What are you looking for?
2017-01-03

Philips Lumea Essential SC1991/00 фотоепилатор за домашна употреба

Не е тайна, че най-четеният пост в блога е този за машинката за кола-маска в домашни условия. След дългогодишно отлагане е ред на мнението ми за фотоепилацията в домашни условия
Започвам с това,  че фотоепилаторът е закупен с лично мои средства в началото на 2015г.Няколко месеца имаше промоция в бензиностанции Shell и при зареждане на определено количество гориво получаваш талон за 10% отстъпка на изброени уреди Филипс.Отстъпката се натрупваше и така с 50% намаление се сдобих с Philips Lumea Essential SC1991/00 на скромната цена от 299лв.
Няколко дни преди уредът да пристигне разбрах, че съм бременна и така ползването му се отложи.По време на кърмене също и така дойде лятото, отново неподходящ сезон.Едва есента на 2016г. започнах да ползвам уреда.
Изключително лесен за употреба.Няма го цапането и лепненето на кола-маска,  няма я болката.Изобщо за мен само позитиви при употреба. 
Уредът има формата на "пистолет", а бутонът, който натискам за произвеждане на импулс е като спусък - лесно като детска игра.
Бутонът за старт се натиска за включване, а всяко допълнително натискане се сменя степента на работа от 1 до 5.За изключване бутонът се натиска и се задържа.
Еднакво удобно се борави и с двете ръце.Бих добавила също, че уредът е леко шумен.Не като прахосмукачка естествено, а по-скоро като вентилатор на компютър.
Първоначално ме беше страх дали ще боли и колко ще пари,  но се оказа че едва усещам топлината.
Как процедирам аз? - Къпя се, бръсна зоната, която смятам да "святкам" с фотоепилатора  и след подсушаване минавам с Philips Lumea.Важното е зоната да е чиста и да няма нанесен никакъв продукт върху нея.Няма нужда от контактен гел или защитни очила при фотоепилирането.
Поставям уреда плътно върху кожата под ъгъл 90 градуса като леко натискам и лампата в обратния край на уреда светва в зелено, както може да видите от следващата снимка.Това означава, че лампата покрива плътно кожата и може да се произведе сигнал.Натискам бутона и готово.Местя на следващата зона.
Присветването може да се каже, че леко дразни в началото, но после се свиква.
Степените на светлинен сигнал са 5 в зависимост от цвета на кожата.При употреба не трябва да се усеща болка или дискомфорт.Лично аз правя краката си на 5 степен, по-нежните зони на 3, а интим на 2.
След святкане мажа по навик кожата си с лосион или крем, но нищо не е задължително или необходимо.Единствено подмишници не третирам и пръскам дезодорант едва след няколко часа или на следващия ден, ако съм правила процедурата вечерта.
Първите 4-5 процедури се правят през две седмици, докато изчезне окосмяването.След това веднъж на месец-два се правят поддържащи процедури.
При процедурата косми над кожата не трябва да има и се препоръчва основно бръснене.Аз обаче имах известни резерви, защото след бръснене космите при мен стават дебели и груби, и подходих според моите зони и виждания.
Правих първо подмишници и епилирах с обикновен епилатор.Изчаках два-три дни и обработих с фотоепилатора.Ефект имаше дори и в този случай.После се прежалих да ги обръсна и веднага да святкам, като очаквах да има познатият ми преди години сърбеж и груби косми, но за моя радост всичко беше наред и космите не станаха груби.
С ръцете, които винаги съм правила с кола маска имах същото притеснение, но след успокояващи коментари реших да рискувам с бръснене.Тук обаче космите ми станаха една идея по-груби след втората и третата процедура, но след това изчезнаха съвсем.
Крака и интим бръсна от преди, заради враснали косми, така че там нямах колебания.
На моя отговорност, въпреки че нямам приставка за лице и моя модел не е подходящ щраках зоната над горната устна, но първо епилирах с кола маска.Там не бих рискувала с бръснене или подрязване. 
Важно е обаче зоните да са без косми, тъй като наличието им може да увреди лампата.Имало е случаи да пропусна явно някои при бръсненето и след минаване с фотоепилатора започва да мирише на пърлено прасенце (съжалявам за сравнението), което не е особено приятно.По лампара остават точки, които слава богу се махнаха с кърпичката. 
Времетраенето, което е оказано в упътването е доста близко до моето, но все пак зависи от големината на зоните.Аз лично не съм особено слаба в областта на бедрата и ми отнема повече време да ги обработя, отколкото жена носеща XS-размер.Приблизителното време за извършване на процедурата при мен е следното:
Подмишници - 2 минути.
Ръце - 15 мин.
Бикини - 5-6 мин.
Крака цели - 30 мин.
Да стигнем и до най-важното ефекта.Ще споделя по зони, тъй като не е еднакъв за цялото тяло или поне всяка зона имаше нужда от различен брой процедури преди да изчезнат космите.
При мен в началото най-добре се повлияха подмишниците.След третата процедура космите намаляха с 50%, а след петата имам по 2-3 косъма, където явно съм пропуснала да светна.
При краката след първите четири процедури ми се струваше, че ефектът е слаб и едва половината косми са изчезнали.След 6-та процедура на места нямам косми в 99% от кожата, а останалите няколко косъма са по-финни и растът по-бавно.Този един процент го отдавам отново на възможността някъде да съм пропуснала да светна.
В зоната на ръцете космите се оказаха не толкова упорити и драстично намаляха още след 4-та процедура.На 19-ри декември направих последната пета процедура и до днес нямам дори един косъм.(Ура мога да правя суочове без да се дразня на някой косъм :D)
Бикини линията при мен се оказа най-упорита и най-трудно се влияе от фотоепилацията.Космите е тази зона растът по-бавно, но почти не са се разредили.Това може да се дължи на ниската степен, която ползвам, но на по-висока не ми е комфортно, а и не бързам, нито пестя импулси.След пет процедури виждам, че не се появяват едва 20-30% от космите там.
Над горната устна (което не препоръчвам с моя модел) космите намаляха с 50% при две процедури, които съм направила досега.Ще допълня по-нататък крайния ефект.
След употребата на фотоепилатор мога да кажа, че нямам никакви проблеми с враснали косми никъде по тяло.
Накратко относно самия фотоепилатор ще напиша следните ми впечатления и информация, която съм проучвала дълго.
Philips Lumea има определен брой импулси (спрямо модела) и след изчерпването не се подменя лампа или нещо друго, а е небоходимо да купите нов уред.Моят модел е с 100 000 импулса, които според марката ще стигнат поне за 5 години активна употреба.Като се има предвид, че след първите активни процедури ползването се разрежда и срокът за употреба съответно става по-голям.По-новите модели са с по над 250 000 импулса, което значи още по-дълъг период на употреба.
Друга разлика между моделите е наличието на кабел или работа на батерия.Моят уред е с кабел и не мога де се оплача.Да, съобразявам се с близките контакти, но кабелът е дълъг (измерих го - точно 2 метра, ако трябва да бъда точна) и не се оплитам в него.За мен е плюс и това, че не е нужно да чакам да се зареди.Чета, че дамите на батерия са доволни, че могат да го ползват навсякъде, но аз нямам опит.
Лампата на уреда и приставката се почистват с кърпичка от комплекта и без каквито и да е други препарати.Може кърпичката леко да се навлажни с вода.Напълно ефикасно е.
Новите модели са с повече приставки за различните зони и филтри, което е още по-удобно според мен.Също така са с по-висок спектър на светлината.Доколкото прочетох имат функция с приплъзване, което ще прави фотоепилирането още по-бързо.Дали бих взела още по-нов модел в бъдеще - "да" без колебание.
Лично аз подходих с много резерви и съм повече от щастива, че при мен резултатът е отличен.Кожата ми е средно светла, а космите много тъмни, което е идеално комбинация за фотоепилиране и има голямо значение.
Искам да уточня,че не ми е заплащано за поста.Нямам никаква изгода от това дали ще го купите или не.Фотоепилаторите за домашна употреба все още държат високи цени, които са дребна сума за определени хора, но за други са една или две месечни заплати и инвестицията е голяма.Затова реших да споделя моето мнение и ефект при мен.Все пак всяка кожа и косъм са различни.
Ако имате въпроси, ще се радвам да отговоря.

Add your comment

  1. Ох, убеди ме!! Започвам да събирам пари, ще ми излезе мнооого по-евтино от всякакви други, ако с крайна сметка са такива резултатите.. Мерси за поста!!! Беше ми много полезен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да се похвалиш скоро с придобивка, Мери!При вас могат са се намерят и други модели на изгодни цени особено онлайн :))

      Изтриване
  2. Страшно информативен пост, Веси! И аз се чудех на подобен уред, но ми се струваше сериозен риск покупката му при положение, че не се знае дали ще ми свърши работа. Да не говорим зс цената.. Благодаря, че сподели! ☺

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От това, което чета по форумите от дами, които го ползват винаги има ефект след определена бройка процедури.При някои зони по-силен, при други по-слаб.

      Изтриване


LATEST INSTAGRAMS