What are you looking for?
2015-02-16

The FaceShop Volcanic Clay - маска срещу черни точки

Много се дразня на черните точки по лицето ми и въпреки почистването не се махаха, а трябваше да ги стискам, след което кожата става ужасна.Насочих се към лентичките за почистване на черни точки като Pure Derm, Beauty Formulas, но не ми бяха удобни за брадичката.Прочетох, че корейските продукти са доста добри в борбата с тях и затова реших да поръчам The FaceShop Volcanic Clay - маска срещу черни точки.
Опаковката е стандартна бледо зелена тубичка, на която за моя радост имаше упътване за употреба и съдържание на английски език, освен корейския.Продуктът се изстисква малко трудно и около капачката става пълна мацаница, която страшно ме дразни.Ароматът е химичен.
Консистенцията е странна - гъст крем, който се точи като дъвка и се нанася трудно по лицето.Освен това после си чистя с мъка пръстите.Не се разнася особено равномерно и поради това с изсъхването е също сложно.
Това е съставът:
Как се използва накратко?Нанасям на проблемните зони (при мен нос и брадичка), изчаквам да изсъхне 10-15 минути и внимателно отлепям заедно с черните точки.
След леко трудното нанасяне, чакам добре да изсъхне, защото ако някъде има по-голямо количество, трябва повече време и леко издърпвам.Да, голяма част от черните точки излизат от кожата и остават по продукта като малки трънчета.Дори с лентички виждам, че не се премахва всичко, но аз и не очаквам чудеса.Продуктът е доста икономичен и стига за дълъг период от време.Все пак аз го ползвам най-много веднъж на две седмици.
Като цяло продуктът върши това, за което е предназначен, но неприятните моменти ми идват в повече.Поради тази причина се завърнах към добрите стари лентички, с които не се цапам излишно, слагат се равномерно, косата ми не полепва по тях и за мое удобство си ги режа на две за брадичката.
Цената на The FaceShop Volcanic Clay по спомен беше около 6-7$(9-10лв) за 50гр.

Add your comment

  1. Kaто размекната дъвка ми е на мен :D, иначе много харесвам ефекта :) Но подкрепям, че е много по-НЕтрудоемко с лентичките :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мери, винаги намираш точно определение - направо е като "размекната дъвка" :D И, да, върши работа, но си оставам мързелива :))

      Изтриване
  2. Прилича ми на лепило и направо си преставям как се омазвам цялата и като в някоя карикатура съм със заплетена коса и ръце заради тази маска :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е толкова лепкаво, но все пак е неприятно и затова не бих го купила отново :))

      Изтриване
  3. През какво ли не минаваме, за да се справим с тези черни точки :D

    ОтговорИзтриване
  4. Аз на брадичката никога нищо не мога да махна. Така че мен все пак ме заинтересува... :) :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз си режа лентичките да са ми удобни и за брадичката и с тях :))

      Изтриване
  5. Звучи интересно, но консистенцията наистина изглежда странно!

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS