What are you looking for?
2016-02-26

Бебешка козметика

Този пост няма да е интересен на повечето ми читатели, но не намерих ревюта на повечето продукти преди да ги купя и реших да споделя мнение, което може да е от полза за някоя бъдеща или настояща мама.Нужно ли е да казвам, че като луда фенка на козметиката с раждането на детето ми, манията се прехвърли и там.Май не съм се интересувала и чела толкова дори за продуктите, които аз ползвам.Както ще видите по-долу успях да пробвам доста детска козметика.
Продуктите Бочко са български и евтини, но пък и качествени, което за мен е най-важно.Вече съм ви показвала  Бочко при подсичане и кожни раздразнения с екстракт от смрадлика и го ползвам с пълна пара за дупето на малкия. Досега съм имала проблем 1-2 пъти и то заради памперси и тогава с две намазвания на Sudocrem всичко се оправя.За тялото купих Хидратиращ крем с пшеничен зародиш и маслина, който е лек и попива бързо. Засега съм доволна откъм подхранване, но през по-студените дни съм се насочила към друго.Кремчето за раздразнения обикновено е на цена около 2,50лв, а крема за тяло купих за 4,99лв.
Най-доволна останах и редовно съм запасена също с бебешките мокри кърпички на марката с лайка или смрадлика.
И докато се наканя да напиша и завърша този пост купих и почти изхабих плануваният Лосион за тяло Hipp Milk Lotion, от който съм очарована.Има лек и приятен аромат, под формата на мляко е, което се разнася лесно и попива бързо.Кожата на детето остава мека и подхранена до следващата баня и досега не е имал подсичане по тялото.Бонус е добрият състав на продукта.Едни от най-добре вложените ми 10,80лв.
Първоначално за къпане на бебето реших да заложа на шампоана на  натуралната марка Lavera Baby & kinder gel douch & shampoo.Оказа се приятен и все още го ползвам при смяна на памперса.Има почти незабележим аромат,  почти не се пени, заради натуралния състав и не забелязвам да дразни или изсушава кожата.Купих го от дрогерии Лили за 10,85лв.
След всички пробвани шампоани се спрях на Bioderma Atoderm Gel Douche.Тази огромна опаковка се ползва от цялото семейство и съм безкрайно доволна.Има лек почти неусетен аромат, почиства отлично и не изсушава, нито бебешката, нито моята кожа.Цена за 500мл около 26,80лв от най-близката ми аптека.
Тъй като бебо има проблем със суха кожа на ушичките педиатърката ни препоръча крем за много суха кожа на непозната за мен марка Baby Ceumed Lipo Cream, от който съм тотално разочарована, защото не попива, пресича се и изобщо не подхранва.Смятам да го ползвам за моите крака след епилация, за да не хвърлям продукт за 23лв.
От продуктите на прочутата Mustela останах доволна.Дермопочистващият гел за коса и тяло Dermo-Cleansing е препоръчан от първите дни след раждането, но ми се видя прекалено ароматизиран и го оставих за по-късно.Иначе измива добре и прави прилична пяна, не забелязах да изсушава кожата.Лосионът за тяло Hydra bebe ползвахме през топлите есенни дни и се отрази добре на кожата на малчо, но пак ароматът беше доста силен. От кремът за атопична кожа Mustela Stelatopia Emolient Cream съм очарована обаче.Помогна за сухата кожа на ушите, огромна опаковка е и стига за дълго време, като с нея мажа и лицето на дребния.Аромат няма и попива много бързо.Купих го на промо цена 29,90лв. и скоро ще трябва да купувам нова опаковка.
Този комплект с невен на Weleda издирвах под дърво и камък още преди да родя и се наложи да поръчам от чужбина.Calendula Baby Starter Kit е идеален за проба дали ще пасне на кожата на вашето дете, а и при пътуване.Съдържа в травел-сайз размери Шампоан за коса и тяло, Олио за тяло, Крем за лице, Крем за тяло, Лосион за тяло и Крем против подсичане.Продуктите ми допаднаха като за първите дни след раждането ползвах точно техния шампоан.Много е нежен и почти няма аромат,  пяна не прави,  но и не очаквах, все пак е натурален.Кремът за лице омекотяваше добре през топлите есенни дни.Няма да изпадам в подробности за останалите продукти, като цяло съм с добри впечатления от всеки един, като се има предвид, че са с натурален състав също.
Имам и доста тестери на Nivea Baby.Пробвах шампоана, който има приятен аромат и почиства добре, изсушаване не съм забелязала.Кремчето против подсичане е доста плътно и мазно, разнася се трудно и затова рядко прибягвам към него.Иначе си върши качествено работата по предназначение.
От продуктите на  SebaMed останах приятно изненадана.Лосионът за тяло вече изхабих и не е на снимката, но е много хидратиращ.Шампоанът за тяло също е мек и не дразни или изсушава бебешката кожа.
Това беше накратко и ще се радвам на препоръки или мнение за някой безценен бебешки продукт.

Add your comment

  1. Много полезен пост! Мисля да се възползвам от информацията в него,тъй като скоро ще ми се наложи покупката на такава козметика. Масово обаче ми прави впечатление хваленето и изолзването на мустела.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооо, честито и лека бременност и раждане <3 Мустела за бременни не ми хареса изобщо, стандартните бебешки серии са приятни, но силно ароматизирани, както писах и като цяло предпочитам Хип.Виж за проблемна кожа с атопичен дерматит серията им е чудесна (Стелатопия) :))

      Изтриване
    2. Благодаря,дано мине леко раждането, че си ме притеснява :D
      В момента мажа пупинка с чиста маз (знам че звучи старомодно,но тъкмо се бяха показали 2 стрии и за 2 дена всичко изчезна с нея) и допълнително с един крем на Maternea и са ми дорбе засега. Кожата ми наистина изглежда подхранена и лъскава чак :D

      Изтриване
    3. Ще мине отлично и после ще си спомняш с голямо вълнение.Казвам ти го като човек, за който раждането беше най-големият страх в живота, а нормално родих бебе тежащо 3,700кг :D Важното е да върши работа това, което мажеш пък нека да е и маз.Аз пробвах с маз да мажа ушите на дребния, но за съжаление не помогна.

      Изтриване
  2. Веси,малчо е страхотен.Да ти е много здравичък и искаме да се запознаем с него на лято :))
    По темата без да растягам ще ти дам идеи за следваща козметика да пробваш и знам,че ще останеш супер доволна (пиша ти тези,които лесно можеш да вземеш от Бг):
    1.Крема за лице и тяло с зехтин и невен и измивният гел от същата серия за коса и тяло Biofficina Toscana
    2.Бебешкият крем против подсичане и олиото за тяло на Wooden Spoon
    Отлични цени и супер качество,няма да се разочароваш сигурна съм.
    А серията на Weleda е страхотна,една от любимите ми за малки бебета :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гале <3 Ще чакам лятото да ги запознаем с принцеса Клерия :))
      Ще видя за препоръчаните от теб продукти и знам, че няма да остана разочарована :)

      Изтриване
    2. Weleda e вече доказала се и мисля да не я коментирам даже... <3 :)
      Моята идея за измивен продукт също ще е на Biofficina Toscana. Понякога не мога да се въздържа и го използвам и аз ;)

      Прекрасен пост с невероятно красиви, свежи и слънчеви снимки!!!!

      <3

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS