What are you looking for?
2017-03-22

Maybelline Fit Me Matte + Poreless фон дьо тен

От около месец на нашия пазар вече се предлага фон дьо тенът Maybelline Fit Me Matte + Poreless, за който има толкова много положителни ревюта и отзиви в чуждестранните блогове, че веднага го сложих в пазарската си кошница.Честно казано нямах търпение да го пробвам, макар че най-интересно ми е как ще се държи в горещините през лятото.Той е подходящ за нормална към мазна кожа и обещава да матира кожата и да прикрие порите.
При нас доколкото видях се предлагат 6 цвята и след дълго тестване на подходящия купих 115 Ivory.За справка този цвят се оказа най-близък до 28 Soft Beige на Maybelline SuperStay 24H.
В чуждите блогове съм виждала стъклена опаковка, но в България продуктът се предлага в тубичка, която се изстисква и не е нищо особено на външен вид.По снимки забелязах, че стъкленото шише (което предпочитах) няма помпа и продуктът се ползва трудно, но с тубичката нямам този проблем.Освен стикера на капачката, отворът на фон дьо тена имаше метално фолио и съм спокойна, че никой не го  отварял и няма да промени формулата си или да се развали по-рано от предвиденото или че количеството е по-малко.Може да видите състава тук:
Като при повечето основи не усещам никакъв аромат.Подобно на старият Affinitone формулата на Fit me Matte е доста течна и лесна за нанасяне.Аз си оставам фен на нанасянето с четка, а с любимата ми Sigma F80 става идеално.Пробвах нанасяне с пръсти, но дори след измиване на ръцете стоят леко мазни и цялото цапане не ми допада.Ако търсите по-незабележим финиш, след нанасяне може да минете с бютиблендер.
Фон дьо тенът се разнася лесно, но трябва да съм сравнително бърза с блендването, защото засъхва за 20-тина секунди.Покритието на Fit me Matte е средно с възможност да се напласти, но аз не съм фен на напластяването по принцип.С един слой изравнявам тена, покривам капиляри, зачервявания или дребни несъвършенства, но по-големи пъпки например имат нужда от коректор или втори слой.
Относно прикриването на порите имам положителни впечатления.Наистина "блърва" порите и само няколко по-големи си личат на моята кожа.
Придава обещания матов финиш, няма озаряване и лицето изглежда леко плоско, но с един руж всичко си идва на мястото.Предвид матиращия ефект мога да кажа, че го ползвам на добре хидратирана кожа, защото успява да подчертае сухите участъци, ако има такива.
Друга положителна черта на този фон дьо тен е, че не се оксидира и не променя цвета си.Досега не съм имала случай да се разтече или да изчезне.След 6 часа без фиксиране с пудра беше избледнял само от носа ми.
При по-хладните дни фон дьо тенът издържа до 5-6 часа без да лъсна в областа на бузите и брадата (моите най-проблемни зони) при положение, че не съм го фиксирала с матираща пудра.С пудра издържа още по-дълго.
Тъй като снимките "Преди и след" не ми се отдават, реших да покажа лицето си наполовина без грим и наполовина с грим.
За основа имам нанесен само хидратиращ серум и след това фон дьо тена Maybelline Fit Me Matte + Poreless с малко руж, пудра не съм нанасяла.За спиралата и молива за вежди ще пиша скоро.
Премахването на продукта дори с мицеларна вода е лесно, а измивен гел става за секунди.
Определено съм доволна от фон дьо тена Maybelline Fit Me Matte + Poreless предвид това, че е дрогериен клас и редовната му цена е 11.99лв за 30мл продукт.Аз го купих от Елитис на промоция за 8,79лв.

Add your comment

  1. Аз го загледах в магазина, но най-светлия цвят ми беше тъмен. Взех cushion-а вместо него!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, цветовете са ограничени.Загледах и cushion-а, но по ревюта го препоръчват за суха кожа, а финишът му е доста сочен и та това ме отказа.

      Изтриване
  2. Под давление на твоето ревю и аз бързо хоп в Елитис.
    Пробвах го но не мога да си избера цвят 110 ми е светъл а 115 жълтикав :( .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 110 наистина е доста светъл.115 леко жълтее на изкуствена светлина по-скоро.Според мен пробвай двата цвята на двете половини на лицето от тестерите и се огледай на естествена светлина.Аз така пробвам, дори изчаквам няколко часа, за да видя как се държи и тогава купувам.

      Изтриване
  3. Въпреки че съм открила перфектния за мен фон дьо тен (Revlon Color Stay), ревюто на продукта звучи обещаващо. Опитвала съм други фон дьо тени на Maybelline и не съм била доволна, но от чисто любопитство бих го пробвала.

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS