What are you looking for?
2014-04-29

Сух шампоан Rene Furterer Naturia vs Balea Trend it Up

Здравейте!При постоянното ми мрънкане относно косата ми няма как да не сте запомнили, че имам бързо омазняващи се корени.Понякога не ми остава време за миене на косата, в забързаното ежедневие тичайки от задача на задача и в такива редки случаи ползвам сух шампоан.
Сухите шампоани са най-често под формата на спрей-дезодорант.Употребата им е следната - напръсквам корените кичур по кичур, оставям минутка-две, разтърквам косата с хавлия и разресвам.
Това дава на косата още няколко часа или максимум ден до миенето.
Като цяло гледам да мия косата си и рядко ползвам сух шампоан, но ще споделя мнение за два вида, които ползвах последно - Rene Furterer Naturia и Balea Trend it Up
Първият сух шампоан, който купих беше Balea Trend it Up.Голямо разочарование.Кошмарно силен натрапчив аромат, който за мой ужас усещах още няколко часа след като си бях пръскала косата с флакона.Втората черна точка отива за белите петна, които оставя в тъмната ми коса.Колкото и отдалеч да пръска и малко количество, след това усилено търкане в кърпа и разресване с гъст гребен, си остават следи от спрея.Успяваше да приведе косата ми в приличен вид и да изпълни функциите си, но аз определено не можах да преглътна ужасния аромат и петната.Освен това не придаваше обем на косата ми.
Въпреки сравнително ниската цена от около 4 лв за 200ml със сигурност не бих го купила отново.
Сухият шампоан на Rene Furterer Naturia се оказа далеч по-добър вариант.Случайно попаднах на намаление и така се сдобих с тази малка симпатична опаковка(75мл) на цена 4,20лв.Лек аромат, не оставя бели петна по косата ми.Справя се много по-добре с освежаването на косата и придава обем за разлика от този на Балеа.Косата ми изглежда много добре до следващия ден, когато я мия.
Цената на голямата опаковка сух шампоан Rene Furterer е доста висока - около 20лв за 150мл.
Сега съм се насочила за проба към сухия шампоан на Шаума :))
Вие доволни ли сте от някой определен вид? 

Add your comment

  1. Syoss зеления (черен де, но със зелен кант) не е лош :)

    ОтговорИзтриване
  2. На Шаума аромата ми харесва, но той също оставя бели петна, затова вероятно няма да ти хареса. На Саяс също е хубав.

    ОтговорИзтриване
  3. Значи се пренасочвам към Syoss, макар че не съм очарована от марката като цяло.Благодаря, момичета :))

    ОтговорИзтриване
  4. На мен Syoss с синия кант за обем ми оставя бели петна и му дразни скалпа, като косата не изглежда особено освежена. На Klorane е добър, по-скоро маха мазното, докато пък този на Rehe Furterer при мен води класацията, защото дава и обем и съм карала цяла седмица с него веднъж покрай едни изпити ;) После питах хората в деня преди да итмия всчко дали са забелязали в косата ми разлика за тая седмица и те не, а после бяха шокирани, че само със сух шампоан съм я третирала :д Ама поне му направих и тест :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моята коса със сигурност не може да изкара цяла седмица само на сух шампоан, който и да е.Но ти имаш просто страхотна коса :))

      Изтриване
    2. Хихи е не е съвсем така, но благодаря за комплимента ;) <3

      Изтриване
  5. Аз използвам този на Клоран с овес, много е приятен, цената му беше над 10 лева, но не помня точно колко, има го в аптеките :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Търся по-бюджетен вариант, но най-вероятно ще се пробвам и Клоран :))

      Изтриване
    2. И аз съм с този и съм много доволна. Цената му в Ремедиума е 18-19лв. Но не съм била по-доволна от друг. Сега като ти прочетох ревю-то ще се замисля и за този на Rene Furterer, като гледам цените са им еднакви :)

      Изтриване
  6. Аз също съм доволна от зеления Сайъс. При мен косата не става все едно току що измита, но и не изглежда някаква мазна и гадна, но винаги я нося на опашка. На мен косата ми с него може да издържи до 2 дни, зависи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм постоянно с диадема и вързана още на втория ден след измиването.Така със сухия шампоан удължавам още ден :))

      Изтриване
  7. а аз дори не знаех, че има такова чудо ;D добре, че открих блога ти :))

    ОтговорИзтриване
  8. Този на Шаума определено оставя бели петна.Аз в момента пробвам един друг сух шампоан на Балеа. Не ми оставя бели , няма кой знае какъв ефект и ароматът му е просто задушаващ..Като цяло не бих пробвала друг техен продукт, особено и след твоето ревю :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Балея имат страхотни продукти, но поне тези от серията Trend it Up не ми допадат :))

      Изтриване
  9. Мисля че съм пробвала всички видове сух шампоан хаха - Балеа, Шаума, Клоран, Лъш, Рене Ф, Батисте няколко вида :))))))))))))) Харесват ми Рене Ф. и Батисте, на Лъш също, но е неудобен за ползване, защото не е спрей.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Толкова хубави отзиви има за Батисте и така се изкушавам да поръчам някой вид :))

      Изтриване
  10. Пробвала съм доста сухи шампоани , но с ръка на сърцето мога да кажа , че на Хербина е най-хубав. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честно казано тази марка не ми е позната.Къде мога да го намеря? :)

      Изтриване
  11. Аз ползвах дълго време Syoss - и двата цвята и съм много доволна, но може би причината е , че съм с руса коса и нямах бели петна, само поизсветляваше по-тъмните ми корени. Миналата седмица си взех този сух шампоан на Rene Furterer , но при мен не действа изобщо, нито помага за обем, нито за мазна коса, като се има предвид , че го ползвах и на втори ден след къпане, и на трети пробвах. Може би ще вложа пари веднъж в някоя по-скъпа марка за проба, но от Syoss- а съм доволна и го препоръчвам по-скоро на дами с руса коса :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жалко, че не ти е харесал.Щом ти допада Syoss, какво по-хубаво от подходящ бюджетен шампоан :))

      Изтриване
  12. Аз съм доволна от Шаума и свръх разочарована от Balea Trend it Up.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно имаме абсолютно еднакво мнение за Balea Trend it Up :))

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS