What are you looking for?
2017-06-07

За ароматните свещи с любов

О-бо-жа-вам ароматни свещи.Преди ги ползвах едва ли не само с повод, но в последната година за мен са ежедневие.Не случайно като фон по снимките може да видите доста видове свещи.
Вечер (разбирайте след 22 часа), когато детето и половинката ми заспят, а аз успея да внеса ред в хауса, настъпва моето време "за мен".Обикновено пиша, чета или работя нещо на лаптопа, задължително със запалена свещ на масата и по възможност цветя във вазата...типична идилия.Вече направо си представяте Шекспир, но да се върнем към темата.
Оказа се, че съм готова да дам пари почти, колкото за козметика що се отнася до свещи, стига да ми допада качеството им и да покриват изискванията ми.Те от своя страна са малко, но трудни за постигане едновременно.
- Държа ароматните свещи да са наистина ароматни.Искам ароматът да изпълва стаята и да се усеща почти до задушаване.Не искам да влизам в стаята и да се чудя има ли запалена свещ, няма ли.
- Другото може би странно за някой условие е свещите да са в съд с капак.Защо ли се питате, за да не прашасват.Не знам дали е само у дома, но всички свещи, които не запаля няколко дни се покриват със ситен прах и изглеждат ужасно.
Така в момента на почит вкъщи са свещите Yankee Candle и българските I/tems.

Yankee Candles са световно известни с прочутите си свещи в буркани, които достойно не само ароматизират, но и красят дома ми.По снимките и броя им може да видите, че са ми тотален фаворит.Няма да изпадам в подробности, но ще кажа че най-най-любими са ми Passion Fruit Martinin и Cappuccino Truffle.

  • Passion Fruit Martinin има аромат на коктейл с манго, портокал и леки нотки ананас, който буквално ме пренася в летните барове по плажа с ярък грим и силна музика.
  • Cappuccino Truffle пък ми действа супер успокояващо.Има силен аромат на капучино примесващ се с шоколад, сметана и кафе.Общо взето не мога да опиша с думи, удоволствието, което ми носи този аромат.Не успях да намеря тази свещ в малък размер, затова се наложи да я поръчам от Енцо.
  • Beach Flowers има аромат на лятна градина препълнена с всякакви цветя, основните нотки са на лилии, тубероза и зюмбюл.Любителите на флорални аромати, ще останат очаровани.Аз я предпочитам през есенно-зимния сезон.
  • Black Coconut е един от бестселърите на марката и затова я поръчах наслуки от чужбина още преди няколко години.Наситен и силен аромат на кокос примесен със сладникав ананас.За мен обаче не успя да се превърне в must-have и я ползвам по-рядко.
  • Sunset Breeze е най-"леката" от всички свещи, които имам, но ароматът ѝ не отстъпва на останалите като радост за сетивата.Представете как заравяте крака в пясъка надвечер на плажа, докато лежерно наблюдавате залеза, точно за това ми напомня тази свещ.Отново плодов аромат наситен с праскова и манго.

Yankee Candle в магазинната мрежа може да намерите в Техномаркет като цените им не са за подценяване - малките буркани са 22лв за брой.

Свеща I/tems - 03 Black Vanilla получих като подарък с душ-пяната на Nivea и останах поразена.Още с отварянето на металната кутия се разнесе сладкия аромат на ванилия, а като я запалих силата ѝ беше тройна.
Честно казано след като прочетох в нета ми беше трудно да повярвам, че е българска.За момента фирмата предлага само 4 аромата (рози, лавандула и сандалово дърво, освен ванилията), но следя с интерес дали няма увеличат асортимента си и задължително ще се сдобия с още техни свещи.
Друг неочакван фаворит са ми свещите Prodigieuse на Nuxe, които често са подарък към комплектите им.Носят ароматът на прословутото сухо олио Nuxe Huile Prodigieuse, който не допада на всеки, но в дома се усеща страхотно.
Това е единствената свещ, която няма капак и затова след като изстине добре я прибирам в кутията ѝ.Имам още един брой и я държа в един шкаф с гримове, като успява да го ароматизира целия без дори да е запалена.
Приемам идея за нови свещи, които сте пробвали и бих взела с интерес.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS