What are you looking for?
2017-02-11

Garnier Moisture + Freshness памучна маска

Признавам си, че не отделям достатъчно внимание на кожата на лицето си в последно време и със започването на 2017г., реших да правя повече маски, защото често пропускам тази грижа.Имам над 10 вида маски и не смея да купувам нови.Като цяло предпочитам единичните маски за лице, защото мога да разнообразявам и не им изтича срока на годност след отваряне.Точно за такава маска ще стане дума днес.Наскоро Garnier пуснаха памучни маски и аз се изкуших да взема Garnier Moisture + Freshness подходяща за нормална към комбинирана кожа.Доколкото видях се предлага още два вида - за суха и за чувствителна кожа.

Маската е в голямо пликче от фолио с подробно описание за употреба на гърба.Самата маска представлява парче памучен плат изрязано за очите, носа и устата, напоено с течност.
Нанесох маската на чисто лице след баня, след което се маха горния син предпазен слой.След премахването му нагласянето стана още по-лесно.Така, че препоръчвам да го направите след като махнете предпазния слой.
Както повечето памучни маски, които съм ползвала, тази е прекалено напоена, но поне не се разтича и не пада от лицето ми.Има деликатен тревист аромат.
Докато изчаквах да минат 15-те минути с нея не усетих щипане, дразнене или други неприятни усещания.
След като свалих маската по кожата ми очаквано имаше голямо количество серум, който забърсах със салфетка.
Кожата ми напоследък е доста дехидратирана и след маската все пак имах нужда от лек крем.При смесена и мазна кожа предполагам, че ще бъде достатъчна.Кожата си усещах свежа и отпочинала.Забелязах леко свиване на порите, но това се оказа временен ефект и след ден всичко беше по старо му.
В Instagram може да се уплашите подобаващо от физиономията ми с маската тук 😄
Маската беше приятна и освежаваща, без някакъв уау-ефект.За ниската си цена е интересна за проба.Купих я на цена 2.99лв от Елитис.
Вие пробвахте ли вече тези маски?

Add your comment

  1. Аз избробвах синята, която има отвори за ушите(които се скъсаха, защото не се разпъват). Върху моята доста суха кожа, всяка маска е спасение. Дали е възможно културно да си я сгънеш в пликче и да я ползваш втори път?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хах това с отворите за ушите при синята не го знаех, но е забавно :D Тя наистина е толкова напоена, че става и за повторна употреба, но ще пропусна.

      Изтриване
  2. И аз не останах очарована от маските. Има подобни маски, които са в пъти по-добри и при, които виждам моментален ефект.

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS