What are you looking for?
2014-07-14

Масло за нокти Икаров

Споделям доста постове с маникюр и днес е ред да изразя мнение за един доста хвален из форумите продукт.Грижите за ноктите, които полагам и ви показах тук почти не са се променили с изключение на това, че вместо бадемово масло ги мажа с Масло за нокти Икаров.
Сдобих се с него съвсем случайно и няма да пропусна да ви се оплача.Малко преди сватбата, на която през Май месец кумувах имах нужда от оформяне на ноктите, защото исках все пак да са идеални.При фризьорката, която посещавам имаше нова маникюристка и реших да се възползвам, че са на едно място.Голяма грешка!Мадамата реши да претупа нещата, колкото да ми вземе парите - явно нямаше нужда от нови редовни клиенти?!Оформи ми ноктите, заедно с кожичките за няма и 10 минути, сложи дезинфектант и приключи.Излязох бясна, а пръстите така ме боляха сякаш са ми ги рязали с нож.Тъй като имах да свърша още сто неща, а болката не се търпеше (а повярвайте аз държа на болка) влязох в първото козметично магазинче, за да купя нещо подхранващо и така се сблъсках с маслото, за което ще говоря днес.
Маслото за нокти е в удобна типично лакова опаковка с тънка четка.Консистенция на воднисто олио.В кутийката има и упътване за употреба.Има мнооого силен цитрусов аромат, който се усеща дълго време.
Според листовката се нанася на нокти и кожичките около тях.Ноктите се масажират, докато маслото попие, след което се оставят на спокойствие за поне 20 минути и се забърсват.Не е нужно ръцете да се мият.Ако искате да се лакирате просто ноктите се изчистват до блясък с памучна кърпа или хавлия.
Аз следвам процедура и мога да се похваля със здрави кожички вече няколко месеца.Понякога нанасям само по кожичките, тъй като моята главна цел е тяхното подхранване.
Покрай цялостната грижа съвсем забравих какво е разслояване и цепене на ноктите, за което считам че и маслото е допринесло.Като се има предвид колко често моя ръцете си, домакинствам, а сега и морската вода като бонус, съм доволна от това как изглеждат ръцете ми след употребата на маслото.
Може да видите как изглеждат ноктите ми сега тук.
Ето и състава на продукта за най-любопитните и интересуващите се:
Четох доста коментари, че укрепва и заздравява ноктите, не само кожичките, така че бих препоръчала да пробвате, ако имате интерес. Цената също е плюс - 3,30лв за 10мл продукт.

Add your comment

  1. И аз съм му фен. Прави чудеса с кожичките, но трябва постоянство. В последно време не съм го ползвала, но ти ме подсети, най-трудно се справям с маникюра.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също съм малко трудна с постоянството, но е ефективен :))

      Изтриване
  2. Много любим мой продукт! Благодарение на него ноктите ми растат много по-бързо и са здрави :))) Забелязвам,че опаковката му е сменена,моята е без лимон ;д

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нямам спомен какво беше старата му опаковка, но ароматът на лимон доста се усеща, освен че ги има на опаковката :))

      Изтриване
  3. Преди време го ползвах и също бях доволна :) А, за маникюристката не се учудвам. Напоследък опита ми все с такъв тип услуги, като фризьор, маникюрист, гримьор и т.н., е все разочароващ. На мен ми претупаха така педикюра и не знам сякаш хората в тази индустрия, голяма част не казвам всички, си вършат работата по принуда ://

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направо думи нямам.Но и не се учудвам, като се има предвид как тук има салон за красота на всеки ъгъл и всеки стана фризьор/козметик/маникюрист, защото явно мислят, че е много лесно. :((

      Изтриване
  4. Аз пък все си мисля, че защото живееш на морето, ноктите ти са идеални. Винаги са перфектно изглеждащи! <3 Всеки път, когато имам щастието да съм там се прибирам с прекрасен, здрав маникюр. Тази година не прави изключение. .. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси мерси <3 Точно кисненето в морето ми съсипва доста ноктите.На теб явно въздухът ти се отразява добре :D Гледай като си насам следващия път да се видим <3

      Изтриване
    2. Бях на юг, но имам ли път... Задължително! :)
      Мисля си, че и морската вода помага. Моите се цепиха ужасно и бяха по-мекички, а сега са като на... пантера ;) Но явно има една граница на киснене, която ако се премине се получава обратен ефект ;) Миналата година дори си напълних едно шише водичка за вкъщи. После пък си купих морска сол. Виж дори тук какво пише http://jenite.bg/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B8_l.a_i.180848.html

      Изтриване
  5. Използвах го преди и също бях много доволна.. Не знам защо спрях да го ползвам...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурно, защото постоянно искаме да пробваме нещо ново, женска работа :D

      Изтриване
  6. Много неприятна случка.. :( Аз лично избягвам маникюристкикте, особено като гледам на приятелки как им режат кожичките до кръв..
    Иначе маслото е много хубаво! Откакто го използвам не съм имала проблеми с кожичките, а и цепенето на ноктите ми намаля.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако някоя ми ги резне до кръв, направо я убивам :D Мен доста ме домързява да го правя и предпочитам да отида от време на време на маникюр, но явно все не уцелвам и ще се мъча сама.Супер, че и ти си от доволните от маслото :))

      Изтриване
  7. Аз моите кожички никога не съм ги пипала и не разбирам защо е нужно да се махат? Аз си ги харесвам такива каквито са :))
    И аз го заглеждам това масло и му се чудя от доста време, дано да върши работа и за заздравяване на ноктите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи си късметлийка и твоите кожички са добре.Моите стават ужасни и стоят грозно затова ги махам.Много момичета споделят, че помага за заздравяването на ноктите, но аз не виждам голяма разлика :))

      Изтриване
  8. Искам да си заздравя ноктите, че много се чупят (още повече след гел лак така ми ги изпилиха, че приличат на хартийки). :( Всъщност имам бадемово масло, каза, че си го ползвала - за ноктите кое е по-добре от двете? Чудя се и дали да не си взема заздравител. Преди ползвах един на Перфект ( активен заздравител май се водеше) и доста ми стягаше ноктите. Май трябва да избера единия вариант, защото масло+лак не е най-добрата комбинация. :D според теб кое би имало по- голям ефект за подхранване-икаров, бадемово или заздравител?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За наистина добро заздравяване на ноктите бих ти препоръчала Евелин 8 в 1.Нанася се по схема и дава страхотни резултати.Единствено съдържа формалдехид, което изобщо не е добре, но точно той дава ефекта.Ако не ти е проблем състава, пробвай него.Иначе друг вариант е комплексна грижа - маслото на Икаров, заздравител Перфект и таблетки с витамини :)

      Изтриване
    2. Благодаря за включването. Този на Перфект също съдържа формалдехид, да вметна.

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS