What are you looking for?
2014-05-30

Garnier 5 sec Perfect Blur - основа за грим

Месец Май е в своя край и лятото настъпва с бодра крачка (и доста дъжд за съжаление).В настъпилите жеги, освен за излишния себум по кожата ми, трябва скривам огромните разширени пори по бузите си.Най-важното е грижата за кожата и подходящата бяла козметика, но въпреки това не мога да разчитам само на нея.
В този ред на мисли за определени поводи използвам основата за грим Garnier 5 sec Perfect Blur.Купих продукта още миналата година, но все не ми остава време да пиша за него.
Симпатична опаковка в бебешко розово с тънък накрайник, който не позволява да извадя прекалено голямо количество.Продуктът обаче излизаше доста трудно и понякога хвърчи буквално във всички посоки.Този проблем разреших като разтръсквам тубичката преди употреба и изстисквам основата под ъгъл около 70 градуса.Не усещам аромат.
Консистенцията ми е трудна за обяснение.На няколко места четох, че е сравнена с "пресечен" крем и има нещо вярно.Изглежда като гранулирана.
Когато нанасям продукта го усещам доста мазен по пръстите си, но на лицето се усеща като кадифе. Кожата ми е наистина матирана за около 2-3 часа.
Количеството показано на снимката ми стига за бузите и брадичката.Бих казала, че основата на Garnier е доста икономична.
Относно обещанията за 
- изравняване на тена - При мен не оставя никакъв цвят  и няма изравняване на тена
- видимо намалява несъвършенствата - Отново намаляване на несъвършенствата не виждам
- видимо намалява бръчките - Запълва донякъде мимическите бръчки
- прикрива порите - това обещание е изпълнено.
Аз го ползвам основно за прикриване на порите.Все пак не мислете, че става като с вълебна пръчка и те са напълно незабележими.Garnier 5 sec Perfect Blur го прави по-малки като силиконите в състава му ги запълват.
Не ползвам базата ежедневно, тъй като не искам силиконите да запушат порите ми и да ми се появят пъпки, каквото досега не ми е причинила.
Основата за грим може да видите в действие в новогодишния ми грим тук.
Спрямо основата на Инглот, този на Garnier ми допада повече и няма мазното усещане след нанасяне. 
Като цяло продуктът не е нещо невиждано и мисля, че цената му е леко завишена.Ще го изразходя, но ще пробвам нещо друго след това.
Цената му е 15-16 лв за 30 мл продукт.Аз го бях купила на промоция за 11,99лв.

Add your comment

  1. Звучи чудесно като характеристика, но напоследък тези силикони, парабени и какво ли не, много взеха да ме плашат :) Хубаво е , че не го използваш често :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не се вглеждам толкова в съставките, но в случая го правя от чисто естетическа гледна точка.Просто не искам излишни пъпки :))

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS