What are you looking for?
2014-05-22

Schauma Fresh it Up! - шампоан за бързо омазняващи се корени и сухи краища

Шампоанът  Schauma Fresh it Up! ви показах в априлските си покупки и доста читатели се заинтересуваха от него.Реших да го ползвам поне месец преди да споделя впечатленията си.Както стана ясно от "краткото" заглавие на ревюто шампоанът е предназначен за коса с бързо омазняващи се корени и сухи краища.Точно моя тип коса.
Стандартната за Шаума опаковка в сладко бебешко розово и синьо.Има лек цитрусов аромат, който се дължи на част от състава на шампоана.Четох, че цитрусовите екстракти се отразяват доста добре на мазната коса.
Консистенцията е с бял перлен цвят и леко водниста:
Формулата е без съдържание на силикони и обещава "почистване корените на косата за до 48 часа свежест, подсилване структурата на косъма и подхранване стресираните краища на космите". Подробния състав може да видите тук:
Ето и моите впечатления: Шампоанът се пени доста обилно и почиства дори много замърсени корени.Същевременно не "премива" излишно косата и не я оставя скърцаща.
Имайте предвид, че по време на миене аз винаги ползвам балсам или маска в краищата на косата за подхранване и по-лесно разресване.
След подсушаване косата изглежда много добре - чиста, мека и подредена.След едномесечна редовна употреба забелязах, че шампоанът се отразява много добре на дължините и краищата на косата ми, дори когато не ползвам масла/спрейове при изсушаване.
Колкото до основния проблем - корените.При продължителна употреба ми се вижда, че на втория ден след измиване изглеждат една идея по-добре, но няма фрапантна разлика с други шампоани, които съм ползвала.
Тъй като имам и шампоанът за боядисана коса на марката, реших да сравня съдържанието на двата и разликите са големи.Така че поне съм спокойна, че не ми пробутват една и съща течност в различни по цвят и предназначение опаковки (на моменти изперквам, знам) :D
Цена на Schauma Fresh it Up! е около 3-4 лв за 250 мл (а често има промоции и може да го намерите като мен на 2,26лв.).Бих препоръчала на тези, които се интересуват да го пробват.На вашия скалп може да се отрази много по-добре и да има по-явен ефект.
Споделете мнение, ако вече сте ползвали шампоана или сте доволни от някой друг за същия тип коса :)

Add your comment

  1. Много полезна публикация, благадаря за споделеното мнение, определено ще пробвам, понеже и моята коса е този тип :)))

    ОтговорИзтриване
  2. И аз го ползвам от около месец,но хич не съм доволна. Обикновено корените ми се омазняват за 3 дни,а с този шампоан косата ми е за миене на втория ден. До сега най-доволна съм от cotton fresh на шаума

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При мен пък точно Cotton fresh-a ме докара до ежедневно миене на косата :))

      Изтриване
    2. Явно косите ни са еднакви като нужди,но с различни претенции :D

      Изтриване
  3. Аз лично останах недоволна от този шампоан ..два пъти повече ми се омазняваше косата и ако сега я мия 2 пъти в седмицата когато ползвах този шампоан трябваше да я мия през ден ..не използвам никакви балсами ..същата история беше и със зелената измиваща шаума с кофеин ..незнам защо но такива все известни марки като dove,shauma, elseve и др не ми измиват добре косата и имам проблем ..бързо омазняване..и разранен скалп( по чувствителен ми е)..но един обикновен български шампоан от 1.70 с коприва ми действа страхотно ..много ми е странно :)
    Елена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На твое място само бих се радвала, че един бюджетен шампоан отговаря на нуждите ми, но всичко е много индивидуално.Аз ползвах едно хвалено Тео с коприва, но косата ми ставаше ужасна с него.
      Лошото е че и професионални шампоани не ми вършат работа :(

      Изтриване
  4. Аз също не останах доволна от шампоана - не направи нищо особено за косата ми, нищо по-различно не е от който и да било друг обикновен шампоан от този ценови клас. Безсулфатните шампоани за мен са и си остават №1. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно е като всички останали :)) Аз не мога с безсулфатните....голяма мъка са ми :(

      Изтриване
  5. Полезна статияяя!!! И аз изперквам за тези неща понякога, не си единствена :D
    А снимките, които си направила, са много свежи и сладки, чак ми се прииска да пробвам шампоана, въпреки че няма кой знае какъв ефект :D <3

    ОтговорИзтриване
  6. Звучи обещаващо този шампоан, по принцип не съм доволно от голяма част от шампоаните в магазините. При пърхот дали помага? Косата ми е къдрава, суха, но понякога имам пърхот с леко мазни корени, не си личи но аз си ги усещам. Сега използвам на Виши против мазен пърхот, който решава проблема донякъде. Може да го пробвам, за да не свикне скалпа ми към другия.

    Поздрави, Зорница ^_^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По-скоро внимавай да не ти докара пърхот :)) И не си внушавай някакви неща, защото при мен примерно проблемът с мазните корени е видим на втория ден :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS