What are you looking for?
2014-01-20

Грижа за ноктите / Nail care

Ред е да покажа кратката си грижа за ноктите.Както съм писала кожата ми е проблемна, косата също не е това, което искам, но ноктите ми са "бетон". Поддържам маникюр от прогимназията и съм постоянно лакирана.Ноктите ми, за моя радост, са твърди и дълги.Имах периоди, в които се цепеха и разслояваха, но се оказа от неправилна поддръжка и липса на витамини.И сега не отделям много грижи за тях, но се старая да изглеждат прилично.
Първо започвам с почистването на стария лак. Старая се да ползвам лакочистители без ацетон и тези на Essence се превърнаха в мои любимци.Essence Nail polish remover маха бързо лакът, без да го размазва и без да се налага да търкам по 10 минути един нокът, дори да съм лакирана с глитърен лак.Цена около 2,40 лв за 150 мл. продукт.
Следва пилене на ноктите и избутване на кожичките.Металните пили за нокти наистина ги разслояват и увреждат.Най-подходящи са стъклените пили, но пък на мен не са ми приятни.Така се запознах с любимите ми хартиени пили за нокти и те са неразделна част от аксесоарите ми.Цена около 2 - 3 лв за пила.
Друг мой помощник е маркерът за корекция.Видях го случайно в някакъв магазин и го взех.Накрайникът се потапя в лакочистител и с него обирам излишния лак попаднал отстрани по кожата ми.
Металната джаджа служи за избутване на кожички.Търсих метална супер дълго и все попадах на пластмасови, които не ми вършат работа.С тази става изключително лесно, но трябва да се внимава с натиска, тъй като може да нарани повърхността на нокътя.
Относно избутването на кожичките използвам Гел за премахване на кутикули Eveline Professional.Гелчето се нанася около кожичките, изчаква се 30 секунди и се избутват.Става много бързо и безболезнено.Определено успява да ги омекоти за краткото време. Цена 3,89 лв. за 12 мл. продукт.
След употребата на гела, ръцете се измиват и идва ред на подхранването на кутикулите.Подхранващото масло за нокти и кожички CND SolarOil от Pinks beauty box - Септември много ми хареса и ми стигна за доста време.Дори се чудя дали да не го купя въпреки солената му цена.Засега обаче продължавам да подхранвам с Бадемовото масло на Икаров.Цена около 3 лв за 55 мл.
Преди да сложа лак слагам основа.От много време ползвам заздравителя 5 в 1 на Perfect.На снимката е новата ми сигурно 3 опаковка, която стига за доста време.Базата е напълно прозрачна, изравнява ноктите ми и лаковете не правят балончета.Самата база изсъхва много бързо и може да се ползва сама по себе си.Цена 2,80 лв.
С лак и топ отгоре може да видите ноктите ми например тук и тук.
Интересно ми е да споделите вашите начини за грижа на ноктите :))

Add your comment

  1. СТРАХОТНИ ИДЕИ,И АЗ СЛЕД,,ДИПИНГА,,НА МОИТЕ НОКТИ ИМАМ РАЗЦЕПВАНИЯ,И ОТ ПИЛАТА СЪЩО..БЛАГОДАРЯ ЗА СТРАХОТНИТЕ ИДЕИ-ОПРЕДЕЛЕНО,РАЗБРАХ ЗА НЯКОИ ПРОДУКТИ,КОИТО МИ ТРЯБВАТ...УСПЕХ НА БЛОГА--МИЛЕНА

    ОтговорИзтриване
  2. Моля те, кажи от къде си купила инструмента за избутване на кожички? От много време търся таокъв и не мога да намеря. Много полезен пост :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инструментът за избутване на кожички купих от Джъмбо, около 2-3 лв беше. Последно мярнах нещо подобно и в Елитис, а там гледах всеки път, т.е. всяка седмица по няколко пъти :)

      Изтриване
  3. Имам същата пила със зебровия принт ;) Най-любимата ми нямам представа от колко време не съм я сменяла, но е все така перфектна. Дори кучето поизяде единият и край, затова беше пред хвърляне, но на мен ми досвидя. Не харесвам стъклените пили като теб. Доста сме изпочупили у нас от този вид. Много ми хареса публикацията ;) Подкрепям за ноктите, че с грижа има резултати. На мен от една година всичко ми е наред да чукна на дърво и не ползвам кой знае какви чудни продукти, но си се грижа редовно ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. имаме доста общо хихихих :-) И на мен тази пила ми е любимата и я ползвам супер много време.Мисля, че точно редовната грижа е важна, не толкова невероятните продукти :)

      Изтриване
  4. Къде мога да купя Гела за премахване на кутикули Eveline

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гелът го купх от Лили, но предполагам, че и в кварталните магазини, където предлагат марката ще го има.
      Така изглежда опаковката му:
      http://evelinecosmetics-bg.com/image/cache/data/%D0%94%D0%95%D0%9A%D0%9E%D0%A0%D0%90%D0%A2%D0%98%D0%92%D0%9D%D0%90%20%D0%9A%D0%9E%D0%97%D0%9C%D0%95%D0%A2%D0%98%D0%9A%D0%90/NAIL%20THERAPY/Soft%20and%20Healthy%20Cuticles-500x500.jpg

      Изтриване
  5. И аз харесвам лакочистителите на Есенс, но миришат ужасно силно, чак на мен ми става гадно въпреки че съм свикнала с ацетоновата миризма :-)
    А със стъклените пили и аз не се разбрах. Това скърцане при пилене на ноктите направо ми бъркаше в здравето бррр

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно аз съм привикнала към аромата им.А скърцането със стъклена пила кара гърба ми да настръхне :))

      Изтриване
  6. Харесвам такива постове, аз също обмислям да пусна актуализиран за продуктите, коите използвам в момента, по случай две години от предишния :)
    http://www.dropsofrainbow.com/2012/01/blog-post_29.html

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще е супер интересно как са се променили продуктите ти за две години (и дали някой още ползваш) :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS