What are you looking for?
2014-05-07

Матиращи кърпички Inglot и ArtDeco

 Времето все пак започва да се затопля, а аз съм неизменно с матиращи кърпички в чантата си без значение от сезона.Все пак при по-топлото време дори нормалната кожа има нужда от попиване на излишния себум, без да се засегне грима.
Как се ползват - Вземате матираща кърпичка и я поставяте върху проблемната зона, леко притискате и виждане как излишния себум попива в листчето, а кожата остава суха.После при желание нанасям пудра.Някои видове листчета са със слой пудра, но аз предпочитам безцветните, тъй като не всеки път съм с грим, а и са подходящи за всеки цвят и подтон кожа.
Първите матиращи листчета, които ползвах бяха Papier Poudre.Вторите бяха на Catrice и може да прочетете за тях тук. Сега реших да събера матиращите листчета на Инглот и Артдеко в един пост.
Inglot Oil Blotting Sheets са моите любими кърпички и затова започвам с тях.Опаковката е черна картонена кутийка, която е достатъчно компактна за носене в чантата.Малко се изтърква от постоянното вадене, но не фатално.На снимката се вижда как има лента от вътрешната страна на капака и когато се махне горния пласт става лепенка.Така при леко натискане и отваряне на опаковката директно се изважда една кърпичка и няма опасност да хвана две или повече.
Една опаковка съдържа 50 листчета с размер 5,5*8,5 см.Ползвам ги, както на чисто лице, така и на гримирано.Едно листче от тези ми е достатъчно за попиване на цялото лице.Кърпичките са бели и плътни на цвят, но сами виждате как изглежда след ползване на последната снимка.Наистина попиват отлично и дори, когато съм гримирана няма поражения.
Цена на Inglot Oil Blotting Sheets 11,50 лв.
ArtDeco Oil Control Paper са последите матиращи листчета, които купих.Най-големият им плюс е външния вид - красива и стилна кожена опаковка.Доставя ми удоволствие да зяпам дори картонената кутийка, в която беше.Не се драска или къса.Разположението на кърпичките е като това на Катрис.При издърпване на кърпичка, излиза краят на следващата.
Една кърпичка е с двойния размер на калъфчето.
Кърпичките на Артдеко са сякаш от оризова хартия.За да попия излишния себум от цялото си лице са ми нужни поне 3 броя, което ги прави доста неикономични.Иначе също няма мърдане на грима.Честно казано виждам същия ефект при употребата на листчетата на Катрис и бих взела тях предвид по-ниската цена.Другото, което не ми допада в кърпичките на Артдеко е че лесно се късат.
Цена на ArtDeco Oil Control Paper 12,50лв за 100 бр.
Накратко казано въпреки високата цена предпочитам кърпичките на Инглот, тъй като за моята кожа вършат най-добра работа.

Add your comment

  1. Inglot-ските са разкошни, добре че напомни да взема едни за лятото :)

    ОтговорИзтриване
  2. Тези на Инглот са с пудра и това не ме спогажда с тях напълно. Отзад в описанието си пише. Оставам си аз вярна на тези от Катрис. Сега имам на НИКС.., пратиха ми ги те, но не не са толкова добри и то по-скоро заради опаковката, която е от по-ниско качество картон, като на инглотските и е досадно да няма някакъв маханизъм за вадене и понякога взимам един милион, които после се чудя какво да правя. Не съм писала за тях понеже са ми изпратени за проба и ще се чувствам леко гузно да напиша твърде отрицателно ревю при все, че са ми комплимент :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пудрата в Инглотските не е повече от тази в Катрис, но те пък не си публикуват съдържанието.Освен това не попиват достатъчно добре и въпреки пластмасовата кутийка вадя по няколко наведнъж.Определено не бих взела отново тези на Катрис на фона на Инглот :)

      Изтриване
  3. Много добър пост, аз ползвала тези на Catrice, но определено ще пробвам тези на Inglot

    ОтговорИзтриване
  4. Много добре изглежда калъфчето на Artdeco наистина. Но и аз ще те послушам и ако си купувам някакви, те ще се Inglot :) Мерси за полезната статия!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте! Моля, кажете ми от къде мога да закупя тези на Inglot? 😊

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, могат да се закупят само от магазините на Inglot, които в момента са само в Пловдив и София.

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS