What are you looking for?
2017-03-18

La Roche-Posay Eau Micellare Ultra мицеларни води

Днес ще си говорим за любимия ми продукт за почистване на грим - мицеларната вода.Който следи блога ми, може да види, че съм ползвала доста марки и класове от този тип продукт и за мен си остава фаворит, особено при премахване на околоочен грим.
През далечната 2014г съм споделяла накратко мнението си за мицеларния разтвор La Roche-Posay, но днешното ревю ще бъде по-интригуващо.С новата си серия Ultra от марката са решили са подобрят традиционната мицеларна вода и да създадат ултраефикасни и ултрапоносими продукти предназначени за различните типове кожа.
  • La Roche-Posay Ultra Sensitive skin - подходяща за чувствителна кожа с 1% глицерин, обещава дълбоко почистване.
  • La Roche-Posay Ultra Effaclar Oily skin - подходяща за мазна и чувствителна кожа с 1% глицерин и цинк, обещава почистване с контрол върху отделянето на себум.
  • La Roche-Posay Ultra Reactive skin - подходяща за реактивна кожа с 5% глицерин, обещава почистване без разтъркване.
Ползвах трите вида мицеларна вода и ето с какво впечатление останах накратко.
Общото между трите е само опаковката.Прозрачна пластмасова бутилка, с която дозирането на продукт е лесно (използват се еко опаковки).Това е съставът на трите води:
 От ляво на дясно - Sensitive, Oily, Reactive
Трите води се различават дори по цвят, макар той да е почти прозрачен, както може да видите от снимката.
La Roche-Posay Ultra Sensitive за чувствителна кожа сравнявам с предишната вода на марката и ароматът е доста близък - лек и флорален.Почиствам целия си грим с няколко тампона и усещам кожата си свежа.Не оставя филм по кожата, но няма и предишното леко усещане за сухота.
La Roche-Posay Ultra Reactive  моята кожа не е склонна към зачервявания и поради тази причина ползвах тази мицерлана вода едва няколко пъти.Правих няколко козметични процедури и кожата ми беше раздразнена и зачервена, затова реших да прибегна до тази вода.В нея няма парфюм и не се усеща никакъв аромат.Успяваше леко да намали зачервяванията и не оставяше филм по кожата, не усетих изсушаване също така.Нямам представа как ще се държи при реактивна кожа.
La Roche-Posay Ultra Effaclar Oily се оказа моята вода с главно М.Знаете, че моята кожа е точно смесена, а в топлите дни клони към мазна и тази мицеларна вода се оказа точно за мен.Ползвам я сутрин за освежаване и премахване на излишния себум от вечерта, както и вечер за почистване на грим или мръсоти от дневните разходки преди сън.
Почиства грима с няколко тампона без излишно търкане.За премахване на спирала, задържам тампона няколко секунди върху миглите, за да се "накиснат", и я махам без проблем,както процедирам с всяка мицеларна вода.Въпреки че е преданазначена за мазна кожа, не дразни очите ми и не пресушава нежната кожа около тях.Малко люти, ако влезе директно в тях, но това се избягва по принцип.
Ultra Effaclar премахва излишния себум, както обещава без да изсушава допълнително или да дразни сухи участъци.След почистване лицето ми има полуматов финиш, без опъване и осезаема нужда от крем.
Може да използвате водите самостоятелно за почистване на грим, без необходимост от изплакване, но лично аз процедирам обратно.Обикновено първо почиствам лицето с гел, а после премахвам остатъците с мицеларна вода, особено ако съм ползвала повече грим.В дните, когато не нося грим или само крем с червило и спирала, минавам кожата само с мицеларна вода.
Като забележка мога да отбележа, че при мен тези води не са много икономични, но поне ще изразходя спокойно бутилката в срока ѝ на годност - 6 месеца след отваряне.
От медицинския клас мицеларната вода на La Roche-Posay е една от най-изгодните с цена около 21-23лв за 200мл.
Вие имате ли си любима мицеларна вода и пробвахте ли тези с новата формула на LRP?

*Продуктите са ми предоставени от PR.Ревюто е основано на личния ми опит и не е спонсорирано. 

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS