What are you looking for?
2017-08-07

Слънцезащита на плажа и грижа след него

Продължавам темата със слънцезащитата.Споделих с вас как пазя кожата на детето и моята ежедневно, а днес ще покажа как се справям на плажа.Знаете, че живея "на морето" и за моя радост тази година си наваксвам предходните две, като често цялото семейство сме на плажа.Продължавам да се съобразявам с препоръките да не излагам детето и себе си под най-жаркото слънци след 16ч се насочваме към плажа.Установих, че плажната ми чанта става все по-пълна и ето част от продуктите, които се крият в нея.
Дезодорант Fa Soft & Control с приятен люляков аромат се крие дори в плажната ми чанта, защото неприятния аромат е нещо, което ненавиждам по всяко време и го ползвам дори на тръгване от плажа.В големите горещини при 35+ градуса не успява да блокира изпотяването, но предпазва успешно от неприятен аромат. 
Термалната вода La Roche-Posay е един от любимите ми продукти през лятото и присъства навсякъде.Действа ми супер разхлаждащо и освещаващо в горещините, а освен това забавлява доста детето.
Относно наистина важния продукт, който предпазва кожата тази година заложих на Nivea Sun Protect & Bronze.Освен че обещава да защитава кожата, съставките му активират производството на меланин, с което се подсилва естественият тен.Има типичен за слънцезащитните продукти аромат, който не е силен и натрапчив.
Пръскам със спрея директни върху кожата от около 5-10см разстояние и разнасям с ръце.Формулата е безцветна и попива бързо в кожата като оставя лек лъскав филм, който обаче не е мазен или лепкав.Спреят е водоустойчив, но често го подновявам, особено след влизане в морето.
Смятам, че продуктът се справя отлично с предпазването, защото тази година нямам късмета да стоя под чадъра, а постоянно тичам из плажа и водата с детето.Краката ми бяха доста бели, но успяха да хванат тен без да изгорят, въпреки високият фактор на продукта SPF 30-50.
Когато имам време за себе си на плажа, което е рядко ползвам продукт за подсилване на тена, а именно олио за подсилване на тена Garnier Ambre Solaire Huile Bronzante Intense.Този продукт няма слънцезащитен фактор, затова го нанасям след слънцезащитния продукт.
Олиото идва в шишенце с винт и трябва да изсипвам нужното количество в шепата си и да го разнасям, което не ми е особено любимо, защото шишето се омазнява и се пързаля в ръката ми.Има обаче страхотен аромат на кокос, който винаги ме разсейва от шишето.
Формулата е много течна и има кафеникав цвят.Huile Bronzante Intense поне по моите критерии е много мазен и лепкав продукт.Не попива плътно в кожата и остава плътен филм по нея, който обикновено след плуване не усещам.Въпреки това неудобство се справя отлично с подсилването на тена.Аз го нанасям по корема и крака си, така успях почти да ги изравня като цвят с ръцете, които са като на продавачите на царевица обикалящи цял ден по плажа.Препоръчвам на хората, които търсят бронзиращ продукт за плажа.
На плажа за детето ползвам Garnier Ambre Solaire Wet Skin Lotion SPF 50, който отново защитата от UVA и UVB-лъчите.Лосионът носи аромата на една серия за лице с грозде, която ми е любима и марката предлага.Опаковката е под формата на туба,а формулата му е бяла и течна.Продуктът се разнася лесно и попива за секунди, без да оставя бял филм или изсушава кожата.
При някои кремове нанасянето на мокра кожа намалява защитата, но при този е предвидено точно обратното.Харесва ми това, че мога да го нанасям, както на суха, така и на мокра кожа без да има проблем.Който е бил с малко детете на плажа, знае колко е "лесно" да го държиш дълго време сухо далеч от водата.Garnier Wet Skin Lotion също е водоустойчив, но при детето подновявам защитата много по-често, отколко при мен.
След плажа залагам на подхранващи и хидратиращи продукти.Обикновено се къпя с душ-крема Fa Honey Creme, който има божествен аромат на истински мед.Той оставя кожата ми чиста и мека без допълнително изсушаване.
Следва задължително дезодорант, но този път Fa Soft & Control с аромат на жасмин и преминавам към хидратацията на цялото тяло.
Това лято посягам към въстановяващия лосион за след слънце A-Derma Protect AH, който е богат на хиалуронова киселина и масло от кълнове от Овес Rhealba®.Той има лек парфюмен аромат.
Формулата му е доста плътна и богата, успява да се разнесе лесно по кожата, като има нужда поне от 4-5 минути, за да попие.В случая не го считам за минус, защото след излагане на слънце кожата има нужда от ударна доза хидратация.Успява да изпълни обещанието си за хидратиране в дълбочина, защото дори на следващия ден усещам кожата си мека и лъскава без сухи или белещи се зони.Количеството на лосиона е огромно и ще бъде предостатъчно за цялото семейство през този сезон.

*Продуктите са ми предоставени от ПР.Ревюто е основано на личното ми мнение и не е спонсорирано.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS