What are you looking for?
2018-03-12

Nuxe Creme Fraiche de Beaute 48-часова SOS маска за лице

Надявам се вече приключихме със зимата, но дори този кратък период на студ веднага се отрази на кожата ми.Реших, че това е най-подходящия момент да споделя мнение за хидратиращата маска за лице Nuxe Creme Fraiche de Beaute, която е на най-новата серия на марката на пазара и се предлага от есента на миналата година.
Исках да тествам максимално дълго и във всякакви условия, продукта преди да споделя мнение за него.
Опаковката е изчистена тубичка, от която лесно се изцежда продукт, максимално хигиенично също така.
Самата маска има кремообразна формула с перлено бял цвят, която се разнася лесно по лицето подобно на крем.Попива много бързо, което ме учуди, но явно и моята кожа има нужда от подхранване.
Ароматът е добре познатият типичен и натрапчив мирис на рози, близък до прочутото мултифункционално олио Huile Prodigieuse.Състава може да видите тук:
Маската Creme Fraiche de Beaute може да се ползва по два начина:
1.Дневна маска - нанасям плътен слой от продукта и след 10 минути втривам добре и избърсвам остатъка.
2.Нощна маска - нанасям тънък слой от продукта и оставям да действа през ноща, вместо нощен крем.
Пробвах и двата начина, но лично за мен предпочитам втория.Обикновено имам навика да мия маските от лицето си след като нанеса по-плътен слой, а не само да ги забърсвам, дори ако това е препоръчително и в този случай усещам кожата си леко изсушена от водата.
От друга страна, когато ползвам маската вечер вместо нощен крем на сутринта кожата ми е много мека, хидратирана и видимо "напомпана".
Може да се ползва и върху околоочния контур, но лично аз го избягвам, защото силният аромат дразни очите ми. 
Като цяло Nuxe Creme Fraiche de Beaute се отразява добре на моята смесена кожа, но за суха кожа би била недостатъчно хидратираща през зимните месеци, за това време вече ще е отлична.
Цената на маската е около 32-33 лв в различните аптеки.

*Продуктът ми е предоставен от PR.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS