What are you looking for?
2017-04-26

dm beauty academy 2017 и 10-минутен грим

За трета поредна година участвам в dm beauty academy, като през 2017г. кампанията е посветена на 10-минутния грим.В днешното забързано ежедневие понякога не ни достига време за нищо, но всяка дама иска да изглежда добре.Всички сме имали случаи, когато закъсняваме, излиза нещо непредвидено в последната минута преди среща, трябва да облечем децата или просто се унасяме с кафето пред компютъра и виждаме, че имаме само 10 минути да се приведем в най-добър вид.В такива моменти действам с размах, защото няма време за сложни детайли.
След измиване задължително нанасям серум или крем за лице, защото всяка кожа има нужда от хидратация, дори мазната.Тази стъпка за мен е основата на добрата кожа, съответно качествен грим, без значение за 10 минути или за 1 час.
Моят 10 минутен грим започва с нанасяне на фон дьо тен Maybelline Fit Me Matte + Porless , който ви показвах подробно тук.Качествата му са повече от отлични спрямо цената и успява да изравни тена, да прикрие дребните пори и да остави дълготраен матов финиш.Ако имате сухи зони, ще ги подчертае, така че не пропускате добрата хидратация.
Почти няма видео на известен гримьор, в което да не се ползва бюти блендер или така наречените козметични гъбки.Препоръчвам употребата на такава гъбка, ако търсите естествен финиш на фон дьо тена си.Make-up blender на Ebelin придава точно такъв натурален вид, а формата ѝ е подходяща не само за основата, но за нанасяне на коректор в по-трудните зони като нос и под очите.Някои дами не знаят, но малката гъбичка спокойно може да се ползва за нанасяне на продукти като руж и дори хайлайтър.
Нанасям някакви нюд сенки, които да изравнят цвета на клепача като L'ОrealColor Rich L'ombre Pure Eyeshadow matte 106 - Breakin nude или нанасям очна линия.Когато нямам много време и се притеснявам дали ще успя да направя красиво котешко,  нанасям линията само в основата на миглите, без да правя „опашка“,защото очната линия се нанася с лекота,само ако имате тренинг.По този начин миглите изглеждат по-плътни, а очната линия с глитър S-he glitter eyeliner успява да придаде лек закачлив блясък на окото.
После грабвам спиралата за очи.При ежедневен офис грим посягам към Rimmel Scandaleyes Reloaded, а ако искам по-драматичен ефект нанасям L'oreal False Lashes Superstar X Fiber. 
Матовите устни продължават да са на мода и затова нанасям течното червило Bourjois Rouge Edition Velvet, което е едно от малкото, които придават плътен цвят с кадифен завършек, без да изсушават устните.Изчакайте добре да изсъхне първият слой, ако ще нанасяте втори, за да има още по-добра трайност.
С това моите 10 минути приключват, а гримът ми е готов.Нищо фрапиращо и сложно.
И никога не забравяйте в края на деня, колкото и да сте уморени да премахнете грима и замърсяванията по кожата.Един ден кожата ви ще ви се отплати.
Колкото и да обичам мицеларните води, понякога дори те се затрудняват с даден продукт.Тогава разчитам на двуфазен дегримьор като Nivea Double Effect, който премахва с лекота дори водоустойчив грим.Ако нямате под ръка двуфазен дегримьор, а само мицеларна вода, то задръжте напоеното с нея тампонче върху миглите поне 20-тина секунди и леко издърпайте.Ще видите,  че по него е останала почти цялата спирала.
В момента в дрогерии DM има страхотни намаления на декоративна козметика, а освен това може да се включите в надпреварата за страхотна кутия пълна с козметика, като трябва само да снимате продуктите, които носите в дамската си чанта.Повече информация може да намерите тук:

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS