What are you looking for?
2016-08-01

Bioderma Photoderm Max Tinted Aquafluid крем за лице

Едва в последните години започнах да пазя кожаа си от слънцето не само на плажа, но поне съм редовна.Второ поредно лято залагам на Bioderma за грижата от слънцето в градска среда.Миналата година по време на бремеността останах очарована от Bioderma Photoderm M , но сега взех нещо не толкова специфично - Bioderma Photoderm Max Tinted Aquafluid.Благодарности на Тея за препоръката и мострите.
Кремът се предлага в три разновидности според цвета - прозрачен, светъл и тъмен (Golden).Аз избрах тъмният цвят, защото буквално се слива с цвета на кожата ми.
Опаковката е в типичния за серията Photoderm оранжев цвят.Тубичката е с тънък накрайник, с който лесно дозирам нужното количество.Аромат поне аз не усещам.Кремът е с доста течна консистенция, която го прави лесен за разнасяне.Попива за секунди и оставя лек филм по кожата.
Води се със сух финиш и наистина няма нищо общо с тежките бели слънцезащитни кремове, които оставят светли мазни следи.Естествено кожата не изглежда матова, а леко озарена. Кремът има следния състав:
Нанасям Bioderma Photoderm Max Tinted Aquafluid сутрин преди излизане.Основно го ползвам самостоятелно без друг крем преди това и не съм забелязала изсушаване или опъване.Вечер залагам на хидратацията.Пробвах го и други кремове (като Bioderma Sebium Mat Control) преди това, но в горещите дни ми идва твърде тежко и сякаш лъсвам бързо.Когато ползвам продукта самостоятелно, кожата ми лъсва навън в горещините след около 2 часа.В хладно помещение нямам подобни проблеми поне 5.С матиращо листче всичко се оправя без следа.
Плюсът за мен на това, че продуктът е оцветен и се слива с кожата ми, е че нямам нужда от фон фьо тен или бб-крем.Така усещам кожата си по-лека и сякаш дишаща в горещините.Не съм забелязала оксидиране или промяна на цвета.
Слънцезащитният му фактор е висок SPF 50+ и UVA 26 PPD съчетан с вътрешна биологична защита по патент Cellular Bioprotection (тя активира естествените защитни сили, защитава клетките и предпазва от кожно стареене).Смея да твърдя, че се справя чудесно с предпазването от слънцето, защото досега не съм имала проблем това лято, а за разлика от други години съм навън с бебето доста често и понякога ми се иска аз да се скрия под сенника на количката.
Кремът е икономичен и предполагам спокойно ще ми стигне до есента.
Тъй като е оцветен трябва задължително да го махам вечер с измивен продукт, както махам фон дьо тен.С обикновените дневни кремове можеш да направя грях и да пропусна някоя вечер, но с този няма как.Също така имайте предвид, че цапа, но се пере.Една моя бяла лятна рокля си го отнесе :)
Продуктът ми ми харесва много и го препоръчвам.Цената му е около 26-27лв. като аз го купих от аптека Субра на цена 20,16лв за 40мл, което за цялото лято е напълно поносима цена.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS