What are you looking for?
2015-04-27

Uriage Gentle Jelly Face Scrub - ексфолиант

Може да намалям ползването на декоративна козметика, но почистването на кожата ми е приоритет.Днес ще споделя мнение за Омекотяващ гел ексфолиант за лице Uriage Gentle Jelly Face Scrub.
Опаковката е матова полупрозрачна тубичка с нормален отвор, който не позволява продукта да се разтича излишно.Не се пързаля из ръцете ми и не е нужно да "гоня" тубичката из цялата баня.Скрабът има светло син, почти млечен цвят, а ароматът е много свеж и морски.
Консистенцията е на гел с множество ситни ексфолиращи микрочастици.Съставът му е следният:
Uriage Gentle Jelly Face Scrub се нанася с кръгообразни движения на мокра кожа веднъж или два пъти седмично като се избягва околоочния контур.Лично аз го ползвам веднъж, но точно с ръце, а не с електрическата четка.Икономичен е и дори по-малко количество забелязвам по-голям ефект.Продуктът не се пени.
При разтъркване по кожата се усещат точно микрочастиците, които нежно премахват повърхностните мъртви клетки.В гела няма едри и груби частици, които биха наранили лицето и поради тази причина според мен е подходящ дори за чувствителна кожа.След употребата му сякаш остава лек немазен филм по кожата, който я омекотява и често дори пропускам нанасянето на хидратиращ крем.Лицето ми изглежда меко и свежо.Не усещам никакво изсушаване или опъване.
Не мисля, че пилингът е подходящ за мазна кожа, тъй като е прекалено нежен и малко трудно се справя с комбинацията излишен себум + мъртви клетки и несъвършенства, но поне няма да предизвика допълнителни раздразнения.
За цена от 23,60 лв получавам 50мл продукт, който ще ползвам сигурно година.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS