What are you looking for?
2014-07-02

La Roche-Posay Anthelios XL Ultra-light Fluid SPF50+ - флуид за лице


Въпреки ужасните амплитуди на времето, има слънце и то силно лятно слънце.С течение на времето усетих проблемите, които същото това слънце причинява на незащитената кожа.Няма да ви говоря за видовете филтри и вредни лъчи, защото в нет-а има предостатъчно информация.Накратко ще споделя моите перипетии. :))
Както постоянно пиша, кожата ми е сравнително тъмна и почти никога не съм имала проблеми с изгаряне.До преди няколко години почти не ползвах слънцезащита на плажа, а за ежедневието да не говорим и си мислех, че всичко е идеално. За мое съжаление забелязах, че по кожата на тялото ми се появиха все повече бенки, а по лицето ми пигментни петна.Отново суетата ме принуди да се погрижа наистина за кожата си.
Днес ще ви покажа продуктът, който използвам за ежедневна защита за лицето си това лято - La Roche-Posay Anthelios XL Ultra-light Fluid.
Тънка компактна опаковка, подходяща за дамска чанта, за да може да подновявам слънцезащитата на няколко часа.Затваря се стабилно и няма опасност от разтичане. Тубичката е с тънък накрайник, с който лесно може да се дозира нужното количество.
Леката консистенция е точно на флуид.Има лек аромат, който почти не се усеща щом се нанесе по кожата.Моят флуид е безцветен, но марката предлага и Anthelios XL Ultra-light Tinted Fluid, която би трябвало да изравнява тена на лицето.
Първото нещо, което изниква в съзнанието ми щом видя фактор 50 е бял лепкав крем, който не попива и се вижда от километри...Нали се сещате, че няма как да тръгна така за работа и да плаша клиентите.Е тук продуктът няма нищо общо с моите спомени, тъй като е предназначен за нормална към смесена кожа.
На първата снимка се вижда продукта, а на втората се вижда как изглежда кожата ми 2-3 минути след нанасянето на флуида.Кожата ми определено остава суха и нелепнеща.Виждате, че няма бял или какъвто и да е друг забележим филм по кожата.Ефектът е същия и върху лицето ми.
Лично аз първо нанасям матиращ серум, както всеки ден и върху него нанасям слънцезащитния флуид La Roche-Posay.Наистина е добра основа за грим и нямам проблем със слагането на ББ-крем или фон дьо тен.Обикновено завършвам грима си с матираща пудра и няма разлика в отделянето на себум спрямо дните, в които не ползвам флуида.Има дни, в които не слагам грим след флуида и той по никакъв начин не се забелязва на лицето ми.
Според производителя е водоустойчив, но аз го подновявам след всяко мокрене на плажа.Подходящ за чувствителна кожа и без наличието на парабени.Ето и подробен състав:
Препоръчвам продукта на хората, които искат кожата им да е защитена от слънчевите лъчи всеки ден дори, когато не са на плажа :))
Цена около 28 лв за 50 мл.

* Продуктът ми е предоставен от PR.Ревюто е основано на личния ми опит и мнение.

Add your comment

  1. Любима марка ♥
    пп да позная ли лака :-Р

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам ти морските снимки :) страхотни са. Мерси за ревюто, тъкмо съм в търсене на нова слънцезащита :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много мило :)) Марката наистина има страхотни продукти и този е един от тях :)

      Изтриване
  3. Съквартирантката ми имаше оцветения флуид и честно казано, беше като съвсем нормален фдт - използваше го нон-стоп. Аз не сполучих с моя цветен флуид със слънцезащитен фактор от ДМ и може да пробвам с този, особено след снимката ти, където няма грам мазничко и лъщящо :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сега запалваш любопитството ми да купя цветния флуид.А сега се връщам от ДМ и след коментара ти се отказах да взема техния флуид, макар че ми беше любопитен :))

      Изтриване
    2. Мммм, ще напиша ревю тези дни, тъкмо ще го видиш и ще прецениш. Не е лош, но не е и нещо, което си струва да се вземе, освен ако нямаш много много суха кожа, че да не ти лъсва лицето на всеки час :/ А за цветния флуид, по-добре да поискаш тестер първо, че и той не е малко количество -.-

      Изтриване
    3. Абсурд щом е за суха кожа.Моята през лятото е направо мазна и едва матирам, а с такъв продукт ще откача :)) Но въпреки това ще ми е интересно да видя ревю :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS