What are you looking for?
2014-07-17

Clarisonic Mia 2 почистваща система - залужава ли си или да?

Прясна, росна, излязла току що от банята, мисля че е време да споделя мнение за прочутата машинка Clarisonic.Преди повече от 4 месеца споделих във фейсбук, че съм се сдобила с почистващия уред Clarisonic Mia 2.
Накратко казано Clarisonic Mia 2 представлява четка, която почиства лицето със звуково честотна технологиякомплекта освен уреда има предпазен калъф за пътуване, четка за чувствителна кожа, зарядно устройство и 50мл. почистващ гел Clarisonic.
Как изглежда? Ергономична форма, лек и удобен за хващане и почистване на лицето без да си кривите ръцете или да правите странни чупки и стойки.
Как се ползва? В средата се вижда бутонът за пускане и смяна на степените - 2 на брой.Тъй като ползвам уредът често, го ползвам предимно на 1 степен.Втората скорост включвам, когато искам по-силно ексфолиране, ако не съм ползвала уреда няколко дни.Четката изглежда твърда на пръв поглед, но движението й по лицето е много нежно и приятно.Няма нужда от натиск.Движението на Clarisonic Mia 2 не е на принципа на въртене, а на трептене напред назад.Има удобен таймер, отброяващ 1 минута, която е достатъчна за почистване на лицето според производителя (и мен).Устройството прави пауза, за да сменя зоната.Разпределено е по следния начин:
- 20 секунди чело
- 20 секунди нос и брадичка
- по 10 секунди на всяка буза
Уредът е водоустойчив и аз директно го ползвам под душа от първия ден.
Зарядното устройство е на принципа на магнит и едно зареждане стига за около 30 минути работа, което ще рече 1 месец употреба на четката.Няма нужда от купуване на батерии и прочие, просто закрепям зарядното към уредът, все едно зареждам телефон.След като е заредена машинката бутонът започва да свети в бяло.
Почистващият гел Clarisonic според мен и повечето коментари, които четох не е много ефективен и предпочетох да ползвам други продукти (на снимката горе се вижда травел сайз почистващ гел Philosophy purity made simple).Все пак го ползвам да почистя самата четка след употреба и преди да я оставя да съхне.
Колко често ползвам Clarisonic Mia 2? Според производителя може да се ползва ежедневно, но за моя вкус дойде твърде много.Лично аз почиствам лицето си с уреда през ден.Правя го вечер, за да махна остатъците от грим и всички нечистотии, които са се отразили на лицето ми през деня.След това слагам хидратиращ крем и на сутринта лицето ми е като ново.
След толкова дълъг период на тест имам и ясно изразено мнение за продукта.Още след първото ползване останах поразена колко гладка може да е кожата ми.Преди четката съм ползвала различни ексфолианти, но никога кожата ми не е била гладка сякаш прокарваш пръсти по огледало.Честно казано след първите няколко ползвания постоянно си пипах лицето, защото усещането беше страхотно.Не че сега не е, но просто свикнах с ефекта.
Точно както е описано премахва всички остатъци от грим в дълбочина.Пробвах да мина по лицето с тампон с мицеларна вода и той беше абсолютно бял и чист.
За четирите месеца употреба лекото ексфолиране си каза думата и тенът ми видимо се избистри, черните точки намаляха видимо, а пъпчици ми се появяват рядко дори в "онези" периоди.Както знаете ексфолирането премахва повърхностния слой мъртви клетки и стимулира обновяването на кожата.Освен това след тази процедура кожата попива много по-добре подхранващите продукти, които нанасям.
Единственото, което не постига при мен е свиване на порите, но пък те са видимо по-чисти.Нямах и надежди това да се случи, тъй като моите пори са като кратерите на Луната :D
Има различен избор от четки - за акне, за дълбоко почистване, за нормална кожа и т.н.Аз поръчах и четката за дълбоко почистване.Доволна съм от нея, но я ползвам веднъж седмично.През останалото време съм с тази за чувствителна кожа.
Другият експеримент, който направих е да си поръчам "фалшива" четка за деликатна кожа.Исках да сравня оригиналната с тези, които продават в e-bay за 6-7$ и ако няма разлика да вземам по-евтините за смяна.За мое съжаление (и това на джоба ми) има осезаема разлика в качеството и усещането на двете четки.Така че е при смяна на 4-5 месеца ще вземам оригиналните четка и поддръжката не е много евтина.
Продуктът никак не е евтин и няма как да се обърна и да ви кажа, че е абсолютен "must have".Истината е че аз предпочетох вместо да си купя два продукта от висок клас декоративна козметика, да вложа същите пари в уред, който да подобри кожата ми и тя да изглежда отлично дори с Maybelline, Max Factor, Inglot, Essence вместо с Dior.И определено си струваше парите.Съжалявам за това, че в България уредът се предлага на цена от около 300 лв, което е почти една минимална работна заплата.Както споделих и във фейсбук моят Кларисоник е поръчан от Щатите и пратен с общата пратка на приятели, така че доставката ми излезе безплатна, а платих за него 130$ (около 190лв) и както се вижда разликата е фрапантна.Така че ако някога ви се отдаде възможност за поръчка или закупуване от сайта на марката - заслужава си.
Това е от мен и Clariosinic Mia 2 :))

Add your comment

  1. Звучи доста добре. Честно казано съм доволна от ръчната си четка, мисля, че 1,90 евро върши страхотна работа и кожата ми наистина е гладка, но ме човърка отвътре дали е точно като при електронната :) Най-вероятно съм на светлинни години и още малко ще изтрая преди да взема да си купя някоя от всичките четки на пазара :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Четките и падчета, които съм ползвала не могат да се сравнят с електронната, но може аз да не съм попадала на качествени :)) Поне разнообразието от тези четки се увеличава и има избор :)

      Изтриване
  2. Ах, сега още повече ще го мисля. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поли, като добавка бих казала, че четката е стабилно закрепена към уреда, тъй като четох ревюто ти за четката на Браун :))

      Изтриване
  3. По твоите думи затвърждавам мнението си, че белисима върши същата работа и аз съм ужасно доволна от нея. Много се чудех коя от двете да взема и се радвам, че спестих 100 лв. И тук излиза 200 лв. Прекрасно ревю ♡

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На моменти завиждам за големия избор и по-добрите цени, които имат магазините в чужбина.:))

      Изтриване
  4. Чудесно ревю :)) благодаря. Отдавна заглеждам четката, но сумата от 300 лева определено ме стряска. Ти си я закупила на много добра цена :)) ползвай си я със здраве, а пък аз ще се разглеждам за нови четки, май непрекъснато излизат нови и нови :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Излизат наистина все повече нови четки, просто иска четене преди да вземе нещо човек.Аз доста гледах в чуждите блогове.Ето сега мнението на Поли за четката на Браун също е доста различно от масовото :)

      Изтриване
  5. Страхотно ревю! Ох, аз толкова ги заглеждам тези машинки, засега съм се спряла на Philips Visapure, която е на цената на Clarisonic-a. Притеснението ми е какво би станало ако взема уреда,а след 2 години решат да го спрат и допълнителните четки се изчерпат...Не знам може би се притеснявам прекалено много, но предпочитам за такава цена да нямам никакви рискове.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Едва ли ще спрат уреда, по-скоро ще го подобряват, но предполагам че четките ще се произвеждат :))

      Изтриване
  6. Аз избрах VisaPure и съм изключително доволна, че се реших да инвестирам. Много пари е, обаче такова самочувствие за кожата на лицето ми никога не съм имала и то само след 2 седмици употреба! Интересно ми е някой да ги сравни двете, въпреки че някъде по чуждестранните блогове сигурно го има като пост :) Поздрави и браво за продукта :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз четох доста чужди постове за сравнение и клипове, преди да се реша да дам толкова пари.Лично на мен Филипс-а ми се стори по-неудобен за захващане, но това без да съм го виждала на живо.Внесоха уредите в Бг, след като бях взела моя и нямам база за сравнение.Важното е да сме доволни от работата, която върши, без значение от марката :))

      Изтриване
  7. Здравей, и аз използвам Mia2 от един месец и съм много доволна! Но и аз мисля, че е доста скъпа в България ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти!Чакам и творите отзиви след като си затвърдиш мнението :))

      Изтриване
  8. Страхотно ревю и снимки! Естествено успя да ме надъхаш и докато четях вече се чудех дали не приближава някакъв повод, за който да си направя подарък ;) Ако мъжът ми чуе 300лв за такова нещо... не съм сигурна каква реакция точно да очаквам ;) За сега ще му спестя такива стресови моменти, но трябва да живее в напрежение. Хи хи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тежко му на мъжа ти щом ще е под постоянно напрежение :D Мисли повода и го действай :P

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS