What are you looking for?
2017-01-14

Балсамите ми за устни тази зима

След толкова матови червила е редно да обърна внимание и на грижата за устните.Аз съм пристрастена към балсамите за устни и постоянно ползвам такъв.Освен това рядко посягам към нещо старо и обичам да пробвам нови видове и така се роди този пост.Повече за някои от останалите балсами за устни, които съм пробвала досега може да прочетете тук.
От доста време чета похвали за балсама за устни Зима на българската фирма Лавена.Тъй като търсех нещо ново и различно за джобовете на всяко яке, го купих.
Балсамчето е в картонена опаковка, която избързах да хвърля и не успях да снимам състава.Вътре се намира тънка пластмасова опаковка на винт, която ме изненада.Балсамът се оказа с ролка.Честно казано, когато бях дете бяха много нашумели такива прозрачни опаковки гланцове с плодчета по тях и плодов аромат.Това успя да ме върне в миналото и ми стана дори забавно.Другата изненада беше готиният аромат на дъвка.Нанасянето става лесно.Консистенцията е доста течна.Според производителя балсамът има и слънцезащита.
След нанасяне на балсама, устните стават лъскави и мазни.Бих казала, че по мое мнение това е чист гланц, а не балсам.Филмът, който се усеща е леко лепкав, но не неприятно.Устните настина са меки и защитени от външните условия.След изчезването на балсама, обаче сухотата остава.Така че не бих казала, че е силно хидратиращ продукт и ефектът му е временен.

Направих си експеримент след балсама да сложа от течните матови червила на Golden Rose, които определено не придобиха матов вид. Ако търсите гланц, който предпазва за момента устните ви и е на ниска цена, то този продукт е за вас.Купих го от Елитис на цена 1.99лв.
В последствие обаче получих пратка от Нивеа, която ме сблъска с любимеца ми за тази зима.В нея се криеха Nivea Blackberry Shine балсам за устни Къпина и Nivea Lip Butter Red масло за устни.
Blackberry Shine е стик вариант с невероятен аромат на горски плодове, който обожавам.Има плътна формула, която се разтапя при допир с топлите устни.Балсамът е с тъмен цвят и придава лек сливов тон на устните, заедно с приятен блясък, който не е силен и натрапчив.Прави устните ми страшно меки и хидратирани без да е мазен и да лепне.Добре се отразява дори на нацепените ми от студ или нокти устни.
Именно този балсам се намести в зимното ми яке и постоянно го ползвам.Често дори у дома бъркам в якето, за да ползвам него.
Маслата за устни навлязоха на пазара в последните години и Nivea Lip butter Red е от новите аромати.Бутерът е в симпатична метална кутийка, в която трябва да бръкна с пръст или да ползвам четка, за да го нанеса.Това не го прави особено удобен за употреба навън поне в моя случай и затова той стои на нощното шкафче.Има приятен аромат на френско грозде или по-точно на комбинация отт червени плодове.Консистенцията му е точно като твърдо масло и се разтапя от топлината на пръстите ми.Нанася се лесно по устните и също им придава едва забележим розов цвят.За мен лично този балсам е по-слабо хидратиращ и не ми е достатъчен при нацепени устни например.Ползвам го основно в дните, когато търся само омекотяване.
Цената на всеки от балсамите Нивеа е около 3-4 лв.
Определено препоръчвам да пробвате Blackberry Shine.

алсамите на Nivea са ми предоставени от ПР.Ревюто е основано на личния ми опит и не е спонсорирано

Add your comment

  1. Беше ми доста интересно да прочета мнението ти за тези балсами! А пробвала ли си балсамите на Himalaya и ако да какво мислиш за тях?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, пробвала съм този с какао и съм писала за него накратко тук:
      http://www.beautifullsin.com/2013/06/lip-balms.html
      За цената си е много хубав, особено ако човек търси плътен и мазен балсам.Все още мисля, че е прекалено твърд и се разнася една идея по-трудно :)

      Изтриване
  2. Аз сега ползвам този с какао и съм много доволна! Благодаря за отговора! ��

    ОтговорИзтриване
  3. Преди около две години и аз си купих "Зима"-та, но останах много разочарована от това, че е с ролка и че е толкова гланцов. За сметка на това по спомен доста добре ми се отрази на устните, но заради това гланцово усещане, лепкане и лъщене, не го ползвах особено дълго. За Нивеа до сега мнението ми е било, че са добри само докато са върху устните ти, но явно трябва да пробвам отново да видя дали са се променили от преди 2-3 години. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този стик е страхотен и с по-различен състав от другите :))

      Изтриване
  4. И аз като видях този балсам с ролка си спомних за тези едно време. Откъде се купува? Точно това бътърче на Nivea е с променен състав от предишните версии. Ароматът доста ми хареса, но предишните видове ми помагаха при напукани устни, а това е по-слабо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Балсамът Зима купих от Елитис, но доколкото знам някои продукти ги има и в Кауфланд.Поне крема за ръце, който също е доста хвален, но не съм пробвала.
      За бътърчето съм напълно съгласна с теб :)

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS