пинцетата понягока работя,в миналото съм пробвала тези на Veet за лице,но не бях доволна,защото ми ставаше цялата горна устна червена поне 5/6 часа и се отказах,но бих пробвала тези за чувствителна кожа :) Ще дам отзиви. Кисс

    ОтговорИзтриване
  3. Aз също ползвам тези лентички, но за чувствителна кожа. Понякога ми се налага да махам по-мънички косъмчета, които колата не хваща с пинсета и не съм забелязала да се убеляват или нещо такова. :) Но наистина косъмчетата са все по-малко хихи :d Имах една позната, дето си ги бръснеше [-( @-) :o Резултатът беше зашеметително... ужасен [-(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мери, майка ми от години дърпаше по един-два косъма (бяла кожа, светъл косъм) и така след 10-тина години излизаха по няколко големи и черни.Ужас направо @-) Също имах позната, която ги бръснеше - после и фотоепилацията едва й оправи лицето.Аз като знам при бръснене и скубане с пинсета на някои места какви ми излизат... предпочитам да не рискувам [-(

      Изтриване
  4. затоплянето на лентичките с чашата е доста полезно трикче :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И определено има ефект.Сподели дали си доволна, ако го пробваш :)

      Изтриване
  5. Благодаря за хубавата и подробна статия. :) Препоръчвам и втори вариант - но опитен козметик с конец. Първите няколко процедури са болезнени, но после болката отшумява. И растат много бавно, което е огромен плюс.
    Надявам се да съм била полезна. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за коментара!Чувала съм за процедурата с конец, но нямам познат, който да е пробвал и да сподели личен опит.Във Варна също не съм попадала скоро на такъв козметик :)

    ОтговорИзтриване
  7. Има ли ги тези лентички в Кауфланд?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не помня да съм ги виждала там, но е възможно :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS