What are you looking for?
2013-12-14

Rolland UNA Oxygenating treatment - терапия против косопад

От лятото насам имам ужасен косопад, който нямам идея на какво се дължи.Нямам промени в храненето, стреса, климата, но косопадът не спираше.Първоначално мислех, че е сезонен, но уви.Естествено не предприемах никакви мерки, тъй като съм супер недоверчива към продукти, които обещават да намалят косопада.Серумът на Vichy от Pinks кутията изобщо не ми повлия.Да, при еднократна употреба не очаквам ефект, но се оказа, че може и да има.Преди около месец майка ми идва на гости и ми донесе две ампули против косопад, предложени и закупени от фризьор.Марката ми беше напълно непозната и не й възлагах особени надежди.
Преди да ги ползвам седнах и попрочетох тук-там за марката.Ампулите са на италианската фирма Rolland от серията Una Oxygenating treatment против косопад.
Според информацията в нет-а продуктите на Rolland не съдържат парабени, не съдържат газ, не съдържат натриев сулфат, не съдържат амоняк и белина, имат в състава си етерични масла, вместо парфюми, притежават сертифицирани биологични и фитологични активни съставки. 
Съдържанието на моите ампули представлява смес от натурални екстракти: арника, боровинка, бреза, кафяви водорасли, лайка, хинин, подбел, евкалипт, мед, слез, смирна, коприва, хвойна, мента, роза вода, розмарин, градински чай, масло от чаено дърво, хамамелис.
В действителност терапията представлява прозрачна водниста течност със силен билков аромат.
Предимства:
• повишава снабдяването с кислород на тъканите, стимулира микроциркулацията
• подхранва корените на косата
• разширява фазата на растеж на косата
Според фризьорката употребата е следната: една трета от ампулата се нанася на скалпа с леки масажни движения при влажна коса след баня.Не се изплаква.Щом се сложи се долавя силния аромат, но няма други усещания като парене, затопляне или нещо подобно.Така двете ампули ми стигнаха за около 3 седмици, а резултатът при мен се усещаше още след първата. Не знам дали сте имали състояние, в което прекарвате пръсти в косата си и в ръката ви остават десетина косъма, без да дърпате или скубите.След използваната терапия в ръката ми остават един-два косъма и при къпане косата, която виждам, че пада е значително по-малко.
Колкото и на мен самата да не ми се вярваше терапията се оказа страхотна, тъй като нямах промяна в шампоаните/маските, които ползвам последните няколко месеца.
Знаете, че рядко силно препоръчвам нещо, но в случая, ако имате проблем с косопада и видите или някои ви предложи въпросните ампули, ги пробвайте и няма да съжалявате.Аз ще се заредя с няколко ампули за в бъдеще, тъй като наистина не съм ги срещала, но не бях и търсила въпросната марка.Така изглежда кутията на терапията - цък.
Цената на една ампула беше 3 лв.
Ако вие имате успешни средства за борба с косопада, ги споделете в коментарите си :))

Add your comment

  1. И аз имам косопад и ще взема и аз да си ги купя тези ампули,но моята пада от това,че след баня задължително изсушавам косата си със сешоара,не я подстригвам изобщо,рядко я реша :) Суша я и я връзвам и така :) Но има и домашни маски,но не не съм си правила :)Много съм гадна спрямо косата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също я тормозя със сешоар,че и боядисване, но косопадът ми не се повлия от нищо.Редовно обаче ползвам маски, балсами и олио/кристали/серуми.Домашни маски просто не мога да забърквам, предимно от мързел :-) Подстригването е задължително, само така се маха цъфтяща и изтощена коса, която определено не е красива гледка :)

      Изтриване
  2. Здравей и честита нова година!
    Бих искала да попитам от коя аптека или верига аптеки са закупени ампулите, защото тук попитах в две-три и ги нямаше, а в интеренет също не можах да ги намеря в български сайт.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита Нова година и на теб!Моите ампули са купени от фризьорски салон и по-скоро трябва да питаш в някой около теб. (такива предлагащи Christian of Roma)
      В интернет ги видях единствено тук:
      http://angelcosmetics.mymall.bg/products/Rolland-Una-Oxygenation-Treatment-%D0%90%D0%BC%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4-12%D0%A510ml.html

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS