What are you looking for?
2017-08-29

CHI Keratin Mist подхранващ спрей и Osis+ Blow and Go Smooth Спрей за експресен сешоар

Днешният пост е посветен на два спрея за коса, които чакат ревюта твърде дълго и затова реших да ги обединя в един - CHI Keratin Mist подхранващ спрей и Osis+ Blow and Go Smooth спрей за експресен сешоар.Двата са подобни като визия, но различни като идея и ефект.
Първо купих спреят Osis+ Blow and Go Smooth на Schwarzkopf Professional, който обещава да помогне за по-бързото изсушаване на косата, да я направи лъскава, пригладена и да улесни стилизирането.
Прозрачна опаковка с помпа, при която лесно се вижда оставащото количество.Продуктът има силен парфюмен аромат, който се задържа в косата и на мен лично доста ми допада.
Спреят е прозрачен на цвят и се пръска на влажна коса за стилизиране преди сушене със сешоар.
Наистина изсушава косата по-бързо от очакваното без да я утежни или да я направи на клечки.Явно алкохолът в състава обаче успява да я изсуши допълнително, така че не очаквайте допълнителна грижа от този продукт, а си набавете с друго.
Ползвам този спрей основно зимата, за да изсушавам косата си максимално бързо.
Изпълнява обещанията си, но цената му ми идва леко висока - 27 лв за 200мл.За съжаление не се сещам за ефективен продукт от дрогерииния клас.
CHI Keratin Mist (Cationic Hydration Interlink) също е известен продукт от професионалния клас.Няма да изпадам в подробности колко е важен кератинът за косата, тъй като в нета има достатъчно научна информация.
Той обещава подхрани в дълбочина да възстанови блясъка и структурата на изтощени/изсветлявани/боядисани коси.
Кератиновият мист идва в голяма сива опаковка и е трудно да се следи количеството му.Ароматът отново е парфюмен, но не толкова силен.Спреят е безцветен и леко лепкав на кожата, не и на косата.
Използва се на леко влажна коса като тя се напръсква равномерно и не се изплаква.
Лично аз пръскам 5-6 помпи като избягвам корените.Веднъж пробвах да напръскам и тях, но ми се стори, че косата ми се омазни по-бързо.
След това обикновено суша косата със сешоар или оставям да изсъхне сама.При мен спреят наистина прави косата по-лъскава и заглажда косъма.За съжаление ефектът е временен, а не постоянен.
Не съм забелязала утежняване или изсушаване на косата при употребата на този мист.
Отново бих купила спрея на CHI, въпреки че и той не е от най-евтините, но е много икономичен.Цената му беше 28.90лв за 355мл.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS