What are you looking for?
2017-01-18

Garnier Ultra Doux Mythique Olive маска за коса

Друг хвален напоследък продукт въс форумите, които следя е цялата серия Garnier Ultra Doux Mythique Olive.Тъй като в момента имам само една (да се отбележи с удивителна!) маската за коса в банята реших да се сдобия точно с този продукт от серията.

По принцип редувам всяко миене на косата балсам или маска за коса.Mythique Olive е предназначена за суха и крехка коса и обогатена със студенопресован зехтин и шафраново масло, които обещават да подхранят косата.Моята коса не е точно този тип, но повече хидратация никога не е излишна, особено след като наскоро пак започнах да се боядисвам.
Опаковката е тип буркан с цвета на серията.Маската трябва да се изгребва с пръсти, което не е ми е много любимо, но пък консистенцита ѝ е много гъста и няма как се ползва от тубичка например.За път не бих казала, че е удобна, заради голямата и тежка опаковка, но може да си сложите в малка опаковка за път, ако държите на точно този продукт.
Форулата на маската е кремообразна и се усеща леко мазна, но се разнася лесно по косата.Няма опасност да се пързаля или да изтече през пръстите ви.Като консистенция напомня на бутерите за тяло на The Body Shop.
Ароматът е средно силен и се задържа поне няколко часа в косата след излизане от банята.Тук може да видите състава:
При мен маската се измива, без да остави мазни следи върху косата.Лично аз я нанасям само по дължините на косата от ушите до краищата, без да слагам в корените.Ако прекаля с количеството, косата се утежнява и омазнява.Обикновено нанасям количество, колкото орех и нямам подобни проблеми (косата ми е дължина малко под раменете).
Като ефект бих казала, че много добре хидратира и омекотява косата до следващото измиване.Така, че мога да кажа, че ефектът е само временен.Краищата ми, които станаха по-сухи от боядисването обаче са загладени и лъскави.Бих добавила, че косата е подредена и не хвърчи във всички посоки.
Маската е много икономична спрямо моите нужди и ще я ползвам поне половин година.
Garnier Ultra Doux Mythique Olive маска ми хареса като съотношение цена-качество.Препоръчвам я, ако търсите маска за суха коса от дрогериен клас, но не очаквайте да извърши чудеса.
Редовната ѝ цена е около 7-8лв, а аз я купих на промоция за 4,69лв за 200мл продукт.

Add your comment

  1. Купих си една от тези маски, мисля че беше с мед, пчелно млечице и прополис. Много момичета в блога ми я похвалиха, но не виждам желания ефект. Заглажда ми косата, но някак - фалшиво, как да кажа - усещам я, че действа само визуално. Жая ми харесва много повече, макар че и тя е със сумати силикони в състава си.

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS