2017-02-11

Garnier Moisture + Freshness памучна маска

Признавам си, че не отделям достатъчно внимание на кожата на лицето си в последно време и със започването на 2017г., реших да правя повече маски, защото често пропускам тази грижа.Имам над 10 вида маски и не смея да купувам нови.Като цяло предпочитам единичните маски за лице, защото мога да разнообразявам и не им изтича срока на годност след отваряне.Точно за такава маска ще стане дума днес.Наскоро Garnier пуснаха памучни маски и аз се изкуших да взема Garnier Moisture + Freshness подходяща за нормална към комбинирана кожа.Доколкото видях се предлага още два вида - за суха и за чувствителна кожа.

Маската е в голямо пликче от фолио с подробно описание за употреба на гърба.Самата маска представлява парче памучен плат изрязано за очите, носа и устата, напоено с течност.
Нанесох маската на чисто лице след баня, след което се маха горния син предпазен слой.След премахването му нагласянето стана още по-лесно.Така, че препоръчвам да го направите след като махнете предпазния слой.
Както повечето памучни маски, които съм ползвала, тази е прекалено напоена, но поне не се разтича и не пада от лицето ми.Има деликатен тревист аромат.
Докато изчаквах да минат 15-те минути с нея не усетих щипане, дразнене или други неприятни усещания.
След като свалих маската по кожата ми очаквано имаше голямо количество серум, който забърсах със салфетка.
Кожата ми напоследък е доста дехидратирана и след маската все пак имах нужда от лек крем.При смесена и мазна кожа предполагам, че ще бъде достатъчна.Кожата си усещах свежа и отпочинала.Забелязах леко свиване на порите, но това се оказа временен ефект и след ден всичко беше по старо му.
В Instagram може да се уплашите подобаващо от физиономията ми с маската тук 😄
Маската беше приятна и освежаваща, без някакъв уау-ефект.За ниската си цена е интересна за проба.Купих я на цена 2.99лв от Елитис.
Вие пробвахте ли вече тези маски?

3 коментара:

 1. Аз избробвах синята, която има отвори за ушите(които се скъсаха, защото не се разпъват). Върху моята доста суха кожа, всяка маска е спасение. Дали е възможно културно да си я сгънеш в пликче и да я ползваш втори път?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хах това с отворите за ушите при синята не го знаех, но е забавно :D Тя наистина е толкова напоена, че става и за повторна употреба, но ще пропусна.

   Изтриване
 2. И аз не останах очарована от маските. Има подобни маски, които са в пъти по-добри и при, които виждам моментален ефект.

  ОтговорИзтриване