What are you looking for?
2017-08-23

Из Италия - Милано

Иска ми се да направя пътепис за Милано, но някак не съм толкова многословна, а в нета има достатъчно информация от пътешестващи и професионални блогъри, които са го направили отлично.Тъй като аз обожавам да разглеждам снимки и исках да разнообразя ревютата с нещо цветно.
Аз съм тотално запленена от Италия и съм била на доста места като Рим, Флоренция, Венеция, Верона, Помпей, о.Капри, но не и в Милано.Градът се оказа различен от изброените и някак с по-немско излъчване и архитектура, но очарователен по свой начин.
За това пътуване решихме на шега и го организирахме за по-малко от месец.Нискотарифните самолетни компании имат полети в близост до града и така нагласихме полети с цена 15 евро на човек в посока от Ryanair.Общо взето ни излизе по-скъпо горивото да отидем от Варна до София.За мен беше първи полет със самолет и се радвам, че беше кратък, защото това се оказа, че не е точно моето любимо усещане.Естествено за мой късмет имаше доста турболенция на места, за да се чувстввам като във филм.
От самолетните летища има "шатъли", които пътуват до Централната гара в Милано.От летището Малпенза цената е 8 евро на човек.
Хотелът, който си избрахме беше в района на Централна гара и близо до центъра, така първият ден за 15мин ходене пеш бяхме на Катедралата (Duomo di Milano), която е в самия център на града и около нея има предостатъчно забележителности.
През следващите няколко дни от чист мързел или "енергоспестяване" ползвахме доста метрото, за да имаме повече сили за обикаляне из местенцата.Миланското метро е страхотно, удобно и евтино за придвижване.Цената на билет е 1,50 евро, но с един билет може да сменят различни линии (червена, жълта, зелена и лилава), стига да не излизате от метро-спирките и важи 90 минути.
Забележителностите в Милано са много, а ние избрахме някои според вкуса ни.Посетихме Катедралата (Il Duomo), Галерия Виктор Емануил (Galleria Vittorio Emanuele II), Замъкът Сфорца (Castello Sfozesco), Операта Ла Скала (Teatro аlla Scala), Музея на науката и технологията Леонардо Да Винчи (Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci) и Арката на мира (Arco della Pace).
В паркът Семпионе, който е между замъка Сфорцеско и Арката на мира може да се разхладите, да нахраните птици, да си направите пикник или просто плаж, както някои от хората.Рядко спокойно и тихо местенце в шумния град.
Все пак след като съм в модната столица, нямаше как да пропусна да позяпам витрините на ''Четириъгълника на Модата''  - между улиците Spiga - Corso Venezia - Manzoni - Montenapoleone.
Отделно козметичните магазини, които посетих вече са ви ясни.
Убедена съм, че повечето неща са ви до болка втръснали от повтаряне и за мен след катедралата най-интересно се оказа в Музея на науката и технологията Леонардо Да Винчи.За разлика от типичните скучни музеи тук технологиите и иновациите са включени и може спокойно да се видите черна дупка, всички страни на луната, роботи, които отговарят на движенията ви, както и кораби, подводници, хеликоптери и т.н.На двора се снимах с Трансформърс-роботи и изобщо беше неочаквано забавно.Препоръчвам особено, ако мъжката половина не е фен на архитектурата и шопинга.
Това беше Милано през моите очи.Ако имате някакви въпроси, ще се радвам да отговоря.

Add your comment

  1. Обожавам Италия, а Милано няма как да не ти хареса! Страхотни снимки, много интересни статии публикуваш, продължавай все така :)

    ОтговорИзтриване


LATEST INSTAGRAMS