What are you looking for?
2014-08-28

Антична крепост Перистера - гр.Пещера

Отново на вашето внимание предлагам един пост свързан с един друг вид красота.Този път искам да ви покажа една сравнително нова забележителност.Не знам доколко усещате, но аз определено си падам по нестандартните места като Замъка в Равадиново и предпочитам да показвам такива места, отколкото до болка познатите. 
През месец Май тази година беше открита за посетители реставрираната византийска крепост Перистера в град Пещера.

Уникалното за крепостта над Пещера са двете нейни ъглови кули - източната и южната, които са едновременно църкви.Това е единствената крепост от такъв тип у нас.Нейното име - Перистера, на гръцки означава гълъб, гълъбово място.
Личи си, че мястото е обновено и облагородено за посетители.В южната наблюдателна кула, която е превърната в музей, има облекла и оръжия от прабългарско и византийско време, с които може да се снимате и е много забавно.И за да не бъда многословна, ви оставям със снимките:
За десерт панорамна снимка на двора на Перистера и панорамна снимка на гр.Пещера от крепостта:
Ако имате път насам, освен посещение на пещерата Снежанка, препоръчвам да посетите и това страхотно място, със сигурност няма да съжалявате.

Add your comment

  1. Изобщо не подозирах за тази крепост, иначе съм била е пещерата Снежанка :)) следващият път да посетите Ягодинската пещера, ако имате път към Родопите :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Крепостта и аз не я знаех до откриването, макар че често съм в този регион, особено в Пещера.Ягодинската пещера я посетихме миналата година по това време.Сега е ред на Дяволското гърло :D

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS