What are you looking for?
2014-08-08

Clarins Ever Matte компактна пудра

Лято е...жега.Въпреки че в топлото време поне на мен не ми е до тежък грим, няма как да пропусна матиращата пудра за офиса и излизанията.Хората със смесена и мазна кожа вече ме разбират.
От време на време купувам по-висок клас козметика, макар че рядко я показвам в блога, но днес просто ми дойде музата.В този ред на мисли се запознайте с компактната пудра Clarins Ever Matte, с което се сдобих още през май.Цветът, който избрах беше 01 Transparent fair.
Опаковката е малък разкош - тежка метална кутийка с червено велурено калъфче.По огледалната повърхност се забелязва всеки отпечатък и всяка прашинка, но си заслужава.Стабилно затваряне и няма опасност да се отвори в чанта.
Вътре в опаковката има голямо огледало, прозрачен протектор, който предпазва пудрата и бяло кожено тампонче.Мислех, че няма да ползвам тампончето, но един ден в движение нямах четка и то ми свърши чудесна работа.После го изпрах и сега отново си е в кутийката за всеки случай.Каквото и да си говорим си личи, че опаковката е луксозна.
Има силен парфюмен аромат, който не ми е много по вкуса, но на лицето почти не се усеща след нанасяне.
Пудрата е пресована и мноооого фино смляна.Удобството на компактине пудри е че при употребата им навън например, няма опасност да се разсипе.
Цветът на снимката изглежда доста светъл, но просто напластих, за да е по-забележим.Clarins Ever Matte е полупрозрачна и я ползвам дори сега, когато имам тен.Оставя почти незабележим воал по кожата и не придава брашнян вид при едно умерено количество разбира се.Има лек блърващ ефект и прикрива малките пори по кожата.
Само по една основна точка не успях да се разбера с пудрата през топлите дни и това е матирането.От бранда обещават контролиране на себума през целия ден, а при мен не издържа и 2 часа в големите горещини.При по-хладно време лъсвам около обяд.Именно поради тази причина сега рядко ползвам пудрата при някое вечерно излизане и смятам да я ползвам предимно зимата.Тук съм точно с Clarins Ever Matte:
 Ето състава на продукта:
Бих препоръчала тази пудра на хора по-скоро с нормална и смесена кожа с леко омазняване през по-топлите месеци.За тази като мен с по-лъщяща кожа бих я оставила за студен период.
Пудрата купих на цена 65 лв за 10 гр. от магазин Дъглас.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS