What are you looking for?
2018-05-05

Salt of The Earth - дезодорант (кристал)

Наближава топлият сезон, който носи със себе си една нелюбима наша черта - потенето.Няма човек, който да обича мокрите петна под мишниците и неприятния аромат, който се образува понякога, въпреки редовната хигиена.За мое съжаление съм от хората, които въпреки че си вземат душ сутрин и вечер, нося предимно памучни дрехи през деня, се потя под мишниците и постоянно търся начини да избегна това.След множество похвали реших да пробвам всеизвестния дезодорант/кристал Salt of The Earth.
Марката е английска и в България се предлага дезодоранта под формата на кристал и под формата на спрей, доколкото аз съм виждала.Отзивите са, че кристалът е по-ефективен и затова заложих на него.
Дезодорантът идва в опаковка наподобяваща рол-он и след като махна капачката, виждам една форма от кристал, която няма аромат.Освен това не оставя бели петна и може да се ползва от мъже.
Продуктът е изключително известен заради състава си, тъй като съдържа само Potassium alum (естествена минерална сол) и не съдържа алхохол, парфюми, минерални масла, парабени, аluminium chlorohydrate.
Как се ползва продуктът? - Върхът на кристала трябва да се намокри и после да се нанесе под мишниците.Друг вариант е веднага след душ да го нанесете на влажните подмишници.Преди затваряне е добре продуктът да бъде подсушен, което аз не правя, защото при мен остава сух след употреба. 
Целта на кристала Salt of The Earth е да предотврати неприятния аромат, а не да блокира изпотяването.
Моят опит от няколко месеца с него е леко противоречив.Първите дни, когато започнах да ползвам кристала, той нямаше никакъв ефект.При продължителна употреба наистина забелязах, че не се усеща толкова силно неприятен аромат.От друга страна кожата под мишниците ми стана прекалено суха и трябваха допълнителни грижи.През последните по-горещи дни започнах отново да го ползвам, но не забелязвам ефект и честно казано очаквах повече.
Кристалът от своя страна е много икономичен и би стигнал сигурно за година при ежедневна употреба.
Ако се потите рядко и кожата ви не е чувствителна, може да има ефект при вас.Лично аз ще продължа да ползвам стандартните антиперспиранти.
Купих дезодоранта Salt of The Earth на цена около 6 лв за 50гр от дрогерия Лили.

Add your comment


LATEST INSTAGRAMS