What are you looking for?
2017-09-07

La Roche-Posay Serozinc - спрей мист

Появата на La Roche-Posay Serozinc предизивка масова хвалба и почти истерия в чуждестранните блогове.Тогава се сдържах да го поръчам от чужбина, но ето че вече е наличен и на българския пазар.Естествено нямах търпение да проверя дали този продукт е толкова култов.
Serozinc е подходящ за мазна и проблемна кожа.Моята кожа особено лятото спада към мазната.Обещава да почисти и успокои повърхностните раздразнения на кожата.
Опаковката е под формата на спрей и прави фина мъгла от капчици.Може да се ползва като се пръска на памучни тампони, но аз предпочитам директно да впръсквам по кожата.Усещането и размера на капките е същият като при термалната вода на марката.Продуктът няма аромат и вкус.
Съставът е кратък - Aqua (Water), Sodium Chloride и Zinc Sulfate или просто казано - вода, сол и цинков сулфат.
Идеята на La Roche-Posay Serozinc е да се ползва подобно на тонер - сутрин на почистена кожа преди нанасяне на крема и последващите продукти.Така попива най-бързо в кожата и придава матов финиш, защото както знаем солта изсушава доста.Освен по този начин понякога пръскам миста над грима си с цел освежаване като матирането в този случай е по-слабо.Ако кожата ми се е омазнила, първо трябва да попия излишния себум и после пръскам миста, за да доспаси положението.
Продуктът наподобява термална вода, но за себе си виждам разлика.Забелязала съм, че при мен цинкът влия отлично при несъвършенства от рода на пъпки и зачервявания.Откакто ползвам спрея не съм имала голяма пъпка, а ситните бели гадинки изчезват за няма и ден.
Иска ми се да ви кажа как свива порите до минимум, но при мен за съжаление няма такъв ефект.
La Roche-Posay Serozinc е икономичен и при ежедневна употреба, понякога по няколко пъти на ден за повече от месец дори не съм преполовила опаковката.
Дали бих го купила отново - да, за лятото вероятно ще разчитам на Serozinc, а през студените дни, когато кожата ми започва да има сухи участъци, бих заложила на термална вода.
Предполагам продуктът ще допадне на хора с мазна и проблемна кожа, но не очаквайте чудеса и той с магическа пръчка да премахне несъвършенствата.
Цената на La Roche-Posay Serozinc е около 15лв за 150мл продукт.

*Продуктът ми е предоставен от PR.Ревюто е основано на личен опит и не е спонсорирано.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS