What are you looking for?
2014-08-11

Alverde Beauty & Fruity 3 in 1 почистваща пяна за лице

Явно всички са се запалили по еко/био козметиката и в темата за последните ми покупки имаше най-много коментари за мнение за почистващата пяна на Alverde Beauty & Fruity 3 в 1 с ябълка и лаим. След ежедневно ползване повече от месец си изградих мнение за продукта и дойде ред да го споделя.
Опаковката е симпатична свежа и най-хубавото - има помпа.Чрез помпата продуктът излиза директно под формата на пяна без нужда от разклащане/тръскане и т.н.Прочетох, че при някои дами много бързо се е повредила, но аз нямам такъв проблем.
Ароматът е наистина смесица между ябълка и лимон, но има и осезаема някак химична нотка.Нанесен на лицето ароматът не се задържа.
Консистенцията е на бяла пухкава пяна, която обаче не се разпенва прекалено.Една помпичка ми е достатъчна за измиване на цялото лице и бих казала, че е икономична.
Има 3 функции според производителя:
1.Почиства кожата от мръсотия, грим и излишен себум.
2.Премахва водоустойчив грим от лицето и очите.
3.Тонизира и избистря кожата без да я изсушава.
Почти съм съгласна с посочените от Алверде дейности, които изпълнява.
1.Почиства кожата от мръсотията, но доста слабо.Бих казала че е подходяща за нормална кожа.Моята кожа е мазна през лятото и дори, когато нямам грим и си измия лицето сякаш не премахва изцяло излишния себум.Поради тази причина започнах да ползвам пяната основно сутрин, за да почисти лицето ми след сън и преди грим.Когато ползвам пяната с Clarisonic, усещам лицето почистено в дълбочина, но там основната работа вършат четките.
2.Не съм съгласна, че премахва водоустойчив грим.Ако трябва да махна грима си само с пяната, не се чувствам комфортно и по тампона с мицеларна вода има остатъци грим.Затова правя обратното - чистя лицето в мицеларен разтвор и после измивам с пяната.Пробвах да изчистя няколко пъти очите си с пяната, но ми щипе ужасно много и се отказах.Когато използвам по-малко количество при очите, не се маха дори неводоустойчивата ми спирала изцяло.
3.Съгласна съм, че Alverde Beauty & Fruity 3 in 1 не изсушава кожата.
Поради заоблената форма на шишето ми е трудно да снимам съдържанието и затова го копирам:
Aqua, Alcohol denat.*, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin, Malus Domestica Fruit Extract*, Glyceryl Oleate, Citrus Aurantifolia Fruit Extract*, Citric Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Parfum**, Limonene**, Citral**, Linalool**
*ingredients from certified organic agriculture /
**from natural essential oils /
 
Продуктът е приятен, но не е и нещо невероятно.Не съм убедена, че бих го купила отново.Цена 6,19лв за 150 мл.

Add your comment

  1. Благодаря ти за ревюто. Нищо кой знае какво не е .Въобще няма да го заглеждам вече.
    Между другото май и аз си поръчах някаква такава гривничка от ebay :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гривничките са много сладки и има доста такива в ebay :)))

      Изтриване
  2. Много кофти, че не сте се спогодили. На мен ми почиства перфектно лицето и въобще не ми люти на очите, но явно си е до кожа. Много хубаво ревю! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Маги :)) Супер е че ти допада.Аз нещо не мога да се спогодя с био/натуралните продукти, колкото и да ми се иска :)

      Изтриване
  3. Като чета, точно е подходяща за мен :-)
    И без това й се каня от хиляда години :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи е време да я вземеш.Аз пък от своя страна трябва да пробвам тази за чувствителна кожа на Балея, която ти хвалиш :))

      Изтриване
  4. Тъкмо се заканих да си я поръчам да ми я вземат тази пяна и видях сулфатчето в състава. Жалко, изглеждаше добре.

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS